Przetargi.pl
Sukcesywne przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zakopanem w 2016 roku.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zakopanem ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Jagiellońska 7
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. (018) 20 147 33 , fax. (018) 20 147 33
  • Data zamieszczenia: 2015-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zakopanem
    ul. Jagiellońska 7 7
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. (018) 20 147 33, fax. (018) 20 147 33
    REGON: 00440436100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopszakopane
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zakopanem w 2016 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zakopanem w okresie od 04-01-2016 do 31-12-2016r. Zadanie to objęte jest ustawą z dnia 12 marca 2004roku o pomocy społecznej (Dz. U. z 2015r. poz. 1310 z późn. zm) oraz Uchwałą Nr XI/163/2015 Rady Miasta Zakopane z dnia 30 lipca 2015r. w sprawie - podwyższenia kryterium dochodowego uprawniającego do uzyskania wsparcia w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania finansowego gmin oraz zwrotu wydatków w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014 - 2020. Zakres zamówienia obejmuje: 1) Posiłki objęte przedmiotem zamówienia muszą być gorące i mieć formę dwudaniowego zestawu obiadowego. 2) Ustala się gramaturę każdego z posiłków: - zupa - 250ml. - drugie danie - 400 g. Zupa w momencie odbioru przez uprawnionego musi mieć temperaturę 75oC, a drugie danie 70oC. Jadłospis musi być zróżnicowany 3) Posiłki będą przygotowane i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego 4) Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, pokrywać ? dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj. zapewnić nie mniej niż 1200 kcal w tym: - białko stanowić ma ok. 12% posiłku - węglowodany ok. 48% posiłku - tłuszcze ok. 30% posiłku (pozostałe: cukry proste, witaminy i mikroelementy). 5) W punkcie żywieniowym musi znajdować się aktualny jadłospis z podaniem gramatury posiłków. 6) Posiłki mają być przygotowywane i wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 15:00, z wyjątkiem dni wolnych ustawowo od pracy. Pięciodniowy jadłospis musi zawierać zawsze zupę oraz 2 posiłki mięsne i 3 posiłki bezmięsne (drugie danie). Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2015r. poz.594) 7) Szacunkowa ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia - maksymalnie 20 664 8) Szacunkowa liczba osób korzystających z posiłków - ok. 82 osób dziennie. 9) Wymienione w SIWZ ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia żywionych osób w poszczególnych miesiącach roku, przy zastrzeżeniu maksymalnej liczby 20 664 posiłków za cały okres obowiązywania umowy. Zrealizowanie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymienione w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. Faktyczna ilość wydanych posiłków będzie podstawą do wystawienia przez Wykonawcę faktury VAT. 10) Wykonawca we własnym zakresie i na własny koszt musi zapewnić punkt żywieniowy w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki oraz umożliwić pobieranie posiłków na wynos w menażkach. Punkt żywieniowy, w którym będą wydawane posiłki musi być zlokalizowany na terenie Zakopanego w promieniu 1,5 km od ul. Krupówki . Wykonawca musi zapewnić obsługę dla 82 osób dziennie , w tym około 40 osób jednocześnie. 11) Wykonawca musi posiadać odpowiednio zorganizowany i przygotowany lokal odpowiadający wymogom sanitarnym potwierdzonym decyzją SANEPID-u na prowadzenie działalności gastronomicznej i tytuł prawny do lokalu , w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki, oraz stan zatrudnienia pozwalający na terminowe i właściwe wykonanie przedmiotu zamówienia. 12) Wykonawca zobowiązany jest do udostępnienia Zamawiającemu lokalu i zaplecza kuchennego do przeprowadzenia kontroli w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków. 13) Zamawiający jest uprawniony do bieżącej kontroli jakości wydawanych posiłków, ich zgodności z opisem przedmiotu zamówienia, walorów smakowych, estetyki oraz temperatury posiłków. 14) Wykonawca określi cenę jednostkową jednego posiłku wraz z podatkiem VAT i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju posiłku. 15) Podstawą do wydania posiłków przez Wykonawcę będzie przedstawienie przez osoby korzystające z pomocy społecznej w formie dożywiania, bloczku obiadowego wydanego przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zakopanem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin zapłaty faktury
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopszakopane
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach