Przetargi.pl
Usługa polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników zajęć w świetlicy środowiskowej w Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie w ramach projektu „Rodzinna PRZYSTAŃ” współfinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020

Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Kazimierza Andrzeja Jaworskiego w Chełmie ogłasza przetarg

  • Adres: 22100 Chełm, ul. Reformacka
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 82 565 27 06 , fax. 82 565 27 06
  • Data zamieszczenia: 2018-08-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Kazimierza Andrzeja Jaworskiego w Chełmie
    ul. Reformacka 13
    22100 Chełm, woj. lubelskie
    tel. 82 565 27 06, fax. 82 565 27 06
    REGON: 20069600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zsgihchelm.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: miejska jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników zajęć w świetlicy środowiskowej w Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie w ramach projektu „Rodzinna PRZYSTAŃ” współfinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników zajęć w świetlicy środowiskowej w Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie w ramach projektu „Rodzinna PRZYSTAŃ” współfinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020. Zakres zamówienia obejmuje: 1)świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dwudaniowych z napojem i deserem dla dzieci uczestniczących w zajęciach w świetlicy środowiskowej mieszczącej się w budynku Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie przy ul. Reformackiej 13: - od poniedziałku do piątku ok. godziny 15.00, - w soboty ok. godziny 13.00; 2)miejsce dostarczania posiłków: budynek Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie przy ul. Reformackiej 13 – świetlica środowiskowa na parterze budynku w prawym skrzydle; 3)liczba posiłków dziennie: do 15; 4)prognozowana liczba posiłków: 8.640; 5)dokładną liczbę uczestników, Zamawiający podawać będzie Wykonawcy telefonicznie i/lub mailowo z co najmniej 1-dniowym wyprzedzeniem; 6) okres wykonania zamówienia: do dnia 31.08.2020r.; 7)posiłek powinien zawierać: a) pierwsze i drugie danie obiadowe w opakowaniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi, b)napój w opakowaniu szklanym lub plastikowym o pojemności minimum 0,3 l, c)przemiennie: deser w postaci owoców (1szt. dla osoby) lub ciastek (1 opakowanie dla osoby) lub batonów (1szt. dla osoby), d) serek homogenizowany o różnych smakach (1 szt. dla osoby); 8)posiłki powinny spełniać wymogi aktualnych wytycznych: Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach, w tym: a)wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych oraz do przestrzegania przepisów w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017r. poz. 149), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r. w sprawie dodatków do żywności, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych, Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia. Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a)jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, b)w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy posiłek z drugim daniem mięsnym (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego, raz w tygodniu danie rybne i raz w tygodniu danie mączne/ danie jarskie; c)potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników, d)w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, e)do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli, f)zupy powinny być sporządzone na wywarze warzywno – mięsnym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku udziału w postępowaniu dotyczącego kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt VI.4 SIWZ – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 2.Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt VI.5 SIWZ, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub organem sądowym, administracyjnym lub organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Przepis pkt. VI.6 SIWZ stosuje się odpowiednio. 3.Oferta musi zawierać: 1)formularz oferty o treści zgodnej z wzorem formularza ofertowego, stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, 2)oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu, zgodne z wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ, 3)oświadczenie Wykonawcy dotyczące „Klauzuli społecznej” zgodne z wzorem stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ, 4)Decyzję Właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu,5)kalkulację ceny oferty o treści zgodnej z wzorem stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ, 6)w przypadku wspólnego ubiegania się Wykonawców o udzielenie zamówienia, do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zgodnie z art. 23 ust. 1 i 2 ustawy, 7)dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy (jeżeli nie wynikają one z innych dokumentów załączonych przez Wykonawcę do oferty), a jeżeli Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik – także pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy. 4.Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 23 ustawy (dotyczy również wspólników spółki cywilnej) oraz pełnomocnictwo do występowania w imieniu Wykonawcy powinno być złożone wraz z ofertą w formie oryginału lub kopii poświadczonej w drodze czynności notarialnej w rozumieniu ustawy z dnia 14 lutego 1991r. Prawo o notariacie (Dz. U. z 2017r. poz. 2291 z późn.zm.). 5.Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w pkt. XI.11 SIWZ, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wzór druku oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach