Przetargi.pl
Świadczenie usługi dożywiania uczniów w szkołach na terenie Gminy Czarny Dunajec w roku szkolnym 2014/2015

Urząd Gminy w Czarnym Dunajcu ogłasza przetarg

  • Adres: 34-470 Czarny Dunajec, ul. Piłsudskiego 2
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 2613540 , fax. 018 2613530
  • Data zamieszczenia: 2014-06-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy w Czarnym Dunajcu
    ul. Piłsudskiego 2 2
    34-470 Czarny Dunajec, woj. małopolskie
    tel. 018 2613540, fax. 018 2613530
    REGON: 49525000537757
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.czarny-dunajec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi dożywiania uczniów w szkołach na terenie Gminy Czarny Dunajec w roku szkolnym 2014/2015
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi dożywiania dzieci i młodzieży w szkołach na terenie gminy Czarny Dunajec. Zamówienie podzielone zostało na 2 części, przy czym każda część zamówienia obejmuje świadczenie takiej samej usługi. Poszczególne części obejmują świadczenie usługi w następujących szkołach: 1 część: - Szkoła Podstawowa w Chochołowie - szacunkowo 8 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa w Podczerwonym - szacunkowo 6 obiadów dziennie - Zespół Szkół Podstawowych i Gimnazjum Nr 1 w Cichem - szacunkowo 45 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa nr 3 w Cichem (filia) - szacunkowo 3 obiady dziennie - Zespół Szkół Podstawowych i Gimnazjum w Cichem Nr 2 - szacunkowo 16 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa nr 1 w Czerwiennym (dolne) - szacunkowo 6 obiady dziennie - Katolickie Gimnazjum i Szkoła Podstawowa w Czerwiennym - szacunkowo 36 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa nr 2 w Starem Bystrem - szacunkowo 27 obiadów dziennie - Zespół Szkół Podstawowej i Gimnazjum w Ratułowie - szacunkowo 16 obiadów dziennie 2 część: - Szkoła Podstawowa w Pieniążkowicach - szacunkowo10 obiadów dziennie - Gimnazjum w Załucznem - szacunkowo 6 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa w Podszklu - szacunkowo 10 obiadów dziennie - Zespół Szkół Podstawowej i Gimnazjum w Piekielniku - szacunkowo 66 obiadów dziennie Wszystkie wyżej wymienione 2 części zamówienia, polegają na przygotowaniu i dostarczeniu dla uczniów w/w szkół: - część 1 - około 163 posiłków dziennie - część 2 - około 92 posiłków dziennie Łączna szacunkowa liczba obiadów w okresie trwania umowy tj. od dnia 02-09-2014r. do dnia 25-06-2015r. wynosi: 255 uczniów x 183 dni = 46 665 obiadów. Żywienie dzieci i młodzieży odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Podana ilość obiadów jest szacunkowa i może ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia (ilość ta może wzrosnąć lub ulec zmniejszeniu). Szczegółowe wymagania dotyczące posiłków: Każdy posiłek będzie się składał z dwóch ciepłych dań tj.: I danie - zupa, II danie - danie mięsne z kaszą, ryżem, ziemniakami (zamiennie), makaron, danie mączne (pierogi, kopytka, placki itp.) oraz surówki lub jarzyny. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków: - zupa - co najmniej 250 ml; - danie mięsne - co najmniej 80 gram; - ryż , makaron z owocami, serem - co najmniej 350 gram; - pierog, racuchy, itp. - co najmniej 200 gram - placki ziemniaczane, bigos, fasolka - co najmniej 250 gram - gulasz itp. - co najmniej 120 gram - kasza, ryż, ziemniaki - co najmniej 150 gram; - surówka lub jarzyna - co najmniej 80 gram; 2. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz z przestrzeganiem wszelkich wymogów sanitarnych dla żywienia zbiorowego. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Posiłki powinny być dostarczane do szkół w godz. 9.30-12.00 (po uzgodnieniu z Dyrektorem szkoły) własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach do przewozu żywności. 3. Dostawca każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem, przedłoży Dyrektorom poszczególnych szkół, jadłospis na kolejne 2 tygodnie, celem pisemnej akceptacji. Wykonawca zobowiązany jest do wprowadzania zmian w jadłospisie wprowadzanych przez Dyrektorów szkół. 4. Dostawca zobowiązany jest do wydawania posiłków w szkołach przez własny personel. Zamawiający wymaga by Wykonawca świadczący usługę dożywiania, dysponował osobami (personelem) odpowiedzialnymi za realizowanie usługi w wymaganym zakresie (wydawanie posiłków, itp.). Wykonawca ma dowolność w zakresie formy dysponowania personelem przewidzianym do realizacji zamówienia. Nie jest w gestii Zamawiającego wskazywanie tych osób. Wykonawca ma przewidzieć i zapewnić we własnym zakresie sztućce oraz naczynia do spożywania posiłków. W przypadku dysponowania przez daną placówkę szkolną, własnymi talerzami i sztućcami, istnieje możliwość by Wykonawca po wcześniejszych ustaleniach z dyrekcją tej placówki, mógł wydawać posiłki w naczyniach należących do tej szkoły. Wykonawca zobowiązany jest ponadto do posprzątania po wydanych posiłkach. Pod pojęciem posprzątanie, Zamawiający rozumie: zabranie naczyń jednorazowych lub wielokrotnego użytku oraz umycie naczyń wielokrotnego użytku (szkolnych) a także zabranie resztek i śmieci po wydanych posiłkach. 5. Zamawiający zapłaci wykonawcy za ilość faktycznie wydanych posiłków. Wykonawca powinien ująć w cenie, ryzyko związane z nieobecnością w szkole szacowanej/przewidywanej ilości uczniów. Dyrektorzy poszczególnych szkół będą zobowiązani do bieżącego informowania Wykonawcy o ilości dożywianych uczniów w danym dniu. 6. Oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia ma odpowiadać dokumentacji przetargowej. 7. Wymagania stawiane Wykonawcy: Wykonawca jest zobowiązany do zdobycia wszelkich informacji niezbędnych do prawidłowego przygotowania oferty oraz sprawdzenia i zweryfikowania materiałów przetargowych oraz niezwłocznego poinformowania Zamawiającego o ewentualnych błędach lub przeoczeniach. Zamawiający nie będzie uwzględniał żadnych roszczeń i uwag z tytułu błędów lub nieścisłości specyfikacji istotnych warunków zamówienia po upływie terminu na wniesienie odwołania, 8. W interesie Wykonawcy jest zdobycie wszelkich niezbędnych informacji koniecznych do przygotowania i złożenia oferty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.czarny-dunajec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach