Przetargi.pl
Dostawy mięsa i art. mięsnych: znak sprawy: 5/2016/BIGB O/POTULICE

Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA ogłasza przetarg

  • Adres: 80-803 Gdańsk, ul. Kurkowa 12
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 728 70 00 , fax. 58 728 70 01
  • Data zamieszczenia: 2016-03-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA
    ul. Kurkowa 12 12
    80-803 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 58 728 70 00, fax. 58 728 70 01
    REGON: 22115068800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: igbbaltica.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: igb

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa i art. mięsnych: znak sprawy: 5/2016/BIGB O/POTULICE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Kiełbasa toruńska (średnio rozdrobniona) Mieso wieprzowe nie mniej niż 79%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe,wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich aromaty, glukoza, przeciwutleniacz , ilość szacunkowa: 2000 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 2. Kiełbasa parówkowa Produkt wieprzowo-drobiowy wędzony parzony SKŁAD: mięso nie mniej niż 40 %( w tym:wieprzowe nie mniej niż 35%, nie mniej niż wołowe 5%), woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka ,tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, skórki z kurczaka, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy(drobno rozdrobniona), ilość szacunkowa: 800 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 3. Kiełbasa zwyczajna z dziczyzną (średnio rozdrobniona) typu Sokołów, ilość szacunkowa: 1200 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 4. Kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona),Kiełbasa wieprzowa z wołowiną średnio rozdrobniona , wędzona , parzona Skład: mięso wieprzowe( nie mniej niż 61%) , woda , mięso wołowe nie mniej niż (8%), tłuszcz wieprzowy, skrobia ziemniaczana ,sól spożywcza ,białko sojowe ,błonnik roślinny , przyprawy ilość szacunkowa:1600 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 5. Kiełbasa studencka (średnio rozdrobniona),mięso wieprzowe nie mniej niż 69%,woda,mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie , skrobia ziemniaczana, sól ilość szacunkowa: 900 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 6. Kiełbasa podwawelska extra :mięso wieprzowe nie mniej niż (66 %) , woda , tłuszcz wieprzowy ,skrobia ziemniaczana , mięso wołowe ( nie mniej niż2%), sól spożywcza , białko sojowe , stabilizator: E451, błonnik sojowy , czosnek suszony , przyprawy, ekstrakty przypraw (średnio rozdrobniona) typu Sokołów, ilość szacunkowa: 3500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 7. Kabanosy drobiowe, (średnio rozdrobnione), parzone, podsuszane, długość batonów około 25 cm, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 8. Kabanosy wieprzowe, (średnio rozdrobnione), parzone, podsuszane, długość batonów około 25 cm, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 9. Kiełbasa swojska pieczona Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona ,wędzona , pieczona skład : mięso wieprzowe nie mniej niż(96%) , sól spożywcza , czosnek , błonnik pszenny , cukier , laktoza , hydrolizat białka sojowego , przyprawy (średnio rozdrobniona), ilość szacunkowa: 1500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 10. Kiełbasa polska wędzona (średnio rozdrobniona) ilość szacunkowa: 1800 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 11. Kiełbasa żywiecka wieprzowa (średnio rozdrobniona), wędzona, parzona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,4 kg do 0,6 kg, ilość szacunkowa: 1500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 12. Kaszanka w naturalnym jelicie wieprz. cienkim, o cechach typowych dla tego rodzaju produktu. Cecha charakterystyczną jest dodatek naturalnych przypraw pakowana w opakowaniach od 800-1000g. (drobno rozdrobniona), ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131134-3; 13. Boczek wędzony pieczony, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych,skład :boczek wieprzowy nie mniej niż (91%) ,sól ilość szacunkowa: 1000 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7; 14. Udko z kurczaka wędzone, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, ilość szacunkowa: 1000 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7; 15. Golonka pieczona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych,Wędzonka otrzymana z golonki wieprzowej bez kości peklowana , pieczona układ tłuszczu , mięsa i skóry właściwy dla golonki wieprzowej, barwa mięsa ciemnoróżowa , tłuszczu jasnokremowa do kremowej , skóry pomarańczowa. Mięśnie luźno związane z tłuszczem i skórą , konsystencja krucha , w miarę soczysta. Smak i zapach charakterystyczne dla golonki wieprzowej peklowanej , pieczonej Smak umiarkowanie słony , przyprawy wyraźnie wyczuwalne Wędzonka otrzymana z golonki wieprzowej bez kości peklowana , pieczona Wyrób bezosłonkowy ilość szacunkowa: 2500 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9; 16. Golonka wieprzowa świeża od 1,20 kg do 1,30 kg, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV:15131400-9; 17. Boczek świeży, luz, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 18. Mięso wołowe extra b/k kl. I, luz, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15111000-9; 19. Mięso gulaszowe wołowe kl. II, luz, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15111190-7; 20. Filet z indyka świeży, luz, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15112220-4; 21. Żołądki drobiowe świeże, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15112300-1; 22. Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona), SKŁADNIKI:mięso 57% (w tym:mięso wieprzowe nie mniej niż 34%,mięso z kurczaka nie mniej niż 23%),gramatura od 1 kg do 1,2 kg, luz, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 23. Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona), w opakowaniach hermetycznie zamkniętych SKŁAD: mięso nie mniej niż61% (w tym: mięso wieprzowe nie mniej niż37%, mięso z kurczaka nie mniej niż 24%), woda, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, błonnik sojowy, sól, przyprawy od 0,4 kg do 0,6 kg, luz, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 24. Szynka wieprzowa parzona skład : mięso wieprzowe( nie mniej niż74 %) , woda , sól spożywcza o gramaturze od 1,5 kg do 2 kg, luz, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 25. Kaszanka blok od 1,2 kg do 1,4 kg, luz, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131134-3; 26. Kiełbasa śląska, średnio rozdrobniona ,wędzona , parzona skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż 68 %) ,woda , mięso wołowe ( nie mniej niż 5%), tłuszcz wieprzowy , skrobia ziemniaczana , sól spożywcza, białko sojowe , błonnik roślinny w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,3 kg do 0,5 kg, ilość szacunkowa: 2000 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 27. Boczek wędzony bez żeberek, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7; 28. Schab b/k, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 29. Wątroba drobiowa, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15114000-0; 30. Udka z kurczaka, świeże, ilość szacunkowa: 800 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 31. Kości schabowe, świeże, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 32. Karkówka bez kości, bez skóry ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 33. Łopatka, bez kości, bez skóry ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 34. Pierś z kurczaka z kością, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 35. Kurczak świeży, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15112100-7; 36. Skrzydła drobiowe świeże, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 37. Flaki wieprzowe lub wołowo-wieprzowe w pomidorach, w opakowaniach foliowych od 0,8 kg do 1 kg, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9; 38. Flaki wieprzowe krojone obgotowane, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131640-3; 39. Mięso mielone (wieprzowo-wołowe), ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 40. Żeberka świeże, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 41. Parówki hermetycznie pakowane w opakowaniach jednostkowych od 200 g do 250 g, ilość szacunkowa: 2000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 42. Salami w plastrach w obsypce Teksas, Kiełbasa drobno rozdrobniona, surowa, suszona, wieprzowa,składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna wieprzowa, posypka pieprz zielony (6%), sól, przyprawa(Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, selera, gorczycy, soi, pochodnych mleka. Do wytworzenia 100 g produktu zużyto nie mniej niż 106 g mięsa wieprzowego w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 3000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131230-6; 43. Boczek w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 2000 opakowań, nomenklatura CPV: 1513113 44. Polędwica sopocka w plastrach, Wędzonka otrzymana z peklowanej polędwicy wieprzowej z okr. Tłuszczu do 0,5 cm i pozostawioną ok. 1,5 cm warstwą mięsa od boczku, parzona, wędzona. w opakowaniach jednostkowych,skład : polędwica wieprz. z tł ( nie mniej niż71%) hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 2000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5 45. Baleron gotowany w plastrach, w opakowaniach jednostkowych,Wędzonka wędzona, parzona, otrzymana z peklowanych karczków wieprzowych Skład: mięso z karkówki wiep.( nie mniej niż76%) hermetycznie zamkniętych od 100g do 150 g, ilość szacunkowa: 2400 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 46. Salami w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych Salami kiełbasa drobno rozdrobniona, surowa, suszona, wieprzowa składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna wieprzowa, sól, przyprawa Do wytworzenia 100g produktu zużyto nie mniej niż 104 mięsa wieprzowego od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 2000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131230-6; 47. Szynka gotowana w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 2400 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 48. Karczek małopolski w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach.Konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona sterylizowana Skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż74%), woda, skrobia modyfikowana , sól spożywcza, cukier, przyprawy, czosnek , Blok kształtu użytej puszki otoczony galaretą , dopuszczalne niewielkie poszarzenie oraz nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu od strony wieczka lub denka. Barwa bloku- różowa , tłuszczu biała , galarety jasnosłomkowa. Blok dość ścisły , stanowi jednolitą całość , galareta stała w temp.18 C. Grubo rozdrobnione kawalki mięsa równomiernie rozmieszczone na przekroju. Barwa mięsa różowa do ciemnoróżowej , tłuszczu biała , dopuszczalny odcień różowy.od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 3000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 49. Smalczyk wiejski typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych-aluminiowych puszkach od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 2000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 50. Smalczyk wiejski ze skwarkami , w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach 200 g, ilość szacunkowa: 2500 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 51. Smalec kostka w opakowaniach jednostkowych waga 200 g nomenklatura, ilość szacunkowa szt 2500, CPV :15100000-9 52. Szynka delikatesowa typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach- szynka delikatesowa konserwa sterylizowana Skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż58 %), woda , sól spożywcza Blok kształtu użytej foremki aluminiowej otoczony galaretą, dobrze związany .Barwa bloku :różowa , galarety słomkowo-żółta , klarowna , dopuszczalne zmętnienie. Konsystencja bloku ścisła. Grubo rozdrobnione kawałki mięsa wieprzowego związane masa wiążącą , konsystencja jędrna , związanie dobre. Dopuszczalna kontrastowość wynikająca z użytego surowca.od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 2000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 53. Gulasz angielski w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach Mięso wieprzowe chude grubo rozdrobnione , wieprzowe tłuste średnio rozdrobnione , wieprzowina ścięgnista i skórki drobno rozdrobnione. Barwa mięsa różowa, skórki i przyprawy nie powinny być widoczne. Mielonka wieprzowa sterylizowana Skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż 86 %)od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 3000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5 54. Pasztecik typu Sokołów - różne rodzaje, w opakowaniach jednostkowych,aluminiowych puszkach Konserwa wieprzowa sterylizowana Skład : woda , tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe ( nie mniej niż18%), skórki wieprzowe ,wątroba wieprzowa( nie mniej niż7%), hermetycznie zamkniętych od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 6000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 55. Polędwiczki wieprzowe świeże z główką ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9; 56. Filet wędzony z piersi kurczaka , ilość szacunkowa: 700 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 57. Filet wędzony z piersi indyka ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15112120-3; 58. Konserwa wieprzowa turystyczna, puszka samootwieralna 200 g, Mielonka wieprzowa sterylizowana skład : mieso wieprzowe (37%), woda , tłuszcz wieprzowy , skórki wieprzowe, mieso wieprzowe lość szacunkowa: 2000 szt., nomenklatura CPV: 15131000-5; 59. Konserwa wieprzowa turystyczna, Mielonka sterylizowana Skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż31%) , woda , tłuszcz wieprzowy , skórki wieprzowe , mięso drobiowe puszka samootwieralna 300 g, ilość szacunkowa: 3000 szt nomenklatura CPV: 15131000-5; 60. Mięso - szynka świeża, luz, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131410-2; 61. Kiełbasa myśliwska wędzona, pieczona i podsuszana, zawierająca zmielone ziarenka jałowca, czarnego pieprzu i gorczycy,Skład: mięso: wieprzowe, wołowe; sól, przyprawy, przeciwutleniacz - , substancja konserwująca - azotyn sodu ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5. 62. Słonina bez skóry w opakowaniach od 2-2,5 kg ilość szacunkowa kg 500 CPV15131400-9, 63. Polędwica wołowa świeża w opakowaniach od 1,00-1,5 kg ilość szacunkowa kg 400 64. Szynka z piersi indyka w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych 200 g ilość szacunkowa 1500 szt CPV: 15131130-5 65. Wieprzowina w sosie własnym , zawartość mięsa nie mniej niż 91 %, puszka samootwieralna 300 g, ilość szacunkowa: 1200 szt., nomenklatura CPV: 15131000-5; 66. Kaczka świeża ,ilość szacunkowa 200 kg nomenklatura CPV: 15112140-9 Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311305
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin realizacji zamówienia
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbaltica.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach