Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy jaj na rzecz 41. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie, Nr 58/23/P

41. Baza Lotnictwa Szkolnego ogłasza przetarg

  • Adres: 08-521 Dęblin, Brygady Pościgowej 5
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-10-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 41. Baza Lotnictwa Szkolnego
    Brygady Pościgowej 5
    08-521 Dęblin, woj. lubelskie
    REGON: 061456920
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy jaj na rzecz 41. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie, Nr 58/23/P
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienie są sukcesywne dostawy jaj w na rzecz 41. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie w przewidywanej ilości szacunkowej:Nazwa produktu -Szacowana ilość:Jaja spożywcze klasa AL - 60 000 szt.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w SWZ oraz:• Załączniku Nr 1 do SWZ tj. Formularz ofertowy,• Załączniku Nr 1a do SWZ tj. Minimalne Wymagania Jakościowe,• Załączniku Nr 5 do SWZ tj. Projektowane postanowienia umowy4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar w ilościach i rodzajach zgodnych z formularzem ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ oraz w jakości spełniającej wszystkie wymagania określone w „Minimalnych wymaganiach jakościowych”, zawierających szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, stanowiących załącznik nr 1a do SWZ oraz projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 5 do SWZ).5. Wykonawca oświadcza, że brak jest negatywnej decyzji Wojskowego Inspektora Sanitarnego/Weterynaryjnego, nakazującej dowódcom jednostek i instytucjom wojskowym zaprzestania zaopatrywania się u Wykonawcy.6. Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów w zakresie prawa żywnościowego. Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania iopakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, określa załącznik nr 1a – Minimalne wymagania jakościowe. W szczególności zaś dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Opakowania powinny byćwykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. oraz Rozporządzeniem (WE) NR 1935/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu zżywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG). Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach.7. Wyszczególnione w formularzu ofertowym - załączniku nr 1 do SWZ ilości towaru podlegające dostawie są jedynie ilościami szacunkowymi i mogą one ulec stosownemu zmniejszeniu, ze względu na aktualne potrzeby Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia ilości towarów podlegających dostawie w czasie trwania umowy (np. wprzypadku wyłączenia z użytkowania jakiegokolwiek kompleksu administrowanego przez Zamawiającego, bądź też poszczególnych obiektów wchodzących w ich skład lub zmiennej liczby uprawnionych do żywienia osób). W takim przypadku Wykonawcy nie przysługują żadneroszczenia pieniężne. Również podane szacunkowe ilości towarów, wyszczególnione w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do umowy nie są dla Zamawiającego wiążące, a dostawa towarów realizowana będzie według ceny jednostkowej przysługującej za dostawę – do wyczerpania całkowitej wartości zamówienia brutto.8. W szczególnie uzasadnionych przypadkach, które mimo zachowania szczególnej staranności były niemożliwe do wcześniejszego przewidzenia (np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia poligonowego, szkolenia rezerw osobowych, kursów, szkoleń, służb przygotowawczych, zmiany stanu żywionych, restrukturyzacji sił zbrojnych, likwidacji klęsk żywiołowych, kryzysu, zagrożenia lub wojny, zmiany aktów prawnychw zakresie uprawnień do wyżywienia osób uprawnionych lub innych obowiązków nałożonych przez organy władzy państwowej oraz innych sytuacjach niezależnych od Zamawiającego), Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych terminach i częstotliwościach oraz do miejsc (na terenie RP) niż określono w umowie, według cen zawartych wumowie. Zmiany, o których mowa powyżej mogą następować wyłącznie w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości zawartejw umowie.9. Wykonawca zobowiązany jest do każdorazowego dostarczania towaruspecjalistycznym środkiem transportu z bezwzględnym zachowaniem łańcucha chłodniczego i monitorowaniem temperatury transportowanego towaru, pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy przez Zamawiającego lub jego upoważnionego przedstawiciela.10. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dostarczonych towarów. W szczególności w przypadku wystąpienia zatrucia, spowodowanych nieodpowiednią jakością dostarczonych towarów (np. przeterminowanych, zepsutych), Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia wszelkich kosztów leczenia osób poszkodowanych oraz do przeprowadzenia odpowiednich zabiegów sanitarnych (w tym m.in. dezynfekcji, dezaktywacji), a także do zaspokojenia wszelkich roszczeń odszkodowawczych, wynikających z zatruć dostarczonymi środkami spożywczymi. Wybrany Wykonawca, z którym Zamawiający podpisze umowę w sprawie zamówienia publicznego musi okazać się posiadaniem w całym okresie realizacji umowy ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonejdziałalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia obejmującego:- odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe, rzeczowe wyrządzone przez wyprodukowane, dostarczone lubsprzedane towary (środki spożywcze)- odpowiedzialność za szkody wyrządzone poprzez niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy.Ubezpieczenie OC musi opiewać na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 30 000,00 zł wraz z dowodem potwierdzającym opłacenie składek w/w wartości.12. Dokładna ilość dostarczanych towarów będzie każdorazowo określona w trakcie ich odbioru w wyniku liczenia.Każdorazowy odbiór towarów musi odbywać się w obecności upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. W przypadku stwierdzenia wad jakościowych towaru, przekroczenia przez Wykonawcę terminu dostawy, stwierdzenia niezgodności ilościowo-asortymentowych towaru, dostarczenia towaru środkiem transportu nieprzystosowanych do przewozu towarów, dostawy towaru nieodpowiednio oznakowanego lub opakowanego, Zamawiającemu przysługują uprawnienia naliczenia kar, o których mowa w projektowanych postanowieniach umowy (Załącznik Nr 5 do SWZ).Wykonawca jest zobowiązany posiadać przez cały okres trwania umowyobowiązującą decyzję administracyjną właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzenia zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, zgodnie z art. 20 ust. 1 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2023r., poz. 872 t.j.) lubobowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres prowadzonej działalności związanej z przedmiotemzamówienia zgodnie z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz. 1448t.j.) oraz obowiązujący dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP („Hazard Analysis and Critical Control Points” – „System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli”) – ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023r. poz. 1448 j.t.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03142500-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach