Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych dla Przedszkola w Pomarzanowicach, Zespołu Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Biskupicach, Zespołu Szkół we Wronczynie, Szkoły Podstawowej w Węglewie, Zespołu Szkół w Jerzykowie oraz Zespołu Szkół w Pobiedziskach- Letnisku w roku szkolnym 2013/2014.

Gmina Pobiedziska ogłasza przetarg

  • Adres: 62-010 Pobiedziska, ul. Tadeusza Kościuszki 4
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 8977100 , fax. 061 8977124
  • Data zamieszczenia: 2013-06-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Pobiedziska
    ul. Tadeusza Kościuszki 4 4
    62-010 Pobiedziska, woj. wielkopolskie
    tel. 061 8977100, fax. 061 8977124
    REGON: 00053044200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pobiedziska.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych dla Przedszkola w Pomarzanowicach, Zespołu Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Biskupicach, Zespołu Szkół we Wronczynie, Szkoły Podstawowej w Węglewie, Zespołu Szkół w Jerzykowie oraz Zespołu Szkół w Pobiedziskach- Letnisku w roku szkolnym 2013/2014.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przewidywana liczba osób objętych świadczeniem usług cateringowych wynosi ok. 214 osób (porcji). 2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających w roku szkolnym 2013/2014 do następujących placówek: - Przedszkola w Pomarzanowicach - ok. 65 osób (porcji); - Zespołu Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Biskupicach - ok. 40 osób (porcji); - Zespołu Szkół we Wronczynie - ok. 40 osób (porcji); - Szkoły Podstawowej w Węglewie - ok. 14 osób (porcji); - Zespołu Szkół w Jerzykowie - ok. 35 osób (porcji); - Zespołu Szkół w Pobiedziskach- Letnisku - ok. 20 osób (porcji). 3. Termin realizacji: - Zadanie 1 - od dnia 2 września 2013 roku do dnia 31 sierpnia 2014 roku w dni robocze, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć w przedszkolu i szkole; - Zadanie 2, 3, 4, 5 i 6 od dnia 2 września 2013 roku do dnia 30 czerwca 2014 roku dla placówek. 4. Warunki dotyczące jakości i ilości przygotowywanych posiłków: a) Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe: - zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal, - drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal - sok owocowy w kartoniku: gramatura nie mniej niż 150 ml na jedno dziecko. b) Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: - jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu; - w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym wraz z surówką; - potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych; - w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone; - do przygotowywania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; 4. Warunki dotyczące transportu posiłków: Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów oraz ich mycia i wyparzania. 5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów w trakcie trwania roku szkolnego. W przypadku zmniejszenia liczby żywionych osób, zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania łącznej wartości zamówienia podanej w § 3 ust. 1 umowy do pełnej wysokości, zamówienia mniejszej liczby posiłków, a Wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń. 6. Wypłata należności wynikającej z zatwierdzonej przez Zamawiającego faktury częściowej nastąpi w terminie do 30 dni od dnia jej zatwierdzenia przez Zamawiającego, na konto Wykonawcy wskazane na fakturze. Termin zapłaty stanowi dzień dokonania polecenia przelewu bankowego. 7. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia dziesięciodniowego jadłospisu na 4 dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym dziesięciodniowym okresem żywienia, w celu akceptacji przez Dyrektora danej placówki. 8. Zamawiający w terminie do dwóch dni naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić. 9. Dyrektor danej placówki będzie przekazywał informację o przewidywanej liczbie obiadów telefonicznie lub drogę elektroniczną lub faxem jeden dzień wcześniej do godziny 15:00, a potwierdzał dokładną ilości obiadów w dniu dostawy do godziny 9:00 telefonicznie, faxem lub drogą elektroniczną. 10. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły, dostawa obiadu odbędzie się o innej godzinie - po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. 11. Posiłki będą zamawiane przez dyrektora danej placówki. 12. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. 13. Dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy Zamawiającego. 14. Posiłki muszą być dostarczone w dni powszednie (od poniedziałku do piątku): w godzinach wskazanych w opisach części zamówienia. 15. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: - zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C) - II danie - temperatura 65°C (+/-3°C). 16. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a) świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.) a ponadto: b) do przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności c) świadczenia usługi zgodnie z normami HACCP i zaleceniami SANEPID-u. d) przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów każdej z grup.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.pobiedziska.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach