Przetargi.pl
Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2022 roku.

Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie ogłasza przetarg

  • Adres: 96-316 Międzyborów, Staszica 5
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 046/855-27-18 , fax. 046/855-27-18
  • Data zamieszczenia: 2024-03-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie
    Staszica 5
    96-316 Międzyborów, woj. mazowieckie
    tel. 046/855-27-18, fax. 046/855-27-18
    REGON: 016319960
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiającyZamawiający publiczny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2022 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2022 roku.2.Przedmiot zamówienia obejmuje realizację dwóch zadań:Zadanie nr 1„Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Przedszkola w Zespole Szkół Publicznychw Międzyborowie”Zadanie nr 2„Przygotowanie oraz dostarczenie i wydanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowejw Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie”.3.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.4.Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie w przedszkolu i szkole posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami ŻywieniaInstytutu Żywności i Żywienia. 5.Wymagania dotyczące posiłków: Dla zadania nr 1: Posiłek musi składać się z:• Zupy – 250 ml.• Drugiego dania w tym:1)produkt węglowodanowy: ziemniaki, kasza, ryż, makaron bądź, np. kluski śląskie 200g.;2)produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba) – gotowy do spożycia 80g.; danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 100gUwaga: Danie mięsne lub ryba ( gotowe) 80 g, danie mięsne z kością np. kurczak ( gotowe) 100g, gulasz z sosem 100 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 80g ( gotowego).3)surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g.(asortyment podawanych warzyw i owoców po-winien być różnorodny) – dostosowany do pór roku,4)kompot 200ml. z produktów świeżych i pełnowartościowych.• Dwa razy w tygodniu drugie danie jarskie składające się z: 1. produktu węglowodanowego: ziemniaki, kasza, ryż, makaron, kluski, placki, itp.200g.;2. produkt białkowy (ryba, ser, jaja kurze) – gotowy 80g.;3. surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g.(asortyment podawanych warzyw i owoców po-winien być różnorodny);4. kompot 200ml. z produktów świeżych i pełnowartościowych.UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie dla zadania nr 1: ok. 26.607 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa przedszkolaków na obiadach w 2021 roku oraz prognozy na 2022 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia dla zadania nr 1 zostały opisane w SWZ niniejszego postępowania.Warunki realizacji zamówienia dla zadania nr 2: Posiłek musi składać się z:1. Drugiego dania w tym:a) ziemniaki ( kasza, ryż, lub makaron ) 250g,b) danie mięsne lub ryba ( gotowe ) 100 g, danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 135 g, gulasz z sosem 135 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 100 g, c) surówka lub jarzyny gotowane – 170 g ( asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny),d) raz w tygodniu posiłek z rybą lub pierogi czy naleśniki bądź kluski śląskie – 320 g,• kompotu – 250 ml z produktów świeżych i wartościowych, • 1 owocu ( zgodnie z sezonem ).UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie ok. 19.000 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa uczniów na obiadach w 2021 roku oraz prognozy na 2022 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia dla zadania nr 2 zostały opisane w SWZ niniejszego postępowania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach