Przetargi.pl
Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 134 000 euro, na sukcesywne dostawy wędliny drobiowej do Zakładu Karnego w Chełmie.

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 22-100 Chełm, ul. Kolejowa 112
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 082 5653485 , fax. 082 5653557
  • Data zamieszczenia: 2014-01-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Kolejowa 112 112
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    tel. 082 5653485, fax. 082 5653557
    REGON: 00032004100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 134 000 euro, na sukcesywne dostawy wędliny drobiowej do Zakładu Karnego w Chełmie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 3. Przedmiotem zamówienia będą powtarzające się sukcesywnie dostawy Wędliny drobiowej na potrzeby Zakładu Karnego w Chełmie. 3.1. Przedmiot zamówienia należy zrealizować w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 25 stycznia 2015 r. 3.2. Dostawy realizowane będą w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godz. od 8:00 do 14:00. 3.3. Wykonawca dostarczający przedmiot zamówienia powinien dostosować środek transportu do warunków bramy wjazdowej (rozsuwanej) do jednostki wg. poniższego zestawienia: Wymiary gabarytowe bramy wjazdowej do Zakładu Karnego w Chełmie szerokość 4,20 m wysokość 3,55 m 3.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany całkowitej ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia lub zwiększania), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem lub zwiększenia liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. 3.5. Z tytułu zmiany całkowitej szacunkowej ilości dostaw, Wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie. 3.6. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 3.7. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z póź. zm.). 3.8. Opakowania produktów spożywczych powinny zapewniać zachowanie cech istotnych dla danego rodzaju artykułu spożywczego, decydujących o jego tożsamości, a oznakowanie opakowania wykonane w języku polskim w sposób czytelny, zrozumiały i widoczny bez możliwości ich usuwania. 3.9. Produkty spożywcze dostarczane będą do zamawiającego środkami transportu Wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności. 3.10. Zamówienia cząstkowe określające asortyment, ilość i termin dostawy cząstkowej składane będą telefonicznie lub faksem. 3.11. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. 3.12. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: - ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z dnia 27 września 2010r Nr. 136 poz. 914 z późn. zm. ) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy -rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966). 3.13. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których stanowi art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy. 3.14. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 3.15. Zgodnie z art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych w związku z § 1 pkt 1 a) rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2011r. w sprawie kwot wartości zamówień oraz konkursów, od których jest uzależniony obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Publikacji Unii Europejskiej (Dz. U. Nr 282 poz. 1649), postępowanie ogłoszone przez zamawiającego z sektora finansów publicznych, w rozumieniu przepisów o finansach publicznych, wartość tego zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartość kwoty 134 000 euro. Przedmiot zamówienia będzie finansowany z wydatków budżetowych Zakładu Karnego w Chełmie. 3.16. Oznakowanie w/w wyrobów: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych): -nazwę środka spożywczego, -składniki występujące w środku spożywczym, -datę minimalnej trwałości, -dane identyfikujące, -zawartość netto, -warunki przechowywania, -oznaczenie partii produkcyjnej, -klasę jakości handlowej albo inny wyróżnik jakości handlowej - wymagane na podstawie odrębnych przepisów. Opis przedmiotu zamówienia na sukcesywne dostawy 1). Polędwica z indyka -wyrób drobiowy z fileta indyczego, formowany, wędzony, parzony. Barwa: złocista, na przekroju bladoróżowa, umiarkowanym smakiem określonym odpowiednią ilością przypraw, oraz soczystą, jędrną strukturą mięśni zachowaną poprzez ściśle określony czas parzenia. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 50% wsadu surowcowego). Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy - 500 kg sukcesywne dostawy 2). Serdelki drobiowe -delikatne parówki z mięsa drobiowego, lekko podwędzane i parzone z mięsa drobiowego. Wyrób w naturalnej osłonce w jelicie naturalnym. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 50% wsadu surowcowego). Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy- 3 500 kg sukcesywne dostawy 3). Szynka z indyka -zawiera wyłącznie mięso drobiowe. Szynka formowana z mięs drobiowych, parzona, charakteryzujący się jasno różową barwą, umiarkowanym smakiem określonym odpowiednią ilością przypraw, oraz soczystą, jędrną strukturą mięśni zachowaną poprzez ściśle określony czas parzenia. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. - 500 kg. sukcesywne dostawy 4). Pasztet z drobiu w formie bloku wyrobów garmażeryjny, uprzednio parzony, gotowany lub duszony, z surowców nie mięsnych z dodatkiem przypraw. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 40% wsadu surowcowego) Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy.- 3 000 kg sukcesywne dostawy 5) Kiełbasa szynkowa z kurczaka Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy -500 kg sukcesywne dostawy 6). Pieczeń drobiowa. Wyrób o strukturze jednolitej w formie bloku wyrobów garmażeryjny, uprzednio parzony, gotowany lub duszony, z surowców nie mięsnych z dodatkiem przypraw. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 40% wsadu surowcowego) Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy-3 500 kg sukcesywne dostawy 7). Baton z kurczaka z podrobów drobiowych, powierzchnia gładka, podwędzana, gotowana, niedopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni, konsystencja ścisła. Nie powinien się rozpadać, niedopuszczalny smak i zapach nieświeżych składników, pleśniowy, kwaśny, gorzki. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Związanie dobre (produkt, w którym mięso wieprzowe, podroby i ścinki stanową nie mniej niż 50% wsadu surowcowego). Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży - 500 kg sukcesywne dostawy 8). Kiełbasa mazurska z indyka Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy -500 kg sukcesywne dostawy 9). Kiełbasa podsuszana z kurczaka Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy -500 kg sukcesywne dostawy 10). Kiełbasa kanapkowa drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy -3 500 kg sukcesywne dostawy 11). Mielonka drobiowa produkt blokowy, średnio rozdrobniony, zawierający w swym składzie recepturowym mięso drobiowe; barwa przekroju różowa; charakterystyczny smak, typowy dla tej grupy produktów o wyrazistym smaku oraz dobrej krajalność. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla mięsa drobiowego, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy-3 000 kg sukcesywne dostawy 12). Kiełbasa parówkowa drobiowa. Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy-3 500 kg sukcesywne dostawy 13). Baleron z indyka W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla mięsa drobiowego, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy-500 kg sukcesywne dostawy 14). Kiełbasa krakowska drobiowa, o bogatym aromacie mięsnym i przyprawowym. Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, niedopuszczalny posmak składników nie mięsnych. Na przekroju - surowce równomiernie rozłożone, barwa mięsa jasnoróżowa do jasnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej; smak i zapach charakterystyczne dla użytych surowców i przypraw (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 70% wsadu surowcowego). Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy-500 kg sukcesywne dostawy 15). Żywiecka drobiowa kiełbasa średnio rozdrobniona z mięsa drobiowego, skórek i tłuszczu drobiowego, przyprawiona, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej lub sztucznej.W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy-500 kg sukcesywne dostawy 16). Kiełbasa podwawelska drobiowa W osłonce naturalnej lub sztucznej Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy-3 000 kg sukcesywne dostawy 17) Uda z kurczaka mrożone mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Swoisty, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy-6 000 kg sukcesywne dostawy 18) Filet z piersi kurczaka świeży Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni od daty sprzedaży. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy- 600 kg sukcesywne dostawy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 8.1. Wadium przetargowe ustala się na kwotę: w wysokości 8.000 zł (słownie złotych : osiem tysięcy i 00/100) 8.2. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium najpóźniej do dnia 21.01.2014r. do godz. 0900. 8.3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu (w przypadku gotówki wpłaty należy dokonywać przelewem na konto Zamawiającego Nr 34 1010 1339 0023 5213 9120 1000 NBP O /Okręgowy Lublin); 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z późn. zm.). 8.4. Wadium wnoszone w pieniądzu uznaje się za wniesione w terminie, jeżeli znajdzie się na koncie bankowym Zamawiającego w dniu 21.01.2014 r. do godz. 09:00. 8.5. W przypadku wniesienia wadium na konto Zamawiającego do oferty należy dołączyć kopię przelewu. 8.6. W przypadku wniesienia wadium w jednej z pozostałych form oryginał dokumentu należy dołączyć do oferty w luźnej formie, natomiast potwierdzoną za zgodność z oryginałem kserokopię dokumentu należy trwale zamieścić w ofercie. 8.7. Oferty bez wniesienia wadium będą traktowane jako niespełniające warunków przetargowych i na tej podstawie zostaną odrzucone bez rozpatrywania. 8.8. Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 8.9. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 8.10. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: 1) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 2) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach