Przetargi.pl
Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część II

Centrum Integracji Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 65-175 Zielona Góra, ul. Staszica 4
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 68 470 33 03, 455 33 04 , fax. 68 455 33 04
  • Data zamieszczenia: 2016-04-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Integracji Społecznej
    ul. Staszica 4 4
    65-175 Zielona Góra, woj. lubuskie
    tel. 68 470 33 03, 455 33 04, fax. 68 455 33 04
    REGON: 08001461700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cis.zielonagora.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część II
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. 3.2. Zamówienie obejmuje przygotowywanie posiłków dwudaniowych i wydawanie ich uczestnikom projektu Lepsze jutro w lokalu Wykonawcy w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 13:00 do 17:00, w maksymalnej ilości do 7.040 posiłków, w okresie: a) od 16 maja do 31 maja 2016 r. - 528 posiłków; b) od 1 czerwca do 30 czerwca 2016 r. - 1056 posiłków; c) od 1 lipca do 29 lipca 2016 r. - 1008 posiłków; d) od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2016 r. - 1056 posiłków; e) od 1 września do 30 września 2016 r. - 692 posiłki; f) od 3 października do 31 października 2016 r.- 420 posiłków; g) od 2 listopada do 30 listopada 2016 r. - 400 posiłków; h) od 1 grudnia do 30 grudnia 2016 r. - 420 posiłków; i) od 2 stycznia do 31 stycznia 2017 r. - 420 posiłków; j) od 1 lutego do 28 lutego 2017 r. - 400 posiłków; k) od 1 marca do 31 maca 2017 r. - 460 posiłków; l) od 3 kwietnia do 13 kwietnia 2017 r. - 180 posiłków. 2. Określone w pkt 3.2. SIWZ ilości posiłków są wartościami maksymalnymi - Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości posiłków w zależności od liczby osób uprawnionych do otrzymywania posiłków oraz osób obecnych w danym dniu na zajęciach. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości przewidzianych posiłków. 3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzenia pisemnej korekty terminów realizacji przedmiotu zamówienia, o których mowa w pkt 3.2. SIWZ w zależności od potrzeb wynikających z realizacji projektu Lepsze jutro. 4. Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pkt 3.2. SIWZ tj. ilości przygotowywanych i wydawanych posiłków pod warunkiem, że wykonanie całości przedmiotu zamówienia napotyka istotne trudności, w szczególności spowodowane brakiem uzyskania planowanego dofinansowania ze środków zewnętrznych, z zastrzeżeniem, iż w takiej sytuacji Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie za rzeczywistą ilość wydanych posiłków do czasu wprowadzenia ww. zmiany. 5. Szczegółowe wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia: a) przedmiot zamówienia obejmuje wydawanie ciepłych dwudaniowych posiłków - wobec braku ustawowej definicji ciepłego posiłku przez ciepły posiłek Zamawiający rozumie każdy posiłek, którego temperatura jest nie niższa niż 63?C. b) posiłki muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia; c) posiłki powinny być przygotowane w dniu ich wydania, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów, z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych, posiadających aktualne terminy ważności. d) posiłek powinien być wydawany w formie dwudaniowej tzn. zupy - 400 g oraz drugiego dania mięsnego lub jarskiego - 300 g; d) zobowiązuje się Wykonawcę do przygotowania, przechowywania i wydawania posiłków zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz.594 - tekst jednolity ze zmianami), rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r. w sprawie dodatków do żywności, Rozporządzeniu(WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004r.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia; e) zobowiązuje się Wykonawcę do przestrzegania realizacji zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż, systemu HACCP; itp. f) Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać, przechowywać i wydawać posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosi odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać odpowiednie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym oraz ważne książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych; e) przygotowanie i wydawanie posiłków odbywać się będzie w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy znajdującym się w odległości nie większej niż 2000 m od siedziby Zamawiającego, czyli od ul. Staszica 4 w Zielonej Górze; f) lokal gastronomiczny, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki musi posiadać aktualną decyzję powiatowego inspektora sanitarnego zatwierdzającą zakład do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia, spełniający nw. wymagania: - musi być wyposażony we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia i sprzęt, a w szczególności w niezbędną zastawę stołową, stoły, krzesła, miejsce do powieszenia wierzchniej odzieży, toaletę; - musi posiadać zaplecze techniczne zapewniające utrzymanie obiadów w odpowiednio wysokiej temperaturze przez cały czas ich wydawania; - powierzchnia lokalu, wyposażenie w stoły i krzesła, musi umożliwiać swobodną konsumpcję posiłków równocześnie co najmniej 15 osobom; g) wydawanie posiłków uczestnikom projektu odbywać się będzie na podstawie bonów wartościowych - bony wartościowe będą ponumerowane i ostemplowane pieczęcią Zamawiającego; h) uczestnik projektu będzie miał prawo wyboru dań z karty dań (menu) w danym dniu - w przypadku nie wykorzystania pełnej kwoty wartości bonu (wyboru dania za cenę niższą niż wartość bonu) Wykonawca nie będzie zwracał różnicy wartości. 6. Rozliczenie za wykonanie przedmiotu zamówienia następować będzie w okresach miesięcznych. Podstawą zapłaty będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę, określająca liczbę rzeczywiście wydanych posiłków wraz z załączonymi do niej bonami wartościowymi. Płatność za wykonanie przedmiotu zamówienia nastąpi przelewem, na podstawie faktury częściowej, w terminie 14 dni od daty jej złożenia. 7. Zamawiający wymaga, aby osoby wyznaczone przez Wykonawcę, które będą wydawać posiłki uczestnikom projektu i kontaktować się z Zamawiającym w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia posiadały biegłą znajomość języka polskiego. W przypadku gdy ww. osoby nie będą posiadały biegłej znajomości języka polskiego na okres i dla potrzeb realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest zapewnić tłumacza na własny koszt i własnym staraniem. 8. Zamawiający informuje, że przedmiot zamówienia objęty niniejszym postępowaniem stanowi jeden z elementów zamówienia pn. Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze, które zgodnie z art. 32 ust. 4 ustawy pzp udzielane jest w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania. 9. Planuje się współfinansowanie projektu przez Unię Europejską w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Lubuskie 2020 dla poddziałania 7.4.2 Aktywne włączenie w ramach podmiotów integracji społecznej realizowane przez ZIT Zielona Góra. Zamawiający zastrzega, iż może unieważnić niniejsze postępowanie jeżeli środki pochodzące z budżetu Unii Europejskiej, które zamierzano przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały mu przyznane.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: wyposażenie lokalu gastronomicznego
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cis.bipzielonagora.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach