Przetargi.pl
usługa gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie, do lokalu mieszczącego się w Mogilnie, przy ul. Rynek 10

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie ogłasza przetarg

  • Adres: 88-300 Mogilno, ul. Rynek 10
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3159315 , fax. 52 315 93 16
  • Data zamieszczenia: 2014-11-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie
    ul. Rynek 10 10
    88-300 Mogilno, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3159315, fax. 52 315 93 16
    REGON: 09294753500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mgops.mogilno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    usługa gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie, do lokalu mieszczącego się w Mogilnie, przy ul. Rynek 10
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie do lokalu mieszczącego się w Mogilnie, przy ul. Rynek 10 (Jadłodajnia MGOPS) w okresie od dnia 01.01.2015, jednak nie dłużej niż do dnia 31.12.2015, w ilości do 70 posiłków dziennie. 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: posiłek należy dostarczać własnym transportem przez 5 dni w tygodniu do Jadłodajni MGOPS w godzinach między 11?° a 12°°, zgodnie z podanym poniżej harmonogramem: A. w okresie tygodniowym (od poniedziałku do piątku) skład posiłków ma przedstawiać się następująco: - 2 posiłki - zupa + ziemniaki lub kasza lub ryż + mięso (drobiowe lub wieprzowe lub wołowe) + surówka lub jarzyna; - 1 posiłek - zupa + ziemniaki + ryba (np. typu dorsz lub mintaj, itp.) + surówka lub jarzyna; - 1 posiłek - zupa + danie mączna (np. pierogi lub makaron z sosem lub naleśniki lub placki ziemniaczane lub łazanki); - 1 posiłek - zupa z wkładką (np. kiełbasa lub mięso drobiowe/wieprzowe) + pieczywo (chleb), przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości: - zupa - minimum 400 ml, - ziemniaki, kasza, ryż - minimum 300 g, - mięso - minimum 150 g, - ryba - minimum 150 g, - danie mączne - minimum 400 g, - surówka - minimum 100 g, - jarzyna - minimum 100 g, - mięso lub kiełbasa stanowiące wkładkę do zupy - minimum 100 g, - pieczywo (chleb) - minimum 150 g. B. w piątek lub w dzień poprzedzający dzień świąteczny należy dodatkowo dostarczyć suchy prowiant na jeden lub dwa dni (tj. sobota i niedziela lub inne dni świąteczne). Skład prowiantu ma przedstawiać się następująco: - pieczywo + wędlina drobiowa/wieprzowa lub pieczywo + kiełbasa twarda (np. żywiecka lub piwna, itp.) lub pieczywo + kiełbasa miękka (np. parówkowa lub mielonka lub mortadela, itp.) lub pieczywo + pasztet lub pieczywo + ser topiony lub pieczywo + paprykarz lub pieczywo + ser żółty, przy czym poszczególne składniki suchego prowiantu powinny zawierać co najmniej następujące ilości: - pieczywo (chleb) - minimum 150 g, - wędlina (drobiowa lub wieprzowa) - minimum 100 g - kiełbasa twarda - minimum 50 g, - kiełbasa miękka - minimum 100 g, - pasztet - minimum 130 g, - ser topiony - minimum 100 g, - paprykarz - minimum 135 g, - ser żółty - minimum 100 g. C. Inne wymagania, które musi spełnić wykonawca: - zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia oraz suchego prowiantu w ciągu dni weekendowych i świątecznych; - posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, - posiłki muszą być dowożone do miejsca ich wydania, przy czym wykonawca zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw; temperatura dostarczanych gorących posiłków winna wynosić 70° Celsjusza; zwrot termosów nastąpi następnego dnia roboczego, - skład posiłków winien być podawany do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień, w ujęciu co najmniej tygodniowym, - szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 70 posiłków, przy czym zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości, - suchy prowiant podczas transportu musi być odpowiednio zabezpieczony przed zepsuciem oraz musi być zapakowany w woreczek foliowy przeznaczony do celów spożywczych. Suchy prowiant musi być również dostarczony zamawiającemu w specjalnie do tego przeznaczonych pojemnikach, chroniących przed zepsuciem; zwrot pojemników nastąpi następnego dnia roboczego, - podana cena jednostkowa posiłku musi mieć wkalkulowaną cenę za dowóz posiłku własnym transportem do Jadłodajni przy MGOPS w Mogilnie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie zawodowe
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.mgops.mogilno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach