Województwo Opolskie ogłasza przetarg
- Adres: 45-082 Opole, ul. Piastowska
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 775 416 400, , fax. 077 54 16 411
- Data zamieszczenia: 2020-12-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Województwo Opolskie
ul. Piastowska 14
45-082 Opole, woj. opolskie
tel. 775 416 400, , fax. 077 54 16 411
REGON: 53141242100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.opolskie.pl/; https://bip.opolskie.pl/typy-tresci/zamowienia-publiczne/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi cateringowe na potrzeby spotkań organizowanych przez Departament Koordynacji Programów Operacyjnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Opolskiego - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są „Usługi cateringowe na potrzeby spotkań organizowanych przez Departament Koordynacji Programów Operacyjnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Opolskiego”. W ramach świadczonych usług cateringowych, Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem Zamawiającego na wskazane spotkanie. Spotkania, na które Wykonawca zapewni catering będą odbywać się w siedzibie Zamawiającego albo w innych lokalizacjach na terenie Opola. Zamawiający przewiduje także, iż spotkania w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia mogą mieć miejsce poza Opolem, na terenie województwa opolskiego. Większość spotkań odbędzie się w Opolu. Na Wykonawcy ciąży obowiązek ponoszenia kosztów mandatów za nieprzestrzeganie przepisów nakładanych przez zewnętrzne instytucje kontrolujące, np.: Państwowy Inspektor Sanitarny, Państwowa Inspekcja Pracy. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na świadczeniu usług cateringowych – zgodnie z Opisem przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym załącznik nr 1 do OGŁOSZENIA O ZAMÓWIENIU na usługi społeczne. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w Opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym załącznik nr 1 do OGŁOSZENIA O ZAMÓ WIENIU na usługi społeczne oraz Istotnych postanowieniach umowy (IPU) stanowiącym załącznik nr 2 do OGŁOSZENIA O ZAMÓWIENIU na usługi społeczne. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający określa następujący warunek udziału w niniejszym postępowaniu: O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który został wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zaświadczenie o dokonaniu wpisu zakładu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę) Na podstawie art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U. 2020 poz. 2021 z późn. zm.), w związku z art. 6 ust. 2 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - Oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. (24.1.23) Grupa kapitałowa. Analogicznie z treścią art. 24 ust. 11 ustawy PZP. w terminie 3 dni od dnia przekazania informacji, o której mowa w art. 51 ust. 1a, art. 57 ust. 1 lub art. 60d ust. 1, albo od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.(obowiązuje forma pisemna - oryginał) - • Wspólne ubieganie się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W przypadku, o którym mowa powyżej, wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przepisy dotyczące wykonawcy stosuje sie odpowiednio do wykonawców, o których mowa powyżej. Jeżeli oferta wykonawców, o których mowa powyżej, została wybrana, zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współprace tych wykonawców. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie o którym mowa w pkt VI.1 składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. - Oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia: WYPEŁNIONY DRUK OFERTY sporządzony z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do OGŁOSZENIA O ZAMÓWIENIU W druku oferty należy wpisać: a) Dostępność/realizacji usługi cateringowej na spotkania do 149 osób b) Dostępność /realizacji usługi cateringowej na spotkania od 150 osób Przez dostępność/ realizację usługi cateringowej Zamawiający rozumie gotowość Wykonawcy do wykonania usługi od momentu zgłoszenia (np. zgłaszamy potrzebę usługi cateringowej za 5 godzin i Wykonawca ją realizuje). Dostępność/realizację usługi cateringowej należy podać w pełnych godzinach zegarowych, podanie w innej jednostce miary lub niepełnych godzinach lub brak wskazania dostępności/realizacji usługi cateringowej będzie niezgodne z wymaganiami Zamawiającego i oferta zostanie odrzucona, również w przypadku podania większej ilości godzin niż maksymalna dostępność usługi przewidziana w danym kryterium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej podczas posiedzenia Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji ds. Uczenia się Przez Całe Życie
Dodano: 2023-10-23 - Usługa cateringowa z dowozem na potrzeby Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
Dodano: 2023-06-12 - Usługa cateringowa na szkoleniu połączonym z warsztatami polowymi
Dodano: 2023-06-01 - Usługa cateringowa z dowozem na potrzeby Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
Dodano: 2023-05-04 - Usługa cateringowa na szkoleniu połączonym z warsztatami polowymi
Dodano: 2023-04-27 - Usługa cateringowa – przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla potrzeb pacjentów przebywających w SP ZOZ w Głubczycach z uwzględnieniem diet i kaloryczności
Dodano: 2022-11-27 - Usługi cateringowe na potrzeby spotkań organizowanych przez Departament Koordynacji Programów Operacyjnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Opolskiego.
Dodano: 2021-02-16 - Usługi cateringowe na potrzeby spotkań organizowanych przez Zespół ds. rewitalizacji Urzędu Marszałkowskiego Województwa Opolskiego
Dodano: 2020-03-04 - Usługi cateringowe na potrzeby spotkań organizowanych przez Departament Koordynacji Programów Operacyjnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Opolskiego
Dodano: 2019-01-11 - Usługa cateringowa na potrzeby uroczystości wręczenia dyplomów stypendialnych w ramach projektu „Wspieramy najlepszych II” realizowanego w ramach Poddziałania 9.1.5 RPO WO 2014-2020
Dodano: 2018-08-30