Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 33-101 Tarnów, ul. Czarna Droga 48
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 0-14 633-02-15 , fax. 0-14 633-02-15
- Data zamieszczenia: 2014-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
ul. Czarna Droga 48 48
33-101 Tarnów, woj. małopolskie
tel. 0-14 633-02-15, fax. 0-14 633-02-15
REGON: 00031269100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Gminy Miasta Tarnowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w okresie od 2 stycznia 2015 do 31 grudnia 2015 dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni w Domu Pomocy Społecznej, 33 - 101 Tarnów, ul. Czarna Droga 48 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w okresie od 2 stycznia 2015 do 31 grudnia 2015 dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni w Domu Pomocy Społecznej ; 33 - 101 Tarnów ;ul. Czarna Droga 48. Symbol dostaw wg Wspólnego Słownika Zamówień: CPV 15500000-3, 03140000-4, 15810000-9, 15200000-0, 15100000-9, 15300000-1, 15000000-8. W celu umożliwienia składania ofert częściowych Zamawiający ustalił niżej wymienione zadania: Zadanie nr 1 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone owoce (15600000, 15800000, 15331400, 15332100) Zadanie nr 2 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie (15810000) Zadanie nr 3 - Produkty mleczarskie (15500000) Zadanie nr 4 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne (15100000)- drób Zadanie nr 5 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne (15100000) Zadanie nr 6 - Ryby przetworzone i konserwowe, mrożonki warzywne (15200000, 15331170) Zadanie nr 7 - Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne 03212000,03221100, 03221200, 03221300, 03222110, 03222300) Zadanie nr 8 - Jajka (03142500) Definicje: Zadanie nr 1 - produkty suche, niezawilgocone, bez obecności szkodników (chrząszcze, larwy motyli), opakowania nieuszkodzone, bez oznak bombażu. Opakowania jednostkowe mąk i kasz 1kg. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Wykonawca odpowiada za odpowiednie warunki transportu. Zadanie nr 2 - wyroby o odpowiedniej barwie charakterystycznej dla upieczonego pieczywa, kształcie, smaku i wymaganej gramaturze. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Chleb winien być świeży. Do każdej dostawy należy dołączyć wykaz zawierający rodzaj pieczywa, wagę i datę przydatności do spożycia. Zadanie nr 3 - wyroby świeże o odpowiednim smaku i zapachu. Opakowania czyste nieuszkodzone. Zachowana wymagana gramatura, terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. Termin ważności w dniu dostawy - nie krótszy niż 10 dni. Zadanie nr 4 - produkty o odpowiednim zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Termin ważności w dniu dostawy nie krótszy niż 3 dni. Zadanie nr 5 - produkty o odpowiednim naturalnym zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Termin ważności w dniu dostawy nie krótszy niż 3 dni na mięso a wędliny nie krótszy 14 dni. Zadanie nr 6 - wyroby mrożone w odpowiednich opakowaniach. Wyroby w puszkach bez oznak bombażu o odpowiednim terminie ważności i odpowiednich warunkach transportu. Zadanie nr 7- produkty świeże(w okresie sezonowym) dojrzałe, czyste, nieuszkodzone. Bez oznak pleśni, zepsucia i zanieczyszczeń. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Zadanie nr 8 - jaja świeże, klasa A, rozmiar L, gramatura 63-73g o podłużnym kształcie, czyste, nieuszkodzone. O odpowiednim terminie ważności nie krótszym w dniu dostawy niż 14 dni i odpowiednich warunkach transportu. Jakość dostarczanego towaru powinna odpowiadać ogólnie przyjętym normom w tym zakresie z zastrzeżeniem art. 357 ustawy Kodeks Cywilny. Zarówno przedmiot jak i zakres zamówienia określony jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postaci Formularza Cenowego /załącznikach od nr 1 do nr 8 do siwz/, który określa roczne potrzeby asortymentowo - ilościowe Zamawiających. Zamawiający nie są zobowiązani do zamówienia podanych w załączniku ilości. Ilość ta będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania umowy. Dostawy przedmiotu zamówienia w poszczególnych okresach czasu muszą być realizowane wg. odrębnych zamówień dokonywanych przez Zamawiających telefonicznie lub fax na jeden dzień roboczy przed planowaną dostawą. Terminarz dostaw: Dostawy towarów poszczególnych zadań muszą odbywać się w wyznaczonych dniach i godzinach. Zadanie nr 1 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych; różne produkty spożywcze, warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone owoce -dostawy 1 raz w tygodniu tj. czwartek w godz.800-1200 Zadanie nr 2 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie -dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.630-730 Zadanie nr 3 - Produkty mleczarskie -dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.700-1000 Zadanie nr 4 i 5 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -dostawy 2 razy w tygodniu tj. poniedziałek, piątek w godz.700-1200 Zadanie nr 6 - Ryby przetworzone i konserwowe -dostawy 1 raz w tygodniu tj. wtorek, w godz.800-1200 Zadanie nr 7 - Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek w godz.700-1200 Zadanie nr 8 - Jajka -dostawy 1 razy w tygodniu tj. wtorek w godz.700-1200. Dostawy żywności muszą być realizowane przez Wykonawcę przystosowanym do tego celu transportem i w opakowaniach Wykonawcy do właściwego magazynu Zamawiającego. Zwrotne opakowania winny być oznakowane przez Wykonawcę. Opakowania transportowe środków spożywczych powinny być wykonane z materiałów, które nie powodują zmiany cech organoleptycznych środków spożywczych, są łatwe do utrzymania w czystości oraz zapewniają środkom spożywczym odpowiednie warunki w czasie przewozu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 156000004
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.malopolska.pl/dpstarnow1
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-04-18 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w okresie od 2 stycznia 2014 do 31 grudnia 2014 dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni w dwóch Domach Pomocy Społecznej prowadzonych przez Gminę Miasta Tarnowa tj.: a) Dom Pomocy Społecznej ; 33 - 101 Tarnów ;ul. Czarna Droga 48 ; NIP: 873-16-93-217 b) Dom Pomocy Społecznej im. Świętego Brata Alberta w Tarnowie ; 33-100 Tarnów ; ul. Szpitalna 53 ; NIP: 873-00-10-162
Dodano: 2013-11-25 - Sukcesywna dostawa pieczywa
Dodano: 2013-10-22 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w okresie od 2 kwietnia 2013 do 31 grudnia 2013 dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni w dwóch Domach Pomocy Społecznej prowadzonych przez Gminę Miasta Tarnowa tj.: a) Dom Pomocy Społecznej ; 33 - 101 Tarnów ;ul. Czarna Droga 48 ; NIP: 873-16-93-217 b) Dom Pomocy Społecznej im. Świętego Brata Alberta w Tarnowie ; 33-100 Tarnów ; ul. Szpitalna 53 ; NIP: 873-00-10-162
Dodano: 2013-02-19 - Dostawa artykułów spożywczych w roku 2013 do Domów Pomocy Społecznej będących jednostkami organizacyjnymi Starostwa Powiatowego w Wadowicach
Dodano: 2012-12-11 - Dostawa produktów przemiału ziarna dla DPS w Krakowie, ul. Krakowska 55, w roku 2013.
Dodano: 2012-12-04 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni DPS (ZOL, DDP, mieszkańcy DPS) w I kwartale 2013 r.
Dodano: 2012-11-20 - Sukcesywne dostawy pieczywa
Dodano: 2012-10-01 - Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni DPS (ZOL, DDP, mieszkańcy DPS) w 2012 roku
Dodano: 2011-11-28 - Dostawy pieczywa i różnych produktów spożywczych
Dodano: 2011-11-21