Przetargi.pl
Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017

Gminny Zespół Szkół w Kozłowie ogłasza przetarg

  • Adres: 32-241 Kozłów, Kozłów 303
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 41 230 84 08; 696 064 496 , fax. 41 38 41 010
  • Data zamieszczenia: 2016-06-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Zespół Szkół w Kozłowie
    Kozłów 303 303
    32-241 Kozłów, woj. małopolskie
    tel. 41 230 84 08; 696 064 496, fax. 41 38 41 010
    REGON: 36212491900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: gzskozlow@gmail.com
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017. CZĘŚĆ I Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej Nr 1 i Gimnazjum w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017 1) Liczba dzieci korzystających z obiadów ok.: - 100 szkoła podstawowa, - 10 gimnazjum. 2) Ilość posiłków w danym miesiącu będzie zależna od ilości dzieci dożywianych w ramach programu dożywianie oraz od ilości dzieci, które zadeklarują chęć korzystania z obiadów odpłatnie zgodnie z zamówieniem składanym na piśmie przez rodzica. 3) Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów według zamówień uczniów. Zmiany ilości zamawianych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do 8:30 danego dnia. 4) Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci szkolnych, określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.). 5) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 6) Porcja dzienna dostarczana przez Wykonawcę do szkoły podstawowej składać się będzie z jednego posiłku dwudaniowego, tj. Obiadu + kompot, 7) Porcja dzienna dostarczana przez Wykonawcę do gimnazjum składać się będzie z jednego posiłku jednodaniowego tj. obiadu- drugie danie, 8)Obiad dostarczany będzie w godzinach od 11:00 do 12:00 9) Proponowane menu oczekiwane przez Zamawiającego powinno obejmować następujące pozycje: - zupa (np. jęczmienna, rosół, pomidorowa, ogórkowa) gramatura ok. 300 ml i kaloryczność ok. 200 kcal; - drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.), dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp., surówka: gramatura ok. 500 g i kaloryczność ok. 700 kcal. - kompot lub napój: gramatura ok. 250 ml. - deser: owoce, warzywa. 10) Wskazane menu stanowi jedynie otwarty katalog proponowanych posiłków i może zostać poszerzone o dodatkowe pozycje w uzgodnieniu pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. Wykonawca może zaoferować odmienne menu, lecz o równoważnej wartości energetycznej poszczególnych składników. 11) Wykonawca zapewni urozmaicony jadłospis: - posiłki nie powinny powtarzać się w ciągu 1 tygodnia, - w tygodniu powinien być dostarczany 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym i raz w tygodniu danie mączne (w tym pierogi i naleśniki), - potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, małoprzetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących i sztucznie aromatyzowanych, - w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, - zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno-mięsnym, - ważna jest estetyka potraw i posiłków, 12) Osoby do wydawania posiłków zapewnienia Zamawiający . 13) Posiłki dostarczane do szkoły podstawowej mają być porcjowane i wydawane na naczyniach jednorazowego użytku w pomieszczeniach stołówki Szkoły Podstawowej Nr 1 w Kozłowie. 14) Posiłki dostarczane do gimnazjum mają być wyporcjowane i dostarczane w naczyniach jednorazowego użytku (pojemniki steropinowe) 15) Wykonawca zapewni odpowiednią ilość sztućcy jednorazowych. 16) Posiłki powinny być przywożone w pojemnikach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku PZH. 17) Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych , jak również zużytych sztućców i naczyń niezależnie od ich ilości. 18) Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem. Transport posiłków powinien być prowadzony samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych. Środek transportu winien być dopuszczony przez SANEPID do przewozu posiłków. 19) Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia; wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. W jadłospisie należy podać gramaturę i wartości kaloryczne poszczególnych składników posiłku. 20) Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek posiłków we własnym zakresie zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego w związku z art. 72 ust. 5 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm) . 21) Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. CZĘŚĆ II Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do punktu przedszkolnego w Kamionce w roku szkolnym 2016/2017. 1) Liczba dzieci w punkcie przedszkolnym w Kamionce - 43. 2) Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zdeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, których zamawiający nie mógł przewidzieć np.: z powodu choroby dziecka. Zmiany ilości zamawianych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do 8:30 danego dnia. 3) Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych, określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm ). 4) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 5) Porcje dzienne dostarczane przez Wykonawcę składać się będą z dwóch posiłków, tj. śniadania, obiadu dwudaniowego, 6) Posiłki dostarczane będą w godzinach: śniadanie: godz. 8:00 - 8:30 obiad : godz. 11:00 - 12:00 7) Proponowane menu oczekiwane przez Zamawiającego powinno obejmować następujące pozycje: a) śniadanie:gramatura zupa mleczna 300 ml, napoje 250 ml, kanapki z dodatkami 150 g kaloryczność 400 kcal; - parówka, bułka weka, herbata; - kanapka z wędliną, herbata; - kanapka z serem białym, jajko, herbata; - kanapka z serem żółtym, herbata; - płatki na mleku, - zupa mleczna - jajecznica, b) obiad: - zupa (np. jęczmienna, rosół, pomidorowa, ogórkowa), gramatura ok.300 ml i kaloryczność ok 200 kcal;; - drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.), dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp., surówka, gramatura ok. 350 g i kaloryczność ok. 400 kcal. - kompot lub napój, gramatura ok. 250 ml. - deser: owoce, warzywa. 8) Wskazane menu stanowi jedynie otwarty katalog proponowanych posiłków i może zostać poszerzone o dodatkowe pozycje w uzgodnieniu pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. Wykonawca może zaoferować odmienne menu, lecz o równoważnej wartości energetycznej poszczególnych składników. 9) Wykonawca zapewni urozmaicony jadłospis: - posiłki nie powinny powtarzać się w ciągu 1 tygodnia, - w tygodniu powinien być dostarczany 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym i raz w tygodniu danie mączne (w tym pierogi i naleśniki), - potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, małoprzetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących i sztucznie aromatyzowanych, - w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, - zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno-mięsnym, - ważna jest estetyka potraw i posiłków, 10) W kwestii Wykonawcy jest również dostarczenie wyparzacza, naczyń oraz sztućców wielokrotnego użytku, na których będą wydawane posiłki Wyparzacz Wykonawca zabierze po zakończeniu trwania umowy. Wykonawca zobowiązany jest do odbieranie resztek jedzenia . 11) Osobę do wydawania posiłków zapewnienia Zamawiający . 12) Posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku PZH. 13) Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem. Transport posiłków powinien być prowadzony samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych. Środek transportu winien być dopuszczony przez SANEPID do przewozu posiłków. 14) Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia; wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. W jadłospisie należy podać gramaturę i wartości kaloryczne poszczególnych składników posiłku. 15) Informacja o ilości posiłków w danym dniu będzie przekazywana w formie elektronicznej (e-mail) lub telefonicznej przez Zamawiającego. 16) Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek posiłków we własnym zakresie zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego w związku z art. 72 ust. 5 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm ). 17) Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.malopolska.pl/gzskozlow/Article/id,286208.html
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach