Przetargi.pl
Usługa dot. przygotowania i dowożenia posiłków dzieciom do punktu przedszkolnego przy ZS w Siemianicach w Gminie Słupsk w okresie od 01.01.2013 r. do 31.08.2013 r.

Wójt Gminy Słupsk ogłasza przetarg

  • Adres: 76-200 Słupsk, ul. Sportowa 34
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-59 842 84 60, 842 92 54 , fax. 059 8429254
  • Data zamieszczenia: 2012-12-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wójt Gminy Słupsk
    ul. Sportowa 34 34
    76-200 Słupsk, woj. pomorskie
    tel. 0-59 842 84 60, 842 92 54, fax. 059 8429254
    REGON: 00055137800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.slupsk.ug.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa dot. przygotowania i dowożenia posiłków dzieciom do punktu przedszkolnego przy ZS w Siemianicach w Gminie Słupsk w okresie od 01.01.2013 r. do 31.08.2013 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot przetargu obejmuje usługę dot. przygotowania i dowożenia posiłków dzieciom do punktu przedszkolnego przy ZS w Siemianicach w Gminie Słupsk w okresie od 01.01.2013 r. do 31.08.2013 r. 2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie i dowożenie posiłków dzieciom do punktu przedszkolnego przy ZS w Siemianicach dla łącznie około 70 osób dziennie rozpoczynając od dnia 01.01.2013 r. do dnia 31.08.2013 r., (z uwzględnieniem miesięcznej przerwy w okresie wakacyjnym lipiec/sierpień w 2013 r.), zgodnie z następującym podziałem: 1)Punkt przedszkolny przy Zespole Szkół w Siemianicach - szacunkowa liczba dzieci - 70, 2)Łączna szacunkowa liczba dni, w których będą wydawane posiłki - 146, 3)Łączna ilość posiłków w okresie trwania umowy - 10 220. 3. Liczba dzieci i ilość posiłków podana w pkt.2 jest liczbą szacunkową i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku, gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, nie będzie to leżało w interesie Zamawiającego. 5. W związku z ograniczeniem przez Zamawiającego przedmiotu umowy, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 6. Rozliczanie w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego następować będzie sukcesywnie w oparciu o faktycznie zamówione posiłki i cenę jednostkową zadeklarowaną w ofercie. 7. W zakresie realizacji dostawy posiłków dla jednostki będzie zajmował się odrębnie Kierownik jednostki w oparciu o wzór umowy załączony do SIWZ. 8. Kierownik jednostki będzie bezpośrednio uprawniony do konsultowania składu posiłków i godzin dostaw z Wykonawcą oraz będzie aktualizować listę osób skierowanych do odbioru posiłków. 9. Wymagania jakościowe posiłków przeznaczonych dla dzieci przedszkolnych: 1)posiłek musi obejmować śniadanie, II śniadanie, obiad i podwieczorek, 2)posiłek musi być dostosowany do obowiązujących przepisów norm żywności i żywienia w zakresie dożywiania dzieci i młodzieży. Wartość odżywcza przygotowanych posiłków powinna być zgodna z obowiązującymi przepisami o dożywianiu dzieci i młodzieży, tj.: a)śniadanie o wartości min. 400 kcal, b)II śniadanie o wartości min. 270 kcal, c)obiad składający się z zupy, drugiego dania i kompotu o wartości min. 630 kcal, d)podwieczorek o wartości min. 300 kcal. 3)posiłki muszą spełniać najwyższy standard, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP, 4)posiłki powinny spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 5 lat, 5)proponowane menu musi być sporządzane w oparciu o zalecenia i wytyczne osoby wskazanej w ofercie do realizacji zamówienia tj.: dietetyka/technologa żywienia, 6)zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie cateringu musi zostać wydany w czasie do 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania), 7)Zamawiający nie dopuszcza sztućców oraz talerzy z tworzyw sztucznych (plastiki, papierowe itp.), 8)dla zachowania bezpieczeństwa BHP wykorzystane naczynia i sztućce muszą zostać usunięte z placówki przedszkolnej niezwłocznie po zakończeniu posiłku. 10. Dowożenie posiłków obejmuje w ciągu dnia: 1)śniadanie i II śniadanie, 2)obiad i podwieczorek, 11. Przykładowe menu dla dzieci przedszkolnych zostało określone w załączniku nr 10 do SIWZ, które stanowi wymagany standard jakościowy. 12. Wykonawca po zatwierdzeniu przez technologa żywienia/dietetyka i uzgodnieniu z Kierownikiem Jednostki będzie przesyłał co tydzień proponowane menu wraz z tabelą wartości odżywczych. 13. Z wcześniejszym, co najmniej 1 tygodniowym wyprzedzeniem, menu będzie mogło być modyfikowane z zachowaniem norm jakościowych i kalorycznych. 14. Każda modyfikacja menu musi zostać zaakceptowana przez Kierownika Jednostki, której dotyczy dostawa, przez technologa żywienia/dietetyka oraz przez Wykonawcę. 15. Niedopuszczalne jest modyfikowanie menu bez zgody wszystkich osób wskazanych pkt 14 i w sposób niezgodny z wymogami ustalonymi w umowie oraz przepisach prawa. 16.Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić w zaoferowanej cenie koszty osprzętu (termosy, pojemniki itd.), koszty transportu, koszty przygotowania posiłku we własnym lokalu (spełniającym warunki sanitarne) przez osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje (kucharz, technolog żywienia/dietetyk). 17. Zaleca się przeprowadzenie szczegółowej wizji lokalnej celem uzyskania wszystkich informacji koniecznych do przygotowania oferty i zawarcia umowy. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za skutki braku lub mylnego rozpoznania warunków realizacji zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda wadium w wysokości: 1000,00 zł (słownie: jeden tysiąc złotych i 00/100). 2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu do składania ofert. 3. Wykonawca może wnieść wadium w: 1)pieniądzu, 2)poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3)gwarancjach bankowych, 4)gwarancjach ubezpieczeniowych, 5)poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109 poz. 1158 z późn. zm.). 4. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w BANK SPÓŁDZIELCZY w Ustce na konto Nr 77 9315 0004 0050 3934 2000 0020. Potwierdzoną przez bank kopię przelewu należy dołączyć do oferty. Przy czym za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się termin uznania na rachunku Zamawiającego. 5. W przypadku wniesienia wadium w pozostałych formach innych niż pieniądz określonych w pkt 3 ppkt 2 - 5 należy złożyć oryginał dokumentu wadium w kasie Urzędu Gminy w Słupsku, ul. Sportowa 34, 76-200 Słupsk (w godz. 8.00 - 14.00), lub dołączyć oryginał dokumentu wadium do oferty, w osobnej koszulce - nie łączyć go na trwale z ofertą. Ponadto w obydwu przypadkach kopię dokumentu wadium potwierdzoną za zgodność z oryginałem (przez Wykonawcę) należy dołączyć do oferty. 6. Wniesione wadium Zamawiający zwraca na zasadach określonych w ustawie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.gminaslupsk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach