Przetargi.pl
Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2024 roku.

Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie ogłasza przetarg

  • Adres: 96-316 Międzyborów, Staszica 5
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 046/855-27-18 , fax. 046/855-27-18
  • Data zamieszczenia: 2024-03-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie
    Staszica 5
    96-316 Międzyborów, woj. mazowieckie
    tel. 046/855-27-18, fax. 046/855-27-18
    REGON: 016319960
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiającyZamawiający publiczny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2024 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2024 roku.2. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację dwóch zadań:Zadanie nr 1„Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Przedszkola w Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie.”Zadanie nr 2„Przygotowanie oraz dostarczenie i wydanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowejw Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie”.3.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.4.Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie w przedszkolu i szkole posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia. 5.Wymagania dotyczące posiłków: Dla zadania nr 1: Posiłek musi składać się z:• Zupy – 250 ml.• Drugiego dania w tym:1)produkt węglowodanowy: ziemniaki, kasza (różne odmiany), ryż (różne odmiany), makaron bądź, np. kluski śląskie, kopytka - 200g;2)produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba) – gotowy do spożycia 80g; danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 100gUwaga: Danie mięsne lub ryba ( gotowe) 80 g, danie mięsne z kością np. kurczak ( gotowe) 100g, gulasz z sosem 100 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 80g ( gotowego).3)surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g(asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny) – dostosowany do pór roku,4) kompot 200ml - przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw•Dwa razy w tygodniu drugie danie jarskie składające się z: 1) produktu węglowodanowego: ziemniaki, kasza, (różne odmiany) ryż,( różne odmiany), makaron, kluski, placki, knedle z owocami itp 200g;2)produkt białkowy (ryba, ser, jaja kurze) – gotowy 80g;3)surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g(asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny);4) kompot 200ml - przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzywUWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie dla zadania nr 1:ok. 34.300 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa przedszkolaków na obiadach w 2023 roku oraz prognozy na 2024 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Kalkulacji ceny. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Zadanie nr 2:Posiłek musi składać się z:1) Drugiego dania w tym:a)ziemniaki ( kasza, ryż, lub makaron ) 250g,b)danie mięsne lub ryba ( gotowe ) 100 g, danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 135 g, gulasz z sosem 135 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 100 g, c)surówka lub jarzyny gotowane – 170 g ( asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny),d)raz w tygodniu posiłek: z rybą, pierogi, naleśniki lub kluski śląskie – 320 g,e)kompotu – 250 ml z produktów świeżych i wartościowych, f)1 owocu ( zgodnie z sezonem ).UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie ok. 46.440 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa uczniów na obiadach w 2023 roku oraz prognozy na 2024 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Kalkulacji ceny. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został opisany w SWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach