Przetargi.pl
Świadczenie usług przygotowywania, dowożenia i wydawania posiłków dla klientów MOPS

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 82-300 Elbląg, ul. Winna 9
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 55 625 61 00 , fax. 55 625 61 03
  • Data zamieszczenia: 2015-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Winna 9 9
    82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 55 625 61 00, fax. 55 625 61 03
    REGON: 00279190000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.elblag.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług przygotowywania, dowożenia i wydawania posiłków dla klientów MOPS
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: 1) przygotowywanie, dowożenie i wydawanie maksymalnie do 100 posiłków dziennie na terenie miasta Elbląga, do miejsc zamieszkania klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Elblągu, wskazanych przez Zamawiającego, którzy nie mogą korzystać z ogólnodostępnych stołówek. Posiłki winny być wydawane we wskazanych przez Zamawiającego miejscach zamieszkania klientów Zamawiającego w okresie od dnia zawarcia umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia od 01 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2016 r., codziennie (od poniedziałku do niedzieli, również w święta i dni ustawowo wolne od pracy), w godzinach od 12.00 do 15.00. Z uwagi na organizację opieki nad niektórymi klientami Zamawiający zastrzega sobie prawo wskazania jednoznacznie określonej godziny dowozu posiłku mieszczącej się w wyżej wskazanym przedziale godzin. 2) Jeden posiłek winien składać się z dwóch dań obiadowych: (zupy i drugiego dania). Zamawiający wymaga, aby kaloryczność posiłków była nie mniejsza niż 600 kcal, przy czym Zamawiający wymaga, aby gramatura posiłków była dostosowana do kaloryczności posiłków oraz, aby była nie mniejsza niż: a) w przypadku zupy: 300 ml. b) w przypadku drugiego dania: 400 gram, w tym o ile będzie mięso 100 gram. Zamawiający nie ustala jadłospisu posiłków na okres trwania umowy, zatem Wykonawca sam decyduje o jadłospisie, uwzględniając konieczność zróżnicowania posiłków oraz ich kaloryczność i gramaturę. 3) Posiłki winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania. 4) Zamawiający przekaże Wykonawcy wykaz osób, którym mają być dowożone posiłki, ze wskazaniem miejsca na terenie Elbląga, do którego ma być dowieziony posiłek. Zamawiający wymaga, aby każdy wydany posiłek był potwierdzony czytelnym podpisem osoby upoważnionej do odbioru posiłku. Brak odbioru winien być odnotowany na liście dostarczonych posiłków. Jednocześnie Zamawiający zastrzega, że ilość posiłków jest uzależniona m.in. od ilości wniosków złożonych przez klientów Zamawiającego, a także od wystąpienia określonych warunków, przewidzianych w ustawie z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (Dz. U. z 2015 r., poz. 163, ze zm.), skutkujących obowiązkiem wydania przez Zamawiającego decyzji administracyjnej przyznającej klientowi Zamawiającego pomoc w formie posiłku, a także od wystąpienia określonych warunków przewidzianych w uchwale nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020. Z tego względu Zamawiający zastrzega, że liczba wydawanych faktycznie posiłków może być niższa niż maksymalna liczba posiłków wskazana w umowie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość posiłków
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.elblag.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach