Przetargi.pl
Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim

Areszt Śledczy w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 91-729 Łódź, ul. Smutna
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. (42) 675 00 00 , fax. (42) 675 03 55
  • Data zamieszczenia: 2019-11-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Łodzi
    ul. Smutna 21
    91-729 Łódź, woj. łódzkie
    tel. (42) 675 00 00, fax. (42) 675 03 55
    REGON: 59040900000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy w Łodzi

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 3 części związane z rejonizacją Jednostek Penitencjarnych a każda z nich dodatkowo na 2 odrębne części. Zamówienie obejmuje łącznie 6 części : 1a, 2a, 1b, 2b, 1c, 2c. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na zrealizowanie jednej dowolnie wybranej części, bądź też na zrealizowanie kilku lub wszystkich części. Część nr 1 – Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu). Część nr 1A – Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu). Część nr 2A – Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu). Część nr 2 – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi) Część nr 1B – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi). Część nr 2B – Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi). Część nr 3 – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim). Część nr 1C – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim). Część nr 2C – Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim). 3. Dostawy będą realizowane partiami do magazynów Zamawiających indywidualnych transportem Wykonawcy. Dokładną wielkość i terminy dostaw każdorazowo określać będą Zamawiający indywidualni wymienieni w rozdz. III pkt. 1. Dostawy winny być realizowane w dni robocze w dniach i godzinach określonych w załączniku nr 8 (sobota nie jest dniem roboczym). Dostawa wyrobów dokonywana będzie przystosowanym do tego środkiem transportu Wykonawcy w taki sposób, aby nie została naruszona jakość zdrowotna zamówionych wyrobów, na jego koszt, Loco magazyn Zamawiającego indywidualnego. 4. Zamawiane produkty żywnościowe muszą posiadać wszelkie niezbędne dokumenty potwierdzające ich dopuszczenie do obrotu na terytorium RP zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a Wykonawca zobowiązany jest do przekazania ich Zamawiającemu i Odbiorcom na ich żądanie. 5. Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów żywnościowych, o których mowa w części 1A, 1B, 1C (produkty mięsno – wędliniarskie) nie może być krótszy niż 14 dni, dla części 2A, 2B, 2C (mięso) nie może być krótszy niż 4 dni – od dnia dostawy do magazynu danej jednostki. 6. Zamawiający wymaga aby zaproponowany termin płatności zawierał się w przedziale od 21 do 30 dni. 7. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą być odpowiednio posortowane przez wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Mięso oraz wyroby mięsne mają być dostarczane w czystych plastikowych pojemnikach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, spełniających wymogi sanitarno – higieniczne. 8. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. 9. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście i telefonicznie w dniu dostawy. 10. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad najpóźniej do 72 godzin od dnia i godziny zgłoszenia niezgodności. 11. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemy HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej. 12. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego indywidualnego lub osoby trzecie, a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych produktów. 13. Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu, jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa. 14. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary. 15. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych wynikających z zatruć dostarczonymi towarami. 16. Zamawiający informuję, że ilekroć przedmiot zamówienia określony w specyfikacji istotnych warunków zamówienia opisany jest przez wskazanie znaku towarowego, patentu lub pochodzenia dopuszcza się rozwiązania równoważne. Nazwy własne podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SIWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie. Zaproponowane przez Wykonawców w ofercie produkty równoważne muszą posiadać minimalne parametry techniczne (rodzaj opakowania, konsystencja, skład surowcowy produktu itp.) a także posiadać cechy jakościowe (normy , dopuszczone do stosowania gastronomicznego środki konserwujące i barwiące itp.)i walory spożywcze (skład, smak, zapach, barwa, itp.) nie gorsze niż produkty wymienione przez Zamawiającego. Opisując przedmiot zamówienia przez odniesienie do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 Pzp dopuszcza się rozwiązania równoważne opisywanym Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania jakościowe określone przez zamawiającego. Rodzaj i ilość produktów zostanie podana w opisie przedmiotu zamówienia dla danej części zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131135-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium : 1) Dla części IA : 8 000,00 zł, słownie: osiem tysięcy złotych 00/100 2/ Dla części IIA: 6 000,00 zł, słownie: sześć tysięcy pięćset złotych 00/100 3) Dla części IB : 7 000,00 zł, słownie: siedem tysięcy złotych 00/100 4) Dla części IIB : 3 000,00 zł, słownie: trzy tysiące złotych 00/100 5) Dla części IC: 6 000,00 zł, słownie: sześć tysięcy złotych 00/100 6) Dla części IIC : 5 000,00 zł, słownie: pięć tysięcy złotych 00/100 Łącznie dla wszystkich części 35 000,00 zł (słownie: trzydzieści pięć tysięcy złotych 00/100) 2. Wadium może być wniesione w następujących formach : 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2019 r. poz. 310, 836 i 1572). 2. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego : NBP Oddział Okręgowy w Łodzi numer konta: 79 1010 1371 0070 0913 9120 0000 Wadium przechowywane będzie na koncie nieoprocentowanym.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty Wykonawca ma dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenia : 1. Formularz ofertowy i cenowy sporządzony w formie elektronicznej, opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym, z wykorzystaniem wzoru – załączniki nr 1-7 do SIWZ 2. JEDZ – załącznik nr 8 do SIWZ Wraz z ofertą każdy wykonawca składa aktualne na dzień składania ofert oświadczenie na formularzu Jednolitego Europejskiego Dokumentu Zamówienia zwanym również formularzem „JEDZ”. Informacje zawarte w JEDZ będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Wykonawca sporządza oświadczenie JEDZ na podstawie załącznika nr 8 do SIWZ, pod rygorem nieważności w formie elektronicznej i opatruje kwalifikowanym podpisem elektronicznym. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie na formularzu JEDZ, składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to będzie stanowić wstępne potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z tych wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. JEDZ należy wraz z plikami stanowiącymi ofertę skompresować do jednego pliku archiwum (ZIP) 3. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień do reprezentowania wykonawcy, pełnomocnictwa osób składających ofertę o ile fakt ten nie wynika z dokumentów rejestrowych. Wymagana forma pełnomocnictwa: 1) oryginał w postaci elektronicznej podpisany kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy zgodnie z formą reprezentacji, określoną w dokumencie rejestrowym właściwym dla formy organizacyjnej, lub 2) elektroniczna kopia dokumentu poświadczona za zgodność z oryginałem przez notariusza, tj. podpisana kwalifikowanym podpisem elektronicznym osoby posiadającej uprawnienia notariusza. 4. Dokument potwierdzający wniesienie wadium. 5. Oświadczenie RODO – załącznik nr 12 do SIWZ 6. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej www.zp.sw.gov.pl informacji z otwarcia ofert, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia sporządzone zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 11 do niniejszej SIWZ. W przypadku składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oświadczenie musi złożyć każdy wykonawca. Oświadczenie należy złożyć w oryginale w postaci dokumentu elektronicznego lub elektronicznej kopii dokumentu poświadczonej za zgodność z oryginałem.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach