Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych dla Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej

Gmina Dąbrowa Górnicza ogłasza przetarg

  • Adres: 41-300 Dąbrowa Górnicza, ul. Graniczna 21
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2956700 , fax. 32 2625032, 2956700
  • Data zamieszczenia: 2013-02-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Dąbrowa Górnicza
    ul. Graniczna 21 21
    41-300 Dąbrowa Górnicza, woj. śląskie
    tel. 32 2956700, fax. 32 2625032, 2956700
    REGON: 27625531200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: bip.dabrowa-gornicza.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych dla Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego na podstawie ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r., Nr 113, poz. 759 z późniejszymi zmianami) o wartości zamówienia poniżej 200.000,00 EUR. 2.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie w roku bieżącym usług cateringowych dla Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej. 3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych przez Zamawiającego spotkań okolicznościowych, imprez (w tym imprez plenerowych), konferencji/seminariów, zawodów oraz innych zaistniałych okoliczności np. akcji ratowniczych. 4. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie, dostawę, podanie wybranych z poniższego menu posiłków i napojów: 1. Rosół z makaronem 250ml 2. Zupa krem borowikowa 250ml 3. Zupa pomidorowa 250ml 4. Zupa krem brokułowa 250ml 5. Zupa krem cebulowa z grzankami 250ml 6. Zupa krem z zielonego groszku 250ml 7. Zupa grochowa z kiełbasą 350ml 8. Zupa grochowa 300ml 9. Zupa gulaszowa 300ml 10. Barszcz czerwony z krokietem (krokiet z kapustą i grzybami) 250ml 11. Barszcz czerwony z uszkami (uszka z kapustą i grzybami) 250ml 12. Barszcz czerwony 200ml 13. Żurek wiejski (z kiełbasą i jajkiem) 350ml 14. Kotlet schabowy 200g 15. Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 200g 16. Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-borowikowym 200g 17. Sznycel zapiekany z pomidorami i serem mozzarellą 200g 18. Kotlet de volaille z serem i pieczarkami 200g 19. Pieczone udko z kurczaka 200g 20. Pierś z kurczaka smażona 200g 21. Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem w sosie śmietanowym 200g 22. Karp smażony (dzwonko) 200g 23. Łosoś smażony (dzwonko) 200g 24. Filet z łososia (grillowany) 200g 25. Pstrąg smażony 200g 26. Leczo z kiełbasą i papryką 300ml 27. Boeuf Strogonow 300ml 28. Gulasz po węgiersku 300ml 29. Bogracz 300ml 30. Bigos 300g 31. Pieczonki (skład minimum: ziemniaki, marchewka, burak, cebula, kiełbasa, boczek) 300g 32. Kiełbasa z grilla (łącznie z dodatkami: ketchup, musztarda) 200g 33. Karkówka z grilla (łącznie z dodatkami: ketchup, musztarda) 200g 34. Szaszłyk mięsno-warzywny z grilla (łącznie z dodatkami: ketchup, musztarda, skład minimum: papryka, boczek, cebula, karkówka) 200g 35. Kaszanka z grilla (łącznie z dodatkami: ketchup, musztarda) 200g 36. Grillowany oscypek z żurawiną 35g 37. Surówka z kapusty białej 150g 38. Surówka z kapusty czerwonej 150g 39. Surówka z kapusty kiszonej 150g 40. Surówka colesław 150g 41. Surówka z marchwi 150g 42. Sałatka grecka (skład minimum: pomidor, ogórek zielony, oliwki, ser feta, sałata lodowa) 200g 43. Sałatka z gyrosem (skład minimum: grillowany kurczak, kapusta pekińska, kukurydza konserwowa, ogórek konserwowy, papryka konserwowa, majonez) 200g 44. Sałatka serowo-ananasowa (skład minimum: ser żółty, ananas, kukurydza konserwowa, szynka konserwowa, majonez) 200g 45. Sałatka jarzynowa z majonezem (skład minimum: ziemniaki, marchew, jajko, groszek, ogórek kiszony, seler, pietruszka) 200g 46. Kapusta zasmażana 150g 47. Ziemniaki z wody 150g 48. Ziemniaki smażone 150g 49. Frytki 150g 50. Dufinki 150g 51. Kluski śląskie 150g 52. Ryż na sypko 150g 53. Ryż z warzywami (skład minimum: marchewka, cebula) 150g 54. Warzywa z wody (skład minimum: brokuł, marchewka, kalafior, fasolka szparagowa) 150g 55. Pierogi z kapustą i grzybami 150g 56. Smalec swojski 1kg 57. Ogórki kiszone 1kg 58. Bułka zwykła pszenna duża 1 sztuka/90g 59. Bułka zwykła pszenna kajzerka 1 sztuka/50g 60. Chleb wiejski 1 kg 61. Zestaw wędlin (10 różnych rodzajów m.in.: szynka, polędwica wieprzowa, polędwica drobiowa, salami, schab pieczony, karczek) z przybraniem 300g 62. Roladki szynkowe z kremem chrzanowym 200g 63. Schab nadziewany suszonymi śliwkami 200g 64. Jajka faszerowane pieczarkami 200g 65. Zestaw serów (10 różnych rodzajów m.in.: gouda, camembert, brie, edam, cheddar) z przybraniem 300g 66. Kanapki bankietowe na pieczywie razowym (różnych rodzajów: z serem, z szynką, warzywami ) 1 sztuka/50g 67. Koreczki (różnych rodzajów: z wędliną, warzywami, serem) 1 sztuka/25g 68. Koreczki rybne (różnych rodzajów: z łososiem, śledziem itp.) 1 sztuka/25g 69. Tartinki (krakers + dodatki różnych rodzajów: wędlina, ser, warzywa + dip) 1 sztuka/25g 70. Pstrąg w galarecie 200g 71. Ryba po grecku 200g 72. Tymbalik drobiowy 100g 73. Pikle warzywne (m.in.: ogórek konserwowy, marchew, cebula) 200g 74. Ciasteczka bankietowe (różne rodzaje: kruche, z cukrem, z czekoladą, z nadzieniem, kokosowe itp.) 1kg 75. Sernik po wiedeńsku 1kg 76. Ciasto szarlotka 1kg 77. Ciasto miodownik 1 kg 78. Ciasto w-z 1kg 79. Ciasto makowiec 1 kg 80. Pączki z nadzieniem budyniowym lub marmoladą 1 sztuka/100g 81. Bułka słodka z budyniem, serem, dżemem lub makiem 1 sztuka/ 90g 82. Napoleonka z nadzieniem budyniowym 1kg 83. Babeczka owocowa 1 sztuka/70g 84. Talerz owoców (m.in.: jabłko, pomarańcza, kiwi, banan) 1kg 85. Sok 100% (różnych rodzajów: pomarańczowy, jabłkowy, wieloowocowy, grapefruitowy itp.) typu Hortex lub równoważny 1 litr 86. Woda mineralna niegazowana typu Nałęczowianka lub równoważna 1 litr 87. Woda mineralna gazowana typu Nałęczowianka lub równoważna 1 litr 88. Napój gazowany słodzony typu Coca-cola lub równoważny 1 litr 89. Kawa rozpuszczalna (łącznie z dodatkami: cukier, mleczko do kawy w płynie) typu Jacobs lub równoważna 200ml 90. Kawa z ekspresu ciśnieniowego (łącznie z dodatkami: cukier, mleczko do kawy w płynie) 200ml 91. Herbata (łącznie z dodatkami: cukier, plasterek cytryny) typu Lipton lub równoważna 200ml. 5. Zamawiający w ramach świadczenia usług cateringowych przewiduje m.in. następujące zlecenia: - Spotkania Prezydenta Miasta z członkami Dąbrowskiej Rady Biznesu- łącznie 4 spotkania, ilość osób ok. 26 osób każde spotkanie, przewidywany termin - jedno spotkanie w kwartale - Seminarium gospodarcze podczas Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości - ilość osób ok.90, przewidywany termin listopad 2013 - Finał Ligi Młodych Przedsiębiorców - ilość osób ok. 80, przewidywany termin kwiecień 2013 - Festiwal Miast Partnerskich - Aktywni Obywatele Europy, ilość osób ok. 100, przewidywany termin maj/czerwiec 2013 (projekt czterodniowy) - Partnership Around the Oak, ilość osób ok.50, przewidywany termin marzec 2013(projekt trzydniowy) - Zawody miejskie Sprawni jak żołnierze, ilość osób ok.110, przewidywany termin: 01.03-26.04.2013r. - Zawody rejonowe Sprawni jak żołnierze, ilość osób ok.110, przewidywany termin: 18.03-20.05.2013r. - Światowy Dzień Zdrowia, ilość osób ok. 100, przewidywany termin: kwiecień 2013r. - Samorządowy Turniej Bowlingowy o Puchar Prezydenta Miasta z okazji Dni Dąbrowy Górniczej, ilość osób ok. 50, przewidywany termin: 31.05.2013r. - Samorządowe zawody wędkarskie o Puchar Prezydenta Miasta z okazji Dni Dąbrowy Górniczej, ilość osób ok. 40, przewidywany termin: 2.06.2013r. - Otwarte Regaty Żeglarskie o Puchar Prezydenta Miasta z okazji Dni Dąbrowy Górniczej, ilość osób ok. 45, przewidywany termin1 lub 2 czerwiec 2013 - Dni Dąbrowy Górniczej, ilość osób ok. 200, przewidywany termin: 31.05-2.06 2013r. - Zawody sportowo-pożarnicze, ilość osób ok. 160, przewidywany termin: czerwiec 2013r. - Dożynki Miejskie, ilość osób ok. 500, przewidywany termin: 8.09.2013r. - VII Międzynarodowy Konkurs Muzyczny im. M. Spisaka, ilość osób ok. 30, przewidywany termin: 14-23.09.2013r., miejsce: Katowice - VI Mistrzostwa Pracowników Samorządowych i Radnych GZM, ilość osób ok. 300, przewidywany termin: październik 2013r. - VIII Dąbrowski Kiermasz Świąteczny, ilość osób ok. 400, przewidywany termin: 13.12.2013r. - Spotkanie wigilijne Prezydenta Miasta z Zarządami Dąbrowskich Stowarzyszeń Sportowych, ilość osób ok. 60, przewidywany termin: grudzień 2013r. - Spotkanie opłatkowe Prezydenta Miasta z Kołami Gospodyń Wiejskich, ilość osób ok. 140, przewidywany termin: grudzień 2013r - posiłki i napoje dla strażaków ochotników biorących udział w akcjach ratowniczo - gaśniczych oraz osób poszkodowanych w zdarzeniach - szkolenia organizowane przez Inkubator Społecznej Przedsiębiorczości w ramach projektu nr POKL.07.02.02-24-017/11-00 Inkubator Społecznej Przedsiębiorczości Województwa Śląskiego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, ilość uczestników 12 na każdym szkoleniu (łącznie sześć szkoleń), przewidywany termin: kwiecień, maj, czerwiec, październik, listopad2013 - spotkania robocze w ramach budowania partnerstw lokalnych organizowanych przez Inkubator Społecznej Przedsiębiorczości w Dąbrowie Górniczej w ramach projektu nr POKL.07.02.02-24-017/11-00 Inkubator Społecznej Przedsiębiorczości Województwa Śląskiego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, ilość osób ok. 20 na każde spotkanie (3 grupy robocze), przewidywany termin: kwiecień, czerwiec, październik - inne zlecenia. 6.Zamawiający zastrzega sobie prawo do niezrealizowania wszystkich zleceń wymienionych w pkt. 3.3.4. SIWZ, co Wykonawca przyjmuje do wiadomości i nie wnosi co do tego zastrzeżeń. Podane ilości osób oraz terminy są szacunkowe i uzależnione będą od faktycznych potrzeb Zamawiającego. 7.Usługi cateringowe będą świadczone w siedzibie Zamawiającego lub w miejscu przez Zamawiającego wyznaczonym na terenie Dąbrowy Górniczej za wyjątkiem VII Międzynarodowego Konkursu Muzycznego im. Michała Spisaka, który odbędzie się w Katowicach. 8.Ilość porcji oraz rodzaj posiłku i napojów każdorazowo będą określane i zlecane przez Zamawiającego telefonicznie, faksem lub e-mailem z co najmniej 2 dniowym wyprzedzeniem z podaniem terminu, miejsca, sposobu podania oraz godziny podania posiłków i napojów. 9.Ilość porcji oraz rodzaj posiłku i napojów w przypadku akcji ratowniczych będą określane i zlecane przez Zamawiającego telefonicznie z co najmniej 4 godzinnym wyprzedzeniem z podaniem miejsca i godziny podania posiłków i napojów. 10.Posiłki winny być świeże, I gatunku i przygotowane przez Wykonawcę wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych. 11.Posiłki nie mogą być wykonane z produktów typu instant (np. zupy w proszku sosy, itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone pierogi itp.) 12. Posiłki i napoje winny być dostarczone przez Wykonawcę jego transportem, na miejsce wskazane przez Zamawiającego, najpóźniej na 30 minut przed ustalonymi z Zamawiającym godzinami. 13. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia, przygotowanie oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia, w szczególności zobowiązany jest do przestrzegania wymagań określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 14. Stoły winny być przygotowane przez Wykonawcę w sposób ustalony każdorazowo z Zamawiającym. 15. Posiłki typu zimna płyta winny być podane najpóźniej na 15 minut przed ustalonymi z Zamawiającym godzinami. 16. Posiłki i napoje winny być podane w sposób estetyczny. 17. Posiłki i napoje winny być podawane przez obsługę kelnerską Wykonawcy. 18. Wykonawca w zależności od ilości osób uczestniczących w spotkaniu czy innym zdarzeniu o którym mowa w pkt. 3.3.4. SIWZ zapewni każdorazowo do obsługi od 1 do 10 osób. 19.Posprzątanie stołów, zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych należy do Wykonawcy i winno się odbyć niezwłocznie po zakończeniu spotkania czy innego zdarzenia o którym mowa w pkt. 3.3.4. SIWZ. 20.Podanie posiłków i napojów (w zależności od okazji): w zastawie ceramicznej/porcelanowej z użyciem sztućców ze stali nierdzewnej, serwetek i obrusów materiałowych, w szklankach literatkach, filiżankach itp. lub w naczyniach jednorazowych z użyciem sztućców, serwetek i obrusów jednorazowych zależy od wyboru Zamawiającego. 21.Użyta zastawa (w tym m.in. nakrycie stołów, dekoracje) oraz w przypadku zaistnienia takiej potrzeby stoły dostarczone przez Wykonawcę winny być czyste i nieuszkodzone. 22.Posiłki winny być przygotowane zgodnie z ustalonym przez Zamawiającego menu. 23.Wykonawca zobowiązuje się na bieżąco uwzględnić ewentualne sugestie i życzenia Zamawiającego dotyczące sposobu realizacji złożonych przez Zamawiającego zleceń
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość świadczenia usług cateringowych
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dabrowa-gornicza.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach