Przetargi.pl
DOSTAWY MIĘSA I ART. MIĘSNYCH ZNAK SPRAWY: 2/2014/BIGB O/POTULICE

Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA ogłasza przetarg

  • Adres: 80-803 Gdańsk, ul. Kurkowa 12
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 3231102 , fax. 58 3231101
  • Data zamieszczenia: 2014-03-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA
    ul. Kurkowa 12 12
    80-803 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 58 3231102, fax. 58 3231101
    REGON: 22115068800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.igbbaltica.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: igb

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWY MIĘSA I ART. MIĘSNYCH ZNAK SPRAWY: 2/2014/BIGB O/POTULICE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy mięsa i art. mięsnych: 1. Kiełbasa toruńska (średnio rozdrobniona) typu Sokołów, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 2. Kiełbasa parówkowa (drobno rozdrobniona), ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 3. Kiełbasa zwyczajna z dziczyzną (średnio rozdrobniona) typu Sokołów, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 4. Kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona), ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 5. Kiełbasa studencka (średnio rozdrobniona), ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 6. Kiełbasa podwawelska extra (średnio rozdrobniona) typu Sokołów, ilość szacunkowa: 700 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 7. Kabanosy drobiowe, (średnio rozdrobnione), parzone, podsuszane, długość batonów około 25 cm, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 8. Kabanosy wieprzowe, (średnio rozdrobnione), parzone, podsuszane, długość batonów około 25 cm, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 9. Kiełbasa swojska pieczona (średnio rozdrobniona), ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 10. Kiełbasa polska wędzona (średnio rozdrobniona) ilość szacunkowa: 620 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 11. Kiełbasa żywiecka wieprzowa (średnio rozdrobniona), wędzona, parzona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,4 kg do 0,6 kg, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 12. Kaszanka (drobno rozdrobniona), pakowana w opakowaniach od 1 kg do 1,5 kg, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131134-3; 13. Boczek wędzony pieczony, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7; 14. Udko z kurczaka wędzone, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7; 15. Golonka pieczona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9; 16. Golonka wieprzowa świeża od 1,20 kg do 1,30 kg, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV:15131400-9; 17. Boczek świeży, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 18. Mięso wołowe extra b/k kl. I, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15111000-9; 19. Mięso gulaszowe wołowe kl. II, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15111190-7; 20. Filet z indyka świeży, luz, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15112220-4; 21. Żołądki drobiowe świeże, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15112300-1; 22. Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona), gramatura od 1 kg do 1,2 kg, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 23. Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona), w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,4 kg do 0,6 kg, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 24. Szynka wieprzowa parzona o gramaturze od 1,5 kg do 2 kg, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 25. Kaszanka blok od 1,2 kg do 1,4 kg, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15131134-3; 26. Kiełbasa śląska, wieprzowa w osłonce naturalnej (średnio rozdrobniona), wędzona i parzona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,3 kg do 0,5 kg, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 27. Boczek wędzony bez żeberek, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7; 28. Schab b k, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 29. Wątroba drobiowa, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15114000-0; 30. Udka z kurczaka, świeże, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 31. Kości schabowe, świeże, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 32. Karkówka bez kości, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 33. Łopatka, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 34. Pierś z kurczaka z kością, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 35. Kurczak świeży, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15112100-7; 36. Skrzydła drobiowe świeże, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 37. Flaki wieprzowe lub wołowo-wieprzowe w pomidorach, w opakowaniach foliowych od 0,8 kg do 1 kg, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9; 38. Flaki wieprzowe krojone obgotowane, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131640-3; 39. Mięso mielone (wieprzowo-wołowe), ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 40. Żeberka świeże, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 41. Parówki hermetycznie pakowane w opakowaniach jednostkowych od 200 g do 250 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 42. Salami w plastrach w obsypce Teksas, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131230-6; 43. Boczek w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 44. Polędwica sopocka w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 45. Baleron gotowany w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 46. Salami w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131230-6; 47. Szynka gotowana w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 48. Karczek małopolski w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 600 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 49. Smalczyk wiejski typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 600 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 50. Smalczyk wiejski ze skwarkami typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 600 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 51. Szynka delikatesowa typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 600 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 52. Gulasz w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 500 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 53. Pasztecik typu Sokołów - różne rodzaje, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 54. Polędwiczki świeże, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9; 55. Pierś z kurczaka wędzona, ilość szacunkowa: 1000 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 56. Pierś z indyka wędzona, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15112120-3; 57. Konserwa wieprzowa turystyczna, puszka samootwieralna od 190 g do 200 g, ilość szacunkowa: 600 szt., nomenklatura CPV: 15131000-5; 58. Konserwa wieprzowa turystyczna, puszka samootwieralna 300 g, ilość szacunkowa: 600 szt., nomenklatura CPV: 15131000-5; 59. Mięso - szynka świeża, luz, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131410-2; 60. Kiełbasa myśliwska wędzona, pieczona i podsuszana, zawierająca zmielone ziarenka jałowca, czarnego pieprzu i gorczycy, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5. 61. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 62. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach (nie dotyczy art. dostarczanych luzem np. poz. 59), które posiadają: kod kreskowy oraz nadrukowaną informację o: nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze (g, kg). 63. Wędliny - zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu wędlin, bez oznak zjełczenia tłuszczu, oślizgłości i pleśni na jej powierzchni. 64. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie w przypadku, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry np. gramaturę oraz inne charakterystyczne cechy jak opisany przez zamawiającego dany przedmiot zamówienia, a także będą posiadały inne parametry, w szczególności dotyczące smaku i aromatu nie gorsze niż artykuł opisany przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez zamawiającego. W przypadku oferowania artykułów równoważnych wykonawca do oferty załącza wypełniony załącznik nr 5 do siwz, tj. formularz dotyczący porównania parametrów artykułów. 1. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi w sposób zapobiegający utracie walorów użytkowych, smakowych i odżywczych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie: a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1 b) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4 c) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8 d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27 e) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4 f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10-22 g) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13-17 h) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46 i) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53 j) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10 k) Oddziału Zewnętrznego w Bydgoszczy, ul. Toruńska 276. 2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00. 3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311305
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbaltica.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach