Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Ośrodka Edukacji Ekologicznej ”Lasy Janowskie” na bazie wydzierżawianych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem

NADLEŚNICTWO JANÓW LUBELSKI ogłasza przetarg

  • Adres: 23-300 Janów Lubelski, ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 35
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. (15) 8720072 , fax. (15) 8720185
  • Data zamieszczenia: 2024-02-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: NADLEŚNICTWO JANÓW LUBELSKI
    ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 35
    23-300 Janów Lubelski, woj. lubelskie
    tel. (15) 8720072, fax. (15) 8720185
    REGON: 830017452
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://janowlubelski.lublin.lasy.gov.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Ośrodka Edukacji Ekologicznej ”Lasy Janowskie” na bazie wydzierżawianych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Zakres rzeczowy przedmiotu zamówieniaPrzedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych na rzecz zamawiającego w budynku Ośrodka Edukacji Ekologicznej „Lasy Janowskie” (zwanym dalej OEE) położonym przy ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 35H w Janowie Lubelskim oraz w innych miejscach wskazanych przez zamawiającego. Są to usługi w zakresie przygotowania i podawania posiłków polegających na zapewnieniu i zorganizowaniu wyżywienia w jadalni (dzierżawionej od zamawiającego) na terenie Ośrodka Edukacji Ekologicznej „Lasy Janowskie” z wykorzystaniem znajdujących się urządzeń oraz własnego sprzętu i naczyń, w czasie przeprowadzanych - szkoleń, spotkań, konferencji oraz innych imprez w okresie 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy.2.Zamawiający dopuszcza możliwość odbycia przez Wykonawcę wizji lokalnej przedmiotu zamówienia w celu uzyskania wszelkich informacji koniecznych do przygotowania oferty. Termin wizji lokalnej i szczegóły jej przeprowadzenia należy uzgodnić z zamawiającym.3.Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone zgodnie ze Wspólnym Słownikiem Zamówień (CPV): 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 55320000-9 usługi podawania posiłków 55322000-3 usługi gotowania posiłków 55520000-1 usługi dostarczania posiłków4.Wykonawca musi mieć w swojej ofercie zestawy posiłków mięsnych, jarskich i rybnych na poziomie:A- podstawowymB- średnimC- wysokimzgodnie z załącznikiem nr 2 w okresie 12 miesięcy w ilościach szacunkowych (maksymalnych) dla wyceny oferty.5.Przykładowe zestawy dań (posiłków) do wyceny oferty zawarto w załączniku nr 2 który stanowi integralną część niniejszej SWZ.6.W ramach zamówienia wykonawca zobowiązuje się do wydzierżawienia od zamawiającego pomieszczeń o powierzchni - 571,04 m2 położonych w budynku OEE wraz z urządzeniami, w celu prowadzenia usług gastronomicznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1.Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 8000 zł (słownie: osiem tysięcy zł).Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert i utrzymywać nieprzerwanie do dnia upływu terminu związania ofertą, z wyjątkiem przypadków, o których mowa w art. 98 ust. 1 pkt 2 i 3 oraz ust. 2 PZP.2.Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:1) pieniądzu,2) gwarancjach bankowych,3) gwarancjach ubezpieczeniowych,4) poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa wart. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jedn.: Dz. U. z 2020 r. poz. 299).3.Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w banku BNP Paribas Bank Polska S.A. nr rachunku: 27 2030 0045 1110 0000 0085 3510 z dopiskiem: wadium na zabezpieczenie oferty w postępowaniu nr: SA.270.2.2024. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie zostanie zaliczone na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym.4.Z treści wadium wnoszonego w formie: gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej lub poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości powinno wynikać bezwarunkowe, na pierwsze pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 98 ust. 6 PZP.5.Wadium wnoszone w formie gwarancji lub poręczenia, o których mowa w pkt 11.2. ppkt 2)-4) należy przekazać Zamawiającemu wraz z Ofertą w oryginale w postaci elektronicznej tj. opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznymi osób upoważnionych do jego wystawienia. Wadium musi zabezpieczać ofertę przez cały okres związania ofertą. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie wadium w sposób nieprawidłowy, lub nie będzie utrzymywał wadium nieprzerwanie do upływu terminu związania ofertą lub złoży wniosek o zwrot wadium w przypadku, o którym mowa w art. 98 ust. 2 pkt 3 PZP zostanie odrzucona z postępowania na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 14 PZP.6.Treść gwarancji wadialnej musi zawierać następujące elementy:1) nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji/poręczenia (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielających gwarancji/poręczenia) oraz wskazanie ich siedzib,2) określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją/poręczeniem – określenie przedmiotu zamówienia,3) kwotę gwarancji/poręczenia,4) zobowiązanie gwaranta/poręczyciela do zapłacenia bezwarunkowo i nieodwołalnie kwoty gwarancji/poręczenia na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego w okolicznościach określonych w art. 98 ust. 6 ustawy PZP.7.Zamawiający zwraca wadium na zasadach uregulowanych w art. 98 ust. 1 - 5 PZP.8.Termin ważności wadium musi być zgodny z terminem związania ofertą.9.Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie je w sposób nieprawidłowy, zostanie odrzucona.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.W postępowaniu o udzielenie zamówienia mogą brać udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału w postępowaniu określone w art. 112 ust. 2 Ustawy dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.4) zdolności technicznej lub zawodowej.1)Warunek ten, w zakresie doświadczenia, zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) wykonał lub wykonuje (przy czym w tym przypadku będzie liczona wartość zrealizowanej części przedmiotu umowy):- co najmniej 1 usługę gastronomiczną (w tym cateringową) realizowaną w sposób ciągły przez okres co najmniej 6 miesięcy kalendarzowych w zakresie przygotowywania posiłków wraz z obsługą kelnerską podczas imprez (tj. spotkań, uroczystości) grupowych o wartości co najmniej 300 000 zł brutto;lub- co najmniej 10 pojedynczych usług gastronomicznych (w tym cateringowych) wraz z obsługą kelnerską podczas imprez (tj. spotkań, uroczystości) grupowych o wartości co najmniej 30 000 zł brutto każda;- Zamawiający dopuszcza spełnienie warunku poprzez wykazanie się łącznym doświadczeniem tj. w świadczeniu usługi ciągłej zgodnej z wyżej opisanymi wymogami oraz pojedynczych usług zgodnych z wyżej postawionymi wymogami, o łącznej wartości co najmniej 300 000 zł brutto.- okres wyrażony w latach, o którym mowa w pkt. (4 powyżej, liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert;2)Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykaże, że do realizacji zamówienia dysponuje lub będzie dysponował co najmniej 5 osobowym zespołem:(Stanowisko, Wymagana liczba osób, Doświadczenie):1.Kucharz - Minimum 1 osoba - Co najmniej 3 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku pracy kucharz.2.Pomoc kuchenna - Minimum 2 osoby - Co najmniej 6 miesięczne doświadczenie na stanowisku pomoc kuchenna lub minimum 6 miesięczne praktyki zawodowe na stanowisku kucharz.3.Kelner - Minimum 2 osoby - Co najmniej 6 miesięczne doświadczenie na stanowisku kelner lub minimum 6 miesięczne praktyki zawodowe na stanowisku kelner.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-02-12

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach