Areszt Śledczy w Łodzi ogłasza przetarg
- Adres: 91729 Łódź, ul. Smutna
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. (42) 675 00 00 , fax. (42) 675 03 55
- Data zamieszczenia: 2018-11-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Łodzi
ul. Smutna 21
91729 Łódź, woj. łódzkie
tel. (42) 675 00 00, fax. (42) 675 03 55
REGON: 59040900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy w Łodzi
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do Aresztu Śledczego w Łodzi - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego produktów żywnościowych w następującym asortymencie i ilościach: Część I – wędliny drobiowe 1) parówki drobiowe - 2000 kg, 2) serdelki drobiowe - 1200 kg, 3) kiełbasa śląska drobiowa - 4000 kg, 4) kiełbasa śniadaniowa drobiowa - 2700 kg, 5) kiełbasa kanapkowa drobiowa - 3000 kg, 6) kiełbasa szynkowa drobiowa - 3500 kg, 7) kiełbasa żywiecka drobiowa - 700 kg, 8) mortadela drobiowa - 500 kg, 9) kiełbasa parówkowa drobiowa parzona - 3000 kg, 10) kiełbasa biała drobiowa parzona - 3000 kg, 11) rolada drobiowa - 800 kg, 12) blok drobiowy - 2500 kg, 13) polędwica drobiowa - 600 kg, 14) szynka drobiowa - 600 kg, 15) pasztetowa drobiowa - 2500 kg Część II – mięso drobiowe 1) ćwiartka tylna z kurczaka – nie mrożona - 7000 kg, 2) filet z piersi kurczaka – nie mrożony - 600 kg, 3) wątroba drobiowa – nie mrożona - 4500 kg, 4) żołądki drobiowe – nie mrożone - 4500 kg, 5) skrzydełka z kurczaka - nie mrożone - 1300 kg, 6) mięso mielone drobiowe – nie mrożone - 700 kg, 7) kotlet drobiowy – wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. 90-100g) - 3500 kg Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15131135-0, 15112100-7, 15131130-5, szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ Wykonawca załączy do oferty wykaz określający wartości kaloryczne oraz ilości składników odżywczych zawartych w 100 g danego produktu z podziałem na : kalorie (kcal), białko (g), tłuszcze (g) i węglowodany (g) (załącznik nr 3 do SIWZ). Dostarczane towary muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. Etykieta powinna zawierać następujące informacje: nazwa i adres przedsiębiorstwa, znak weterynaryjny, nazwę produktu, skład surowcowy, numer partii produkcyjnej, warunki przechowywania, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do…), masę netto, pakowana w atmosferze ochronnej. 2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu), z uwagi na zmienną ilość osób żywionych, wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji występujących w formularzu ofertowym. Podane w formularzu ofertowym wielkości zapotrzebowania na wyroby w ciągu trwania umowy (12 miesięcy) mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na wyroby będące przedmiotem zamówienia w takim okresie. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia wyrobów, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Ilość produktów żywnościowych określona w rozdziale IV pkt 1 jest ilością maksymalną jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu max. o 30% w zależności od potrzeb Zamawiającego. Proporcjonalnej zmianie ulegnie wówczas również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. 3. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu zamawiającego : ul. Smutna 21, 91-729 Łódź. Dokładna wielkość i terminy dostaw zostaną każdorazowo określane przez Zamawiającego w zamówieniu złożonym za pośrednictwem faksu lub drogą elektroniczną. Dostawy winny być realizowane co najmniej dwa razy w tygodniu, w dni robocze: pn – pt w godz 8-12 (sobota nie jest dniem roboczym). Dostawa wyrobów dokonywana będzie przystosowanym do tego środkiem transportu Wykonawcy w taki sposób, aby nie została naruszona jakość zdrowotna zamówionych wyrobów. 4 Wykonawca dostarczy dokumentację dotyczącą artykułów spożywczych, w tym pochodzenie, producenta i datę produkcji oraz świadectwo kontroli jakości - HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny). Dostarczany towar musi być zgodny z normami, świeży, dobrej jakości, wolny od wad, wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541). 5. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie, a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych produktów. 6. Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu, jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa. 7. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary. 8. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych wynikających z zatruć dostarczonymi towarami. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131135-0
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego www.zp.sw.gov.pl informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, każdy Wykonawca przekazuje Zamawiającemu oryginał oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim
Dodano: 2021-02-03 - Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim
Dodano: 2020-11-09 - Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim
Dodano: 2019-11-05 - Dostawy produktów drobiowych
Dodano: 2018-12-03 - Dostawy wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do Zakładu Karnego nr 1 w Łodzi
Dodano: 2018-11-30 - Dostawy wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, wędlin wieprzowych, mięsa wieprzowego i wołowego, ryb i przetworów rybnych oraz konserw mięsnych do Zakładu Karnego w Garbalinie
Dodano: 2018-10-18 - Dostawy wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, wędlin wieprzowych, mięsa wieprzowego i wołowego, ryb i przetworów rybnych oraz konserw mięsnych do Zakładu Karnego w Łowiczu
Dodano: 2018-09-26