Przetargi.pl
Usługa cateringu
nr sprawy: DZP.381.12.2016.UG

Uniwersytet Śląski w Katowicach Dział Zamówień Publicznych ogłasza przetarg

  • Adres: 40-007 Katowice, ul. Bankowa 12
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 3592048 , fax. 32 3592048
  • Data zamieszczenia: 2016-04-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Śląski w Katowicach Dział Zamówień Publicznych
    ul. Bankowa 12 12
    40-007 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 3592048, fax. 32 3592048
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.us.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringu
    nr sprawy: DZP.381.12.2016.UG
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:

    1.Przedmiotem zamówienia jest: usługa cateringowa dla maksymalnie 50 osób w trakcie trwania seminarium zamykającego studia i podsumowującego projekt pt.: Społeczeństwo prosumenckie- prosumencka energetyka. Seminarium współfinansowane ze środków funduszy norweskich i krajowych.
    2.Zakres zamówienia obejmuje w szczególności:
    1)przygotowanie, dostarczenie i podawanie poczęstunków (przerwy kawowe, przerwa kanapkowa) oraz przygotowanie miejsca do poczęstunku;
    2)przygotowanie, nakrycie i dekoracja stołów (obrusy, serwetki) udostępnionych przez Zamawiającego,
    3)przygotowanie zastawy stołowej tj. w szczególności naczyń, szkła, sztućców, porcelany i termosów. Zamawiający nie dopuszcza użycia jednorazowej zastawy, plastikowych i papierowych naczyń i sztućców,
    4)pełną obsługę i nadzór kelnerski,
    5)Wykonawca winien zapewnić wysoką estetykę usługi cateringowej i jakość posiłków, tj. zapewnić estetyczne podawanie napojów zimnych i gorących oraz posiłków,
    6)Wykonawca powinien zbierać naczynia oraz resztki pokonsumpcyjne najpóźniej 30 minut po zakończeniu jedzenia, a także posprzątać niezwłocznie po zakończonym cateringu;
    7)posiłki przygotowywane dla Zamawiającego przez Wykonawcę winny spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. Świadczenie usług cateringowych powinno odbywać się zgodnie z zapisami wskazanymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2015 poz. 594 z późn. zm.).
    2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.
    3.Termin realizacji zamówienia: 20.05.2016r. (Zgodnie z harmonogramem posiłków przedstawionym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ.)
    4.Miejsce realizacji zamówienia (adres dostawy): Wydział Nauk o Ziemi Uniwersytetu Śląskiego, ul. Będzińska 60, 41-200 Sosnowiec.
    5.Warunki realizacji zamówienia. Warunki płatności: szczegółowe warunki realizacji zamówienia oraz warunki płatności zostały określone we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ.
    6.Podwykonawcy:
    1)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcy. Jeżeli Wykonawca zamierza powierzyć część zamówienia podwykonawcy, powinien określić ją w swojej ofercie ( zgodnie z treścią ust. 6 formularza oferty - załącznika nr 1A do SIWZ). W przypadku, kiedy Wykonawca nie wskaże w ofercie części, którą zamierza powierzyć podwykonawcom, Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zrealizuje zamówienie samodzielnie.
    2)Jeżeli Wykonawca powołuje się na zasoby podwykonawców na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy - Prawo zamówień publicznych, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych powinien podać nazwy (firmy) tych podwykonawców (zgodnie z treścią ust. 6 formularza oferty - załącznika nr 1A do SIWZ).
    7.Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.us.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach