Gmina Dębe Wielkie ogłasza przetarg
- Adres: 05-311 Dębe Wielkie, ul. Strażacka 3
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 25 7564700 , fax. 25 7564734
- Data zamieszczenia: 2015-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Dębe Wielkie
ul. Strażacka 3 3
05-311 Dębe Wielkie, woj. mazowieckie
tel. 25 7564700, fax. 25 7564734
REGON: 71158264100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.debewielkie.e-biuletyn.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa ciepłych posiłków obiadowych do szkół na terenie Gminy Dębe Wielkie w 2016 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
3.1.1. Przedmiotem zamówienia są usługi żywieniowe, polegające na - przygotowaniu i dostawie ciepłych posiłków obiadowych, dwudaniowych, dla dzieci i młodzieży szkolnej do poszczególnych placówek oświatowych, na terenie Gminy Dębe Wielkie, - przygotowaniu i dostawie podwieczorków (w postaci np. kisielu + 3 herbatniki lub 3 biszkopty, świeżego owocu, porcji ciasta z herbatą, drożdżówki z herbatą, serka waniliowego, kanapek z żółtym serem z herbatą) dla oddziału przedszkolnego mieszczącego się przy Szkole Podstawowej w Dębem Wielkim, 3.1.2.Przewiduje się dostawę około 310 zestawów obiadowych dziennie w okresie od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r. oraz około 5 podwieczorków dziennie w okresie od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r. Liczba zamawianych posiłków może ulec zmianie. 3.1.3.Żywienie dzieci w poszczególnych placówkach oświatowych będzie prowadzone w dni trwania zajęć szkolnych, przez cały rok szkolny z wyłączeniem wakacji, ferii zimowych, dni świątecznych oraz dodatkowych dni wolnych od zajęć szkolnych. 3.1.4. Wykonawca ustali z dyrektorami poszczególnych szkół: ilość i godziny dostarczania posiłków oraz dni, w które posiłki nie będą dostarczane. 3.1.5.Placówki oświatowe, do których należy dostarczać posiłki: 1) Szkoła Podstawowa w Dębem Wielkim ul. Warszawska 78; 2) Szkoła Podstawowa w Cygance ul Szkolna 21; 3) Szkoła Podstawowa w Rudzie ul. Szkolna 7; 4) Szkoła Podstawowa w Górkach ul. Szkolna 3; 3.1.6. Posiłki będę przygotowywane zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2015r poz.594 ze zm) oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Posiłki muszą spełniać wytyczne Kart Żywienia i Aktywności Fizycznej Dzieci i Młodzieży w szkole, muszą być smaczne, sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 3.1.7. Do przygotowania produktów należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych. 3.1.8. Proces produkcji oraz dystrybucji, musi odbywać się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej i systemu HACCP. 3.1.9. Dostarczany posiłek powinien być w postaci zup, drugiego dania i kompotu, zgodnie zobowiązującymi normami żywieniowymi i zasadami racjonalnego żywienia zgodnie z wytycznymi określonymi w pkt. 3.1.6. 3.1.10. Dostarczany posiłek powinien spełniać następujące warunki: zupa - 400 gram, drugie danie: 3 razy w tygodniu dania mięsne składające się z porcji mięsa - 100 gram, ziemniaki, kasza, makaron - 200 gram, surówka lub jarzynka gotowana - 100 gram, kompot lub napój - 150 ml, w pozostałe dni tygodnia zupa - 400 gram, danie bezmięsne - 300 gram i kompot lub napój - 150 ml, kisiel - 200 ml, po 2 kanapki, serek waniliowy 150 gram, porcja ciasta 120 gram, drożdżówka - 110 gram. 3.1.11. Posiłki powinny być dostarczane w pojemnikach utrzymujących ich właściwą temperaturę (65 stopni C) i gotowe do spożycia po ich dostarczeniu. 3.1.12. W Szkole Podstawowej w Cygance i Szkole Podstawowej w Górkach Wykonawca zapewnia naczynia i sztućce jednorazowego użytku na swój koszt (około 30 kompletów naczyń i sztućców). W pozostałych placówkach Zamawiający zapewni naczynia i sztućce niezbędne do spożycia posiłku. 3.1.13. Dostawa posiłków odbywać się będzie transportem Wykonawcy dostosowanym do przewozu żywności spełniającym podstawowe badania higieniczno-sanitarne (jednym transportem dostarczane będą zestawy obiadowe oraz podwieczorki). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin zapłaty
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.debewielkie.e-biuletyn.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie kompleksowych usług całodziennego żywienia chorych w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie
Dodano: 2016-04-08 - Żywienie pacjentów szpitala Centrum ATTIS Sp. z o. o.
Dodano: 2016-04-07 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie w 2016 roku
Dodano: 2015-12-04 - Świadczenie kompleksowych usług całodziennego żywienia chorych w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie
Dodano: 2015-04-30 - Żywienie pacjentów szpitala Centrum ATTIS Sp. z o. o
Dodano: 2015-04-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie w 2015 roku
Dodano: 2014-12-10 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA CIEPŁYCH POSIŁKÓW OBIADOWYCH DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DĘBE WIELKIE W 2015 ROKU
Dodano: 2014-11-26 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług kompleksowej obsługi gastronomicznej i technicznej stoiska podczas Festiwalu Eat! Brussels - miasteczka kulinarnego partnerów dwustronnych regionu stołecznego Brukseli odbywającego się w terminie 11-14 września 2014 r. w Brukseli.
Dodano: 2014-08-12 - Żywienie pacjentów szpitala Centrum ATTIS Sp. z o.o.
Dodano: 2014-03-20 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie w 2014 roku
Dodano: 2013-12-06