Przetargi.pl
DOSTAWA WĘDLIN DROBIOWYCH i DROBIOWO - WIEPRZOWYCH DO KANTYN, SKLEPU I BARU W CZERWONYM BORZE ORAZ KANTYN W PRZYTUŁACH STARYCH I GRĄDACH WONIECKO.

Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej "BIELIK" ogłasza przetarg

  • Adres: 18-400 Czerwony Bór, Czerwony Bór 23
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 86 216 36 04 , fax. 86 216 31 49
  • Data zamieszczenia: 2013-06-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej "BIELIK"
    Czerwony Bór 23 23
    18-400 Czerwony Bór, woj. podlaskie
    tel. 86 216 36 04, fax. 86 216 31 49
    REGON: 20041123400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.igbbielik.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA WĘDLIN DROBIOWYCH i DROBIOWO - WIEPRZOWYCH DO KANTYN, SKLEPU I BARU W CZERWONYM BORZE ORAZ KANTYN W PRZYTUŁACH STARYCH I GRĄDACH WONIECKO.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    L.p. Asortyment J.m. Ilość do 1. baleron drobiowy kg 400 2. indyk faszerowany kg 600 3. kabanosy drobiowe kg 50 4. kiełbasa cienka drobiowa kg 1800 5. kiełbasa kanapkowa drobiowa kg 1000 6. kiełbasa parówkowa drobiowa kg 2000 7. kotlety drobiowe kg 4000 8. mielonka drobiowa kg 2000 9. mortadela drobiowa kg 2000 10. mortadela z warzywami kg 2800 11. parówki drobiowe kg 1600 12. pasztet drobiowy kg 1200 13. pasztetowa drobiowa kg 1600 14. pieczeń drobiowa kg 600 15. pierś indycza wędzona kg 60 16. podudzie wędzone z kurczaka kg 300 17. polędwica drobiowa kg 2100 18. przysmak drobiowy kg 1400 19. rolada drobiowa kg 200 20. salceson drobiowy kg 400 21. szynka drobiowa kg 700 OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA NA DOSTAWĘ WĘDLIN DROBIOWYCH Baleron drobiowy Wyrób parzony z filetów z piersi indyka i z piersi kurcząt. Wyrób w kształcie batonu o średnicy 55 mm. Smak łagodny, delikatnie słony z wyczuwalnymi przyprawami. Indyk faszerowany Filet drobiowy, nadziewany farszem, parzony, w kształcie bloku o przekroju zbliżonym do prostokąta Kabanosy drobiowe Kiełbasa wędzona, pieczona, ze średnio rozdrobnionych peklowanych mięs drobiowych z dodatkiem peklowanego mięsa wieprzowego, w jadalnych osłonkach kolagenowych o średnicy 19 mm, odkręcanych w odcinki ok. 30 cm. Produkt kruchy, wykwintny. Kiełbasa cienka drobiowa Kiełbasa wędzona, parzona, wyprodukowana mięsa drobiowego (kurczęcego i indyczego) oraz wieprzowego, w osłonce naturalnej, cienkich jelitach wieprzowych, odkręcanych w odcinki o długości ok. 17 cm. Kiełbasa kanapkowa drobiowa Produkt wieprzowo-drobiowo, wędzony, parzony, baton w osłonce celulozowej o średnicy ok. 90 mm Kiełbasa parówkowa drobiowa Kiełbasa wędzona, parzona, z drobiowych peklowanych surowców mięsno-tłuszczowych (kurczęcych i indyczych) z dodatkiem tłuszczu wieprzowego, w naturalnych jelitach wieprzowych, w odcinkach o długości ok. 16 cm. Konsystencja dość ścisła, elastyczna, o struktura zbliżona do homogennej, smak delikatny, z wyczuwalnym zapachem wędzenia. Kotlety drobiowe Wyrób parzony z drobno rozdrobnionych mięs drobiowych w formie pulpeta o średnicy 50 mm Mielonka drobiowa Wyrób parzony, ze średnio rozdrobnionych, mięs drobiowych z dodatkiem mięsa wieprzowego, w kształcie bloku o przekroju zbliżonym do prostokąta. Smak typowy dla mielonki, z delikatnie wyczuwalną solą. Mortadela drobiowa Kiełbasa wędzona, parzona, drobno rozdrobniona, surowców mięsno-tłuszczowych z kurcząt i indyka, z dodatkiem tłuszczu wieprzowego. Baton w osłonce celulozowej o średnicy ok. 90 mm, w smaku delikatnie wyczuwalne wędzenie oraz przyprawy z dominującą nutą gałki muszkatołowej i pieprzu naturalnego. Mortadela z warzywami Kiełbasa parzona z surowców mięsnotłuszczowych drobiowych (kurczęcych i indyczych) i tłuszczu wieprzowego z dodatkiem średnio rozdrobnionych warzyw. Wyrób w kształcie batonu w osłonce sztucznej o średnicy 100 mm i masie ok. 1,5 kg. Konsystencja dość ścisła struktura farszu zbliżona do homogennej z widocznymi kawałkami warzyw. Smak produktu delikatny, z wyczuwalnymi warzywami Parówki drobiowe Kiełbaski wędzone, parzone, z drobno rozdrobnionych surowców mięsno tłuszczowych z kurcząt i indyka, z dodatkiem tłuszczu wieprzowego. Wyrób w jadalnych osłonkach kolagenowych, odkręcanych w odcinki o długości ok. 15 cm i średnicy 19 mm, delikatny w smaku, z wyczuwalną nutą wędzenia Pasztet drobiowy Wyrób pieczony surowców mięsno-tłuszczowych i podrobowych drobiowych (kurcząt i indyka) z dodatkiem tłuszczu wieprzowego, surowców uzupełniających i przypraw. Kształt bloku o masie ok. 1,5 kg. Produkt smarowny z wyczuwalną nutą wątroby oraz przypraw między innymi gałki muszkatołowej i pieprzu. Pasztetowa drobiowa Wędlina podrobowa parzona z surowców mięsno tłuszczowych i podrobowych drobiowych (kurczak, indyk) z dodatkiem tłuszczu wieprzowego, surowców uzupełniających i przypraw. Produkt w kształcie batonu masie ok. 300 g i średnicy 40 mm. Smak delikatny z dominującą nutą cebuli i wątroby Pieczeń drobiowa Produkt blokowy drobiowy, parzony, drobno rozdrobniony, na powierzchni posypka z mielonej czerwonej papryki Pierś indycza wędzona Pojedynczy filet z piersi indyka peklowany, wędzony, parzony. Barwa powierzchni jasnobrązowa z odcieniem złocistym. Smak zbliżony do smaku naturalnego mięsa indyczego Podudzie wędzone z kurczaka Podudzie kurczęce o naturalnym kształcie, wędzone, parzone. Wyrób z wyczuwalnym wędzeniem, umiarkowanie słony. Barwa powierzchni od jasnobrązowej do brązowej. Polędwica drobiowa Polędwica parzona z peklowanych filetów z piersi indyka i z piersi kurcząt. Wyrób w kształcie batonu o średnicy 55 mm Przysmak drobiowy Kiełbasa drobiowa, drobno rozdrobniona ,parzona w osłonce barierowej o średnicy ok. 90 mm Rolada drobiowa Wyrób garmażeryjny parzony otrzymany z rozdrobnionych surowców mięsnych i podrobowych drobiowych (kurczak i indyk) z dodatkiem tłuszczu wieprzowego, surowców uzupełniających i przypraw uformowany w kształcie lekko spłaszczonego walca. Powierzchnia pokryta skórą kurczęcą, posypaną mieszanką grubo rozdrobnionych przypraw Salceson drobiowy Wyrób z mięsa drobiowego i wieprzowego z przyprawami, w aromatycznej galarecie osłonce barierowej, parzony. Szynka drobiowa Wyrób z grubo rozdrobnionych filetów z piersi kurcząt z dodatkiem mięsa z indyka. Wyrób w kształcie batonu o średnicy 65 mm. Smak łagodny, delikatnie słony z wyczuwalnymi przyprawami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311350
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbielik.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach