Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie ciepłego posiłku – na potrzeby uczestników Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego, Dziennego Domu Senior+ oraz Klubu Seniora działających w gminie Lubicz

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 87-162 Lubicz Dolny, Toruńska 56
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 566742155
  • Data zamieszczenia: 2024-01-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    Toruńska 56
    87-162 Lubicz Dolny, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 566742155
    REGON: 870001767
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie ciepłego posiłku – na potrzeby uczestników Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego, Dziennego Domu Senior+ oraz Klubu Seniora działających w gminie Lubicz
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    7. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłku – na potrzeby uczestników Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego, Dziennego Domu Senior+ oraz Klubu Seniora działających w gminie Lubicz – gorącego posiłku – obiadu. 8. Zamawiający szacuje, że:Część I – posiłek dla uczestników Dziennego Domu Senior+ w Gronowie a) poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, piątek – po średnio 25 obiadów dziennie (tj. 5 dni x 25 obiadów = 125 obiadów tygodniowo);Część II – posiłek dla uczestników Klubu Seniora w Lubiczu Górnyma) poniedziałek, środa – po średnio 23 obiady dziennie (tj. 2 dni x 23 obiady = 46 obiadów tygodniowo);Część III – posiłek dla uczestników i mieszkańców Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Gronowiea) pobyt całodobowy od poniedziałku do niedzieli – 7 dni po średnio 10 obiadów (tj. 7 dni x 10 obiadów = 70 obiadów tygodniowo);b) pobyt dzienny od poniedziałku do piątku – po średnio 10 obiadów (tj. 5 dni x 10 obiadów = 50 obiadów tygodniowo).9. Obiady dla podopiecznych całodobowych dostarczane będą w 2024 roku przez 366 dni, natomiast dla podopiecznych dziennych przez 251 dni. 10. W roku 2024 należy dostarczyć średnio: a) obiadów dla podopiecznych całodobowych 3660 (tj. 366 dni x 10 posiłków) b) obiadów dla podopiecznych dziennych 11.085 (tj. 251 dni x średnio poniedziałki i środy 58 posiłków oraz wtorek, czwartek i piątek 35 posiłków). 11. Szacowana ilość posiłków ma charakter orientacyjny, służący do porównania ofert i w żadnym wypadku nie stanowi ze strony Zamawiającego zobowiązania do zakupu posiłków w podanej ilości. W przypadku, gdy dostawa obiadów będzie mniejsza niż planowana przez Zamawiającego, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych porcji obiadów danego dnia według zamówień Zamawiającego. Liczba posiłków uzależniona jest od frekwencji uczestników. O liczbie obiadów na dany dzień Zamawiający będzie informował najpóźniej do godziny 09:30 w dniu realizacji zamówienia. Liczba obiadów może różnić się między sobą. 12. Posiłek - obiad powinien być dostarczony do godziny 14.00, do budynków:a) Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnego w Gronowie, Gronowo 5, 87-162 Lubicz;b) Dziennego Domu Senior+ w Gronowie, Gronowo 5, 87-162 Lubicz;c) Klubu Seniora w Lubiczu Górnym, ul. Boczna 4, 87-162 Lubicz13. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki wydane podopiecznym zgodnie z zapotrzebowaniem.14. Wykonawca wysyłał będzie na adres klubseniora@gopslubicz.home.pl w pierwszy dzień tygodnia dekadowy jadłospis z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw oraz wykazem alergenów – do wiadomości Zamawiającego. Wykonawca jest zobowiązany do zachowania, jakości posiłków zgodnie z przedstawionym jadłospisem. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019r. poz. 1252) oraz ustawy z dnia 28 listopada 2014 roku zmianie ustawy o bezpieczeństwie i żywności (Dz. U. z 09.01.2015 poz. 35) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 15. Dzienny jadłospis powinien obejmować:a) obiad: zupa z wkładką i dwoma porcjami chleba(400ml) np. bogracz lub b) drugie danie, w tym:• produkt węglowodanowy (200g), ziemniaki, kasza, ryż, makaron, bądź kluski śląskie, kopytka, • produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego – gotowy 150g (mięso np.: sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka, kotlet schabowy, stek z piersi kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp., bądź ryba gotowa 150g),• surówka, jarzyny gotowane lub owoc 150g.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach