Przetargi.pl
Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni DPS (ZOL, DDP, mieszkańcy DPS) w 2012 roku

Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. świętego Brata Alberta w Tarnowie ogłasza przetarg

  • Adres: 33-100 Tarnów, ul. Szpitalna 53
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-14 6888-667, 6888-668 , fax. 0-14 6888-666
  • Data zamieszczenia: 2011-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. świętego Brata Alberta w Tarnowie
    ul. Szpitalna 53 53
    33-100 Tarnów, woj. małopolskie
    tel. 0-14 6888-667, 6888-668, fax. 0-14 6888-666
    REGON: 00029841300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.okay.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa Gminy Miasta Tarnowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni DPS (ZOL, DDP, mieszkańcy DPS) w 2012 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni DPS (ZOL, DDP, mieszkańcy DPS). Symbol dostaw wg Wspólnego Słownika Zamówień: wg CPV:03142500, 03212000, 03221100, 03221200, 03221300, 03222110, 03222300, 15100000, 15200000, 15331400, 15332100, 15500000, 15600000, 15810000. W celu umożliwienia składania ofert częściowych Zamawiający ustalił niżej wymienione zadania: Podział CPV Nazwa zadania Zadanie nr 1 15600000 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Zadanie nr 2 15810000 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i cukiernicze Zadanie nr 3 15800000 Różne produkty spożywcze Zadanie nr 4 15331400, 15332100 Warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone owoce Zadanie nr 5 15500000 Produkty mleczarskie Zadanie nr 6 15100000 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Zadanie nr 7 15100000 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Zadanie nr 8 15200000 Ryby przetworzone i konserwowe Zadanie nr 9 03212000,03221100, 03221200,03221300, 03222110, 03222300 Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne Zadanie nr 10 03142500 Jajka Definicje: - Mąki i kasze- produkty suche, niezawilgocone, bez obecności szkodników/chrząszcze, larwy motyli/, opakowania nieuszkodzone. Opakowania jednostkowe 1 kg. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Wykonawca odpowiada za odpowiednie warunki transportu. - Pieczywo świeże-wyroby o odpowiedniej barwie charakterystycznej dla upieczonego pieczywa, kształcie, smaku i wymaganej gramaturze. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Chleb krojony winien być świeży w opakowaniu foliowym. Do każdej dostawy należy dołączyć wykaz zawierający rodzaj pieczywa, wagę, skład surowcowy i datę przydatności do spożycia. - Przyprawy i używki-produkty suche, niezawilgocone, opakowania nieuszkodzone. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Pozostałe produkty spożywcze- opakowania produktów, czyste, nieuszkodzone, bez oznak bombażu. Zachowane terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Mleko i produkty mleczarskie- wyroby świeże o odpowiednim smaku i zapachu. Opakowania czyste nieuszkodzone. Zachowana wymagana gramatura, terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Drób i podroby świeże- produkty o odpowiednim zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Mięso, wędliny i wyroby drobiowe świeże -produkty o odpowiednim naturalnym zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Na okres świąt (Wielkanoc, Boże Narodzenie), wędlina winna być pokrojona i hermetycznie zamknięta w ilości zamówionej przez Zamawiającego. - Ryby i produkty rybne- wyroby mrożone w odpowiednich opakowaniach. Wyroby w puszkach bez oznak bombażu o odpowiednim terminie ważności i odpowiednich warunkach transportu. - Warzywa i owoce-produkty świeże(w okresie sezonowym) dojrzałe, czyste, nieuszkodzone. Bez oznak pleśni, zepsucia i zanieczyszczeń. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Jaja świeże -klasa A , rozmiar L, gramatura 63-73 g o podłużnym kształcie, czyste, nieuszkodzone. O odpowiednim terminie ważności nie krótszym niż 14 dni i odpowiednich warunkach transportu. Jakość dostarczanego towaru powinna odpowiadać ogólnie przyjętym normom w tym zakresie z zastrzeżeniem art. 357 ustawy Kodeks Cywilny. Zarówno przedmiot jak i zakres zamówienia określony jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postaci Formularza Cenowego (załącznik nr 1do nr 10 do siwz), który określa roczne potrzeby asortymentowo - ilościowe Zamawiającego. Zamawiający nie jest zobowiązany do zamówienia podanych w załączniku ilości. Ilość ta będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Dostawy przedmiotu zamówienia w poszczególnych okresach czasu muszą być realizowane wg. odrębnych zamówień dokonywanych przez Zamawiającego telefonicznie, fax lub e-mail na jeden dzień roboczy przed planowaną dostawą. Terminarz dostaw: Dostawy towarów poszczególnych zadań muszą odbywać się w wyznaczonych godzinach. Zadanie nr 1 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych -dostawy 2 razy w tygodniu tj wtorek, czwartek w godz.700-1000 Zadanie nr 2 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i cukiernicze -dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.7-730 Zadanie nr 3 - Różne produkty spożywcze -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1000 Zadanie nr 4 - Warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone owoce -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1000 Zadanie nr 5 - Produkty mleczarskie -dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.700-730 Zadanie nr 6 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek w godz.700-1000 Zadanie nr 7 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek w godz.700-1000 Zadanie nr 8 - Ryby przetworzone i konserwowe -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1000 Zadanie nr 9 - Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek w godz.700-1000 Zadanie nr 10 - Jajka -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1000 Dostawy żywności muszą być realizowane przez Wykonawcę przystosowanym do tego celu transportem i w opakowaniach Wykonawcy do magazynu Zamawiającego. Zwrotne opakowania winny być oznakowane przez Wykonawcę. Opakowania transportowe środków spożywczych powinny być wykonane z materiałów, które nie powodują zmiany cech organoleptycznych środków spożywczych, są łatwe do utrzymania w czystości oraz zapewniają środkom spożywczym odpowiednie warunki w czasie przewozu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 156000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.okay.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach