Szpital Specjalistyczny im. Ludwika Rydygiera w Krakowie spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg
- Adres: 31-826 Kraków, os. Złotej Jesieni 1
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 64 68 502 , fax. 12 64 68 930
- Data zamieszczenia: 2015-09-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Specjalistyczny im. Ludwika Rydygiera w Krakowie spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
os. Złotej Jesieni 1 1
31-826 Kraków, woj. małopolskie
tel. 12 64 68 502, fax. 12 64 68 930
REGON: 12118869400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalrydygier.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szpital sp. z o.o.
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
USŁUGA CAŁODZIENNEGO KOMPLEKSOWEGO ŻYWIENIA PACJENTÓW - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w Szpitalu Specjalistycznym im. Ludwika Rydygiera sp. z o.o. w Krakowie, z siedzibą w Krakowie (31-826), os. Złotej Jesieni 1 oraz w Zakładzie Opieki Długoterminowej z siedzibą Makowie Podhalańskim (34-220) ul. Mickiewicza 7. 2. Umowa będzie realizowana przez okres 3 miesięcy (CZĘŚĆ 1) / 1 miesiąc (CZĘŚĆ 2). Usługa przygotowywania posiłków w ilościach wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów musi być świadczona z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego, zaleceń dietetycznych Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przepisami prawa (sensu largo) w szczególności z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 nr 171 poz.1225 ze zm) oraz normami ISO 22000,ISO 9001. 3. Ilekroć w specyfikacji jest mowa o posiłkach, należy przez to rozumieć - posiłki, depozyty oraz dodatki białkowe. 4. Przedmiot zamówienia został podzielony na dwie części: CZĘŚĆ 1 Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w Szpitalu Specjalistycznym im. Ludwika Rydygiera w Krakowie sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (31 - 826), os. Złotej Jesieni 1. Usługa obejmuje: a) dostarczanie posiłków w jednym z niżej wymienionym, systemie dystrybucji potraw: bemarowym systemie dystrybucji posiłków (zwanym zbiorczym) do pacjenta w poszczególnych oddziałach Zamawiającego tacowym systemie dystrybucji posiłków (zwanym indywidualnym) do pacjentów w poszczególnych oddziałach Zamawiającego systemie dystrybucji posiłków na tacach indukcyjnych (indywidualnym) do pacjentów w poszczególnych oddziałach Zamawiającego bczynności odbioru bemarów, tac, naczyń z oddziałów oraz ich transport do centralnej zmywalni znajdującej się w budynku Szpitala poziom -2 centralne zmywanie i dezynfekcję bemarów, tac, naczyń stołowych oraz sztućców, innych urządzeń służących do przechowywania, przewozu, dystrybucji i podawania żywności, zgodnie z przepisami sanitarno - epidemiologicznymi d) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia jadłospisów dekadowych i uzyskania zatwierdzenia przez Zamawiającego na 10 dni przed rozpoczęciem jej realizacji e) Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawiania upoważnionemu przedstawicielowi Zamawiającego jadłospisów z gramówkamina dany dzień. W tym celu Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia 26 egzemplarzy jadłospisu wraz z wykazem produktów zawartych w potrawach Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) zawiera Załącznik nr 1A do Specyfikacji. CZĘŚĆ 2 Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów w Zakładzie Opieki Długoterminowej - Szpitala Specjalistycznego im. Ludwika Rydygiera sp. z o.o., ul. Mickiewicza 7, 34 - 220 Maków Podhalański. Usługa obejmuje: a) dostarczanie posiłków w bemarowym systemie dystrybucji potraw (zwanym zbiorczym) do pacjentów w poszczególnych oddziałach Zamawiającego b) odbiór z oddziałów Zamawiającego bemarów i odpadów pokonsumpcyjnych c) Na każdą dietę będzie obowiązywał opracowany przez Wykonawcę dekadowy (10 dniowy) jadłospis. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia jadłospisów dekadowych i uzyskania zatwierdzenia przez Zamawiającego na 10 dni przed rozpoczęciem jej realizacji. Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawiania upoważnionemu przedstawicielowi Zamawiającego jadłospisów z gramówkami na dany dzień. W tym celu Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnieni 7 egzemplarzy jadłospisu wraz z wykazem produktów zawartych w potrawach. d) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) zawiera Załącznik nr 1B do Specyfikacji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Oferta składana na całość zamówienia musi być zabezpieczona wadium w wysokości 5 480,00 PLN (słownie: pięć tysięcy czterysta osiemdziesiąt złotych 0100). W przypadku składania ofert częściowych wadium wynosi: a) dla CZĘŚCI 1 5 100,00 PLN (słownie: pięć tysięcy złotych 0/100) b) dla CZĘŚCI 2 380,00 zł (słownie: trzysta osiemdziesiąt złotych 0/100) 2. Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) w pieniądzu na konto Zamawiającego (decyduje termin uznania rachunku bankowego Zamawiającego): Bank Zachodni WBK S.A. XXVII OKRAKÓW NR: 44 1500 1979 1219 7002 3173 0000 b) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c) w gwarancjach bankowych, d) w gwarancjach ubezpieczeniowych, e) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 4. Jeżeli wadium zostanie wniesione w pieniądzu, przelewem, Wykonawca dołącza do oferty kserokopię wpłaty wadium z potwierdzeniem dokonanego przelewu. Na poleceniu przelewu należy wpisać: Wadium - USŁUGA CODZIENNEGO KOMPLEKSOWEGO ŻYWIENIA PACJENTÓW - CZĘŚĆ 1 ilub CZĘŚĆ 2 - numer sprawy 273/ZP/2015 5. W pozostałych przypadkach wymagane jest dołączenie do oferty oryginału dokumentu wystawionego na rzecz Zamawiającego. Dokumenty, o których mowa w ppkt. 3 lit. b-e, muszą zachowywać ważność przez cały okres, w którym Wykonawca jest związany ofertą. 6. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego. 7. Z treści gwarancji (poręczenia) musi jednoznacznie wynikać, jaki jest sposób reprezentacji Gwaranta. Gwarancja musi być podpisana przez upoważnionego (upełnomocnionego) przedstawiciela Gwaranta. Podpis winien być sporządzony w sposób umożliwiający jego identyfikację np. złożony wraz z imienną pieczątką lub czytelny (z podaniem imienia i nazwiska). 8. Z treści gwarancji winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i ust. 5 ustawy Pzp. 9. Przy wnoszeniu wadium Wykonawca winien powołać się na numer i nazwę Postępowania, którgo wadium dotyczy. 10. Wykonawcy, których oferty nie będą zabezpieczone odpowiednią formą wadium, zostaną wykluczeni z Postępowania na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp. 11. Zamawiający zwróci wadium, w sposób odpowiadający formie wniesienia, wszystkim Wykonawcom, w przypadkach wymienionych w art. 46 ust. 1, ust. 1a oraz ust. 2 ustawy Pzp. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. Wadium wniesione w innej formie, niż w pieniądzu, Zamawiający wydaje (to jest przesyła) Wykonawcom, za potwierdzeniem odbioru. 12. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1 ustawy Pzp, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania oferta tego Wykonawcy została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. 13. Zamawiający, w przypadku zaistnienia okoliczności, o których mowa w art. 46 ust. 4a i ust. 5 Ustawy Pzp, zatrzyma wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalrydygier.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, nie korzystających z programu dożywiania - II
Dodano: 2016-07-26 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Modlniczce w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Najem pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Gimnazjum w ŁUKOWICY z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności oraz realizację programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania - przygotowanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy ŁUKOWICA.
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana oraz przy Gminnym Żłobku w Podegrodziu, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, w Gminnym Przedszkolu w Podegrodziu i Gminnym Żłobku w Podegrodziu nie korzystających z programu dożywiania
Dodano: 2016-07-05 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie wyżywienia dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Zakopanem, ulica Droga do Olczy 26 przez okres 2 lat
Dodano: 2016-06-14 - Usługa w zakresie zorganizowanego i kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Zamawiającego, polegająca na przygotowywaniu gotowych posiłków (poszczególnych diet) i zagospodarowaniu odpadów pokonsumpcyjnych
Dodano: 2016-06-07 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Wielkiej Wsi z Oddziałem Zamiejscowym w Białym Kościele w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-02 - Usługa gotowania, dowożenia i wydawania gotowych posiłków dla żołnierzy zabezpieczających Światowe Dni Młodzieży. Sygn.28/ŻYW/16.
Dodano: 2016-05-20