SZKOŁA PODSTAWOWA NR 83 IM. JANA KASPROWICZA ogłasza przetarg
- Adres: 51-160 Wrocław, al. Tadeusza Boya-Żeleńskiego 32
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-04-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 83 IM. JANA KASPROWICZA
al. Tadeusza Boya-Żeleńskiego 32
51-160 Wrocław, woj. dolnośląskie
REGON: 000693492 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://sp83wroclaw.szkolnastrona.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są usługi polegające na przygotowaniu, dowozie i wydawaniu obiadów dwudaniowych wraz z deserem i napojem oraz dbaniem o czystość, a także usługa szkoleniowa oraz edukacyjna dotycząca zdrowego żywienia dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu, dalej zwana „Usługą”.2. Zakres zamówienia obejmuje:1) przygotowanie obiadów w formie dwudaniowych obiadów wraz z deserem i napojem dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu, według opisu i wskazań zawartych w niniejszym SWZ;2) przeprowadzenie dla uczniów w/w szkoły (każdorazowo dla około 125 osób), minimum 1 raz w semestrze szkolnym (w wymiarze co najmniej 4 godzin zajęć lekcyjnych każdorazowo w semestrze) szkolenia lub warsztatów szkolnych dotyczących zdrowego życia i żywienia w ramach programu pod nazwą: „Dzień Promocji Zdrowia”, według scenariusza przygotowanego przez Wykonawcę przy współpracy z Zamawiającym i zatwierdzonego przez Zamawiającego – Dyrektora Szkoły.3. Usługa będzie świadczona dla około 300 uczniów (w tym część dzieci wymagających diet specjalistycznych - alergicznych) w dni robocze począwszy od dnia 3 września 2024 r. do dnia 27 czerwca 2025 r., od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki - w godz. od 11:00 do 14:00. Posiłki wydawane w naczyniach własnych Wykonawcy, o ile w niniejszym SWZ nie zastrzeżono inaczej.4. W okresie ferii posiłki będą przygotowywane dla mniejszej ilości uczniów (w tym część dzieci wymagających diet specjalistycznych - alergicznych). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Każdy Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości 3 000,00 zł
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów (oba warunki muszą zostać spełnione łącznie):- Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że dysponuje kuchnią, która jest wpisana do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej, o których mowa w art. 61 i 62 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w zakresie dostosowania kuchni do przygotowywania specjalistycznych obiadów dla osób na diecie bezglutenowej – zgodnie z zaleceniami Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią.- Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że dysponuje kuchnią centralną, która jest wpisana do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej, o których mowa w art. 61 i 62 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający wymaga posiadania aktualnie opłaconej polisy ubezpieczeniowej OC na kwotę min. 1 000 000 PLN.4) zdolności technicznej lub zawodowej:A. Zdolność techniczna:A.1. Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że na potrzeby realizacji Usługi dysponuje minimum 2 (dwoma) środkami transportu zatwierdzonymi przez właściwy Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny do przewozu środków spożywczych nietrwałych mikrobiologicznie wymagających w trakcie przewozu zachowania określonej, właściwej temperatury wyłącznie w opakowaniach transportowych izotermicznych zapewniających prawidłową temperaturę przewozu pod warunkiem iż w trakcie transportu nie zostanie naruszona ich jakość zdrowotna.A.2. Zamawiający wymaga jednocześnie, by udział pojazdów elektrycznych lub pojazdów napędzanych gazem ziemnym (CNG) we flocie pojazdów samochodowych w rozumieniu art. 2 pkt 33 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym używanych przy wykonywaniu tej Usługi wyniósł co najmniej 50%.B. Zdolność zawodowa (oba warunki muszą zostać spełnione łącznie):B.1. Warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) wykonał co najmniej 3 usługi żywienia polegające w każdym przypadku na żywieniu zbiorowym grupy min. 250 uczniów szkoły podstawowej, w tym dzieci alergicznych, w jednej placówce oświatowej, trwające nieprzerwanie przez okres co najmniej 10 następujących po sobie miesięcy;B.2. Warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie), wykonał co najmniej 1 usługę szkolenia w dziedzinie zdrowego żywienia, w ramach jednej umowy z usługą żywienia zbiorowego (wskazanej w pkt. B.1.), na rzecz co najmniej 250 uczniów szkoły podstawowej w wieku od 7 do 14 lat, w wymiarze min. 4 godzin lekcyjnych w roku szkolnym.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-05-08
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO – PRZEDSZKOLNEGO NR 14 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-04-26 - WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 5 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-04-22 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 81 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-04-17 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 4 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-04-15 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 43 „KOLOROWE” WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-04-11 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 146 „WYSPA DZIECI” WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-03-26 - Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 77 im. T. Różewicza we Wrocławiu
Dodano: 2024-03-05 - Usługi restauracyjne na rzecz dzieci przedszkolnych uczęszczających do Przedszkola w Borowej w okresie od lutego do grudnia 2024 roku.
Dodano: 2024-02-20 - Świadczenie usług przygotowania i wydawania posiłków na rzecz dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej im. Kazimierza Górskiego w Łozinie w 2024 r.
Dodano: 2024-02-04 - Usługi restauracyjne na rzecz uczniów i wychowanków Zespołu Szkół Specjalnych im. Ireny Komorowskiej w Oławie. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0
Dodano: 2024-02-01