Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców. CPV 03.10.00.00-2.

Areszt Śledczy w Suwałkach ogłasza przetarg

  • Adres: 16400 Suwałki, ul. Wojska Polskiego
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 875 651 207 , fax. 875 650 328
  • Data zamieszczenia: 2018-05-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Suwałkach
    ul. Wojska Polskiego 29
    16400 Suwałki, woj. podlaskie
    tel. 875 651 207, fax. 875 650 328
    REGON: 31959800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców. CPV 03.10.00.00-2.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę następujących artykułów: Część 1- warzywa świeże i jabłka - dostawa do AŚ w Suwałkach 1) burak ćwikłowy, klasa I, workowany opak. jed. max. 30 kg, - 3.300,00 kg 2) Marchew, , klasa I, workowana, opak. jed. max. 30 kg – 16.400,00 kg 3) kapusta biała , klasa I, workowana, opak. jed. max. 30 kg – 2.800,00 kg 4) Cebula klasa I, workowana opak. jed. max. 30 kg, - 7.300,00 kg 5) Kapusta czerwona, klasa I, workowana opak. jed. max. 30 kg – 2.200,00 kg 6) Pietruszka korzeń klasa I, workowana, opak. jed. max. 30 kg – 2.250,00 kg 7) Seler korzeniowy , klasa I, workowany opak. jed. max. 20 kg – 3.950,00 kg 8) Rzepa czarna, odmiana jadalna, kl. I, op. jed. max. 30 kg – 650,00 kg 9) Kapusta pekińska, klasa I, workowana opak. jed. max. 30 kg – 2.300,00 kg 10) jabłko, klasa I, opakowanie jedn. max. 15 kg – 3.000,00 kg Część 2 – warzywa sezonowe- dostawa do AŚ w Suwałkach 1) pomidor, klasa I, opakowanie jedn. max. 15 kg – 4.000,00 kg 2) ogórek świeży, klasa I, opakowanie jedn. max. 15 kg –2.000,00 kg 3) papryka – słodka, zielona, klasa I, op. jed. Max. 5 kg – 2.000,00 kg Część 3 – ziemniak - dostawa do AŚ w Suwałkach 1) Ziemniaki młode, klasa I, workowane, opak. jedn. max. 50 kg – 45.100,00 kg Część 4- warzywa świeże i jabłka - dostawa do OZ w Giżycku 1) burak ćwikłowy, klasa I, workowany opak. jed. max. 25 kg, - 770,00 kg 2) Marchew, , klasa I, workowana, opak. jed. max. 25 kg – 880,00 kg 3) kapusta biała , klasa I, workowana, opak. jed. max. 25 kg – 880,00 kg 4) Cebula klasa I, workowana opak. jed. max. 25 kg, - 825,00 kg 5) Kapusta czerwona, klasa I, workowana opak. jed. max. 25 kg – 858,00 kg 6) Pietruszka korzeń klasa I, workowana, opak. jed. max. 5 kg – 165,00 kg 7) Seler korzeniowy , klasa I, workowany opak. jed. max. 5 kg – 165,00 kg 8) Rzepa czarna, odmiana jadalna, kl. I, op. jed. max. 25 kg – 82,50 kg 9) Kapusta pekińska, klasa I, workowana opak. jed. max. 25 kg – 462,00 kg 10) Por, klasa I, workowany, op. jed. max 5 kg – 137,50 kg. 11) jabłko, klasa I, opakowanie jedn. max. 15 kg – 412,50 kg Część 5 – warzywa sezonowe- dostawa do OZ w Giżycku 1) pomidor, klasa I, opakowanie jedn. max. 15 kg – 165,00 kg 2) ogórek świeży, klasa I, opakowanie jedn. max. 15 kg –440,00 kg 3) papryka – słodka, zielona, klasa I, op. jed. Max. 5 kg – 27,50 kg Część 6 – ziemniaki - dostawa do OZ w Giżycku 1) Ziemniaki młode, klasa I, workowane, opak. jedn. max. 50 kg – 7.700,00 kg 2. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 3. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. 4. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. 5. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 6. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce realizacji zamówienia: a). magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach ul. Wojska Polskiego 29, 16-400 Suwałki – część I, II, III b). magazyn Oddziału Zewnętrznego w Giżycku ul. Warszawska 28A, 11-500 Giżycko – cześć IV, V, VI 2) Transport towaru odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy, samochodem dopuszczonym do przewozu żywności, 3) Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie bądź faxem do godziny 900 na dwa dni przed dostawą. 4) Dostawa towaru odbywać się będzie codziennie do godz. 1100 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 5) Dostawy ziemniaków (część III i VI) odbywać się będą 2 razy w miesiącu w terminie 3 dni roboczych od złożenia zamówienia 6) Dostawa warzyw określonych w części I, II, IV, V – odbywać się będą 2 razy w tygodniu w terminie 3 dni roboczych od złożenia zamówienia 7) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 8) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 9) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 10) Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 11) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 12) Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Dostawy powszechnie dostępne to takie, które jako dobra popularne są wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. 13) CPV - 03.10.00.00-2. 14) Wszelkie rozliczenia związane z realizacją niniejszego zamówienia dokonywane będą w walucie polskiej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03100000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Z uwagi na to, że Zamawiający nie stawia warunków udziału w postępowaniu, nie żąda złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Każdy Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku, gdy Wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej może złożyć oświadczenie wraz z ofertą.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach