Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie posiłków w szkołach podstawowych i gimnazjach gminy Szczucin

Gminny Zespół Oświaty w Szczucinie ogłasza przetarg

  • Adres: 33-230 Szczucin, ul. Piłsudskiego 7
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 14 643 51 39 , fax. 14 643 40 61
  • Data zamieszczenia: 2016-07-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Zespół Oświaty w Szczucinie
    ul. Piłsudskiego 7 7
    33-230 Szczucin, woj. małopolskie
    tel. 14 643 51 39, fax. 14 643 40 61
    REGON: 85176069200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gzo.lh.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie posiłków w szkołach podstawowych i gimnazjach gminy Szczucin
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Zespołu Szkół w Szczucinie w stołówce przy Zespole Szkół w Szczucinie a także przygotowywanie i dowóz posiłków do: Zespołu Szkół w Borkach, Szkoły Podstawowej w Zabrniu, Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Skrzynce, Gimnazjum w Radwanie Zakres przedmiotu zamówienia 1) Usługa będzie dotyczyć: a) Uczniów szkół, którym zostało przyznane bezpłatne dożywianie w trybie decyzji administracyjnej GOPS lub decyzji dyrektora szkoły. Posiłki dla tych uczniów będą wydawane w oparciu o imienną listę uczniów przekazywaną na bieżąco Wykonawcy przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szczucinie i Dyrektora szkoły, b) Uczniów, dla których rodzice zakupują posiłki. Posiłki będą wydawane w oparciu o listę przygotowaną przez każdą ze szkół na każdy miesiąc . 2) Planowany okres wydawania posiłków obejmuje: a) okres od 1 września 2016 r. do 30 czerwca 2018 r. b) Posiłki będą wydawane w dni nauki szkolnej zgodnie z kalendarzem roku szkolnego ustalonym przez MEN, 3) Ilość posiłków w szkołach może się zmieniać w zależności od: a) frekwencji uczniów, o czym Wykonawca będzie informowany przez dyrektorów szkół codziennie do godz. 8:30 rano. b) liczby chętnych do korzystania z wyżywienia. 4) Posiłki będą wydawane w godzinach uzgodnionych z dyrektorami szkół. 5) Orientacyjna liczba wydawanych posiłków w miesiącu czerwiec 2016r. ok. 600 dziennie Inne okoliczności dotyczące zamówienia. 1) Cały proces przygotowania posiłków może się odbywać wyłącznie w pomieszczeniach kuchennych w budynku Zespołu Szkół w Szczucinie. 2) Wykonawca otrzyma nieodpłatnie w użyczenie pomieszczenia kuchenne wyposażone w urządzenia i sprzęt do przygotowywania i wydawania posiłków w Zespole Szkół w Szczucinie na podstawie porozumienia z Dyrektorem Zespołu Szkół w Szczucinie. 3) Wykonawca we własnym zakresie dokona niezbędnych formalności umożliwiających użytkowanie kuchni i stołówki, w tym zastosowanie w pomieszczeniach klimatyzacji zgodnie z decyzją NS.9022.1.57.2016 Małopolskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego z dnia 19 kwietnia 2016 r.( do wglądu u Zamawiającego) 4) Wykonawca będzie ponosił koszty zużytej wody zimnej i kanalizacji w cenie 8,00 zł za 1 m3 na podstawie wskazań podliczników, zużytego prądu w cenie 0,52 zł za 1 kWh na podstawie wskazań podliczników oraz za gaz w cenie 2,04 zł za 1 m3 na podstawie wskazań podliczników. Instalacje podliczników Wykonawca wykona we własnym zakresie na własny koszt. Do czasu zainstalowania podliczników wymienionych mediów płatności będą regulowane szacunkowo według dotychczasowej kalkulacji kosztów: woda i kanalizacja: 41 m3 x 8,00 zł= 328 zł za miesiąc, prąd: 500 kWh x 0,52 zł = 260 zł za miesiąc, gaz: 210 m3 x 2,04 zł = 428,40 zł za miesiąc. 5) Posiłki przygotowane w stołówce Zespołu Szkół w Szczucinie zostaną wydane uczniom Szkoły Podstawowej w Szczucinie i Gimnazjum w Szczucinie w stołówce szkolnej ze względu na wspólne jej użytkowanie. Posiłki będą wydawać na talerz pracownicy Wykonawcy . 6) Wykonawca będzie dostarczał do: Szkoły Podstawowej w Zabrniu, Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Skrzynce, Gimnazjum w Radwanie, Zespołu Szkół w Borkach posiłki przygotowane w stołówce Zespołu Szkół w Szczucinie własnym lub zleconym przez siebie transportem w atestowanych termosach w godzinach uzgodnionych z dyrektorami szkół. W tych szkołach posiłki będą wydawane przez pracowników szkół. 7) Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów, lecz z produktów świeżych. 8) Dyrektorzy szkół przyjmują na siebie sprawy organizacyjne związane z wydawaniem posiłków to jest: zamawianie ilości posiłków zgodnie z frekwencją codziennie do godz. 8:30 rano, prowadzenie imiennej ewidencji ilości wydanych posiłków za dany miesiąc dla GOPS, ewidencję absencji i informowanie o niej Wykonawcy, organizację przerw międzylekcyjnych zapewniającą prawidłowe wydanie i spożycie posiłku. 9) Pomieszczenia i sprzęt do użyczenia można oglądać w wymienionej szkole w dniach i godzinach pracy szkoły po uzgodnieniu z dyrektorem szkoły - tel.14/643-6426 10) Wykonawca ponosi odpowiedzialność za szkody wyrządzone podczas wykonywania przedmiotu zamówienia, odpowiada za jakość wydawanych posiłków i przestrzeganie norm sanitarnych. 11) Wykonawca umożliwi Zamawiającemu przeprowadzenie kontroli wykonywania zamówienia na każde żądanie oraz powiadomi o każdej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej i o jej wynikach. W ramach kontroli Wykonawca umożliwi przedstawicielowi Zamawiającego spożycie posiłku na każde żądanie bez ponoszenia dodatkowych opłat przez Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Zatrudnienie co najmniej 4-ch osób (byłych pracowników kuchni ZS Szczucin , ZS Borki
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gzo.lh.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach