PRZEDSZKOLE NR 5 WROCŁAWSKIE KRASNALE we Wrocławiu ogłasza przetarg
- Adres: 54-320 Wrocław, ul. Dźwirzyńska 3
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-04-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: PRZEDSZKOLE NR 5 WROCŁAWSKIE KRASNALE we Wrocławiu
ul. Dźwirzyńska 3
54-320 Wrocław, woj. dolnośląskie
REGON: 022459425 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole5.edu.wroclaw.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 5 WE WROCŁAWIU - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 5 we Wrocławiu, z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. Dźwirzyńskiej 3, w miejscu nauki, polegającej na przygotowaniu i dostawie wyżywienia (w dedykowanych do przewozu żywności termosach), wg wskazówek zawartych w Załączniku nr 1 do SWZ, dla maksymalnie 167, a średnio 142 dzieci przebywających na co dzień w placówce Zamawiającego.2. W ramach wskazanej liczbie posiłków należy serwować:1) Diety eliminacyjne – w sumie 28 dzieci (rok szkolny 2023/2024):a) bezmleczna i bez przetworów mlecznych – 12 osóbb) bezmleczna (czysta postać – zupy, napoje) - 2 osoby c) bez orzechów każdy rodzaj, w tym migdały - 10 osób d) bez ziaren (dynia, słonecznik, siemię, mak, sezam) - 1 osoba, 1 osoba tylko sezam i mak e) bez soi – 2 osobyf) bez jajka - 4 osobyg) bez wieprzowiny - 1 osobah) bez warzyw strączkowych - 2 osobyi) bez pomidora - 2 osobyj) bez jabłka - 3 osobyk) bez cytrusów – 2 osobyl) bez owoców tropikalnych w tym bananów - 1 osoba, 1 osoba – ananas, 2 osoby (sam banan)m) bez ryby - 1 osoban) bez marchwi surowej – 2 osobyo) bez selera surowego – 1 osobap) bez owoców jagodowych: malina – 1 osoba, truskawka 1 osobaq) bez kakao – 2osobyr) bez kiwi, melona: 1 osoba, 1 osoba tylko kiwis) bez curry 1 osoba2) Diety specjalistyczne: a) bezglutenowa i bez laktozy - 1 osobab) bez pszenicy – silna alergia (brak śladowych ilości w produktach i półproduktach użytych do przygotowania posiłku), żyta, jęczmienia - 1 osobac) lekkostrawna bez produktów smażonych, bez produktów czekoladowych, cebuli, wywaru z kości, tłustego nabiału i mięsa, bez pieczywa razowego, kaszy gryczanej, kaszy pęczaka, makaronów razowych - 1 osoba3. Średnia ilość wydanych zestawów przez cały okres trwania zamówienia, kształtuje się na poziomie 34000 zestawów. Faktyczna ilość wydawanych posiłków uzależniona jest od frekwencji dzieci w poszczególnych dniach.4. Usługa obejmuje również czynność wydania dostarczonych posiłków personelowi Zamawiającego, przez co należy rozumieć wniesienie je do budynków Zamawiającego i zeskładowanie w miejscu przez niego wskazanym. 5. Minimalna, dzienna ilość obiadów, do dowozu których Wykonawca jest zobowiązany wynosi 10 zestawów.6. Szczegółowy zakres oraz parametry przedmiotu zamówienia zawarte są w Szczegółowych wymaganiach dotyczących realizacji przedmiotu zamówienia publicznego - stanowiących Załącznik nr 1 do SWZ.7. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ.8. Przedmiotowa usługa ma charakter tymczasowy – jest ona realizowana na czas remontu kuchni przedszkolnej. Planowany termin oddania kuchni do użytkowania jest przewidziany na koniec 2024 roku. O ile termin zostanie dotrzymany, umowa na wykonywanie niniejszego zamówienia publicznego ulegnie rozwiązaniu w terminie wcześniejszym niż to będzie wynikać z jej treści.9. W miesiącu sierpniu 2024, ze względu na konieczność zamknięcia przedszkola, usługa będzie realizowana w placówce zastępczej, usytuowanej we Wrocławiu, przy ul. Wojrowickiej 3 lub Strzegomskiej 322. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej - wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że dysponuje kuchnią, dopuszczoną do eksploatacji przez właściwy organ inspekcji sanitarnej, w której będzie przygotowywał posiłki dowożone do siedziby Zamawiającego.2) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej i zawodowej:a) Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał należycie lub wykonuje przez okres przynajmniej 1 roku szkolnego lub okres obejmujący co najmniej 10 miesięcy co najmniej 2 usługi związane z przygotowaniem i dostarczaniem pożywienia dla min. 140 dzieci przedszkolnych (w ramach pojedynczego zamówienia).b) Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że będzie dysponował co najmniej 1 osobą, posiadającą minimum 1 rok stażu zawodowego (liczonego od momentu uzyskania jednego z tytułów zawodowych, wymienionych poniżej) w pracy na stanowisku dietetyka lub specjalisty do spraw żywienia, która:- odbyła studia wyższe na kierunku dietetyka i uzyskała tytuł zawodowy magistra, magistra inżyniera, licencjatalub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 studia wyższe o specjalności dietetyka obejmującą co najmniej 1784 godziny kształcenia w zakresie dietetyki i uzyskała tytuł magistralub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 roku studia wyższe na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskała tytułu magistra lub magistra inżyniera na tym kierunku
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-04-30
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu
Dodano: 2024-04-29 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO – PRZEDSZKOLNEGO NR 14 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-04-26 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 81 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-04-17 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 4 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-04-15 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 43 „KOLOROWE” WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-04-11 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 146 „WYSPA DZIECI” WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-03-26 - Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 77 im. T. Różewicza we Wrocławiu
Dodano: 2024-03-05 - Usługi restauracyjne na rzecz dzieci przedszkolnych uczęszczających do Przedszkola w Borowej w okresie od lutego do grudnia 2024 roku.
Dodano: 2024-02-20 - Świadczenie usług przygotowania i wydawania posiłków na rzecz dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej im. Kazimierza Górskiego w Łozinie w 2024 r.
Dodano: 2024-02-04 - Usługi restauracyjne na rzecz uczniów i wychowanków Zespołu Szkół Specjalnych im. Ireny Komorowskiej w Oławie. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0
Dodano: 2024-02-01