Przetargi.pl
Dożywianie dzieci na terenie miasta i gminy Węgorzewo w roku budżetowym 2015

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Węgorzewie ogłasza przetarg

  • Adres: 11-600 Węgorzewo, ul. Zamkowa 4
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 87 427 03 90 , fax. 87 427 03 94
  • Data zamieszczenia: 2014-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Węgorzewie
    ul. Zamkowa 4 4
    11-600 Węgorzewo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 87 427 03 90, fax. 87 427 03 94
    REGON: 79020872800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci na terenie miasta i gminy Węgorzewo w roku budżetowym 2015
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków do: - szkół (szkoła podstawowa i gimnazjum) i oddziałów przedszkolnych przy szkołach na terenie gminy Węgorzewo oraz - świetlic przy Szkole Podstawowej nr 1 (Świetlica Socjoterapeutyczna Dom) i Szkole Podstawowej nr 2 (Ognisko Wychowawcze Przyjazny Kącik) na terenie miasta Węgorzewa. Posiłek na terenie miasta Węgorzewa (do świetlic) w formie: * II śniadania - kanapka (bułka 80 g z wędliną lub serem naprzemiennie oraz dodatkiem warzywnym (np. sałata, ogórek, pomidor), opakowana (np. w woreczku śniadaniowym). Natomiast posiłek na terenie gminy Węgorzewo (do szkół i oddziałów przedszkolnych) w formie: * II śniadania - kanapka z wędliną lub serem (naprzemiennie) oraz dodatkiem warzywnym (np. sałata, ogórek, pomidor), opakowana (np. w woreczku śniadaniowym) * dwudaniowego obiadu (zupa + pieczywo, drugie danie z surówką i kompot). Posiłek do szkół: - bułka 80 g z wędliną lub serem naprzemiennie oraz dodatkiem warzywnym (np. sałata, ogórek, pomidor), każda kanapka musi być opakowana (np. w woreczku śniadaniowym) - jedna porcja zupy do szkół musi posiadać objętość min. 300 ml + pieczywo 100 g, porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram - w tym mięso i surówka po 100 gram (co najmniej raz w tygodniu ryba) oraz ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza, makaron, itp.) 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, gołąbki lub krokiety o wadze 300 gram. Do każdego obiadu musi być kompot lub napój 200 ml. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 800 kcal. Posiłek do przedszkoli: - bułka 45 g z wędliną lub serem naprzemiennie oraz dodatkiem warzywnym (np. sałata, ogórek, pomidor), każda kanapka musi być opakowana (np. w woreczku śniadaniowym) - jedna porcja zupy musi posiadać objętość min. 200 ml + pieczywo 50 g, porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 200 gram - w tym mięso i surówka po 50 gram (co najmniej raz w tygodniu ryba) oraz ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza, makaron, itp.) 100 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, gołąbki lub krokiety o wadze 150 gram. Do każdego obiadu musi być kompot lub napój 200 ml. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 500 kcal. Prognozowana dzienna ilość posiłków dla poszczególnych szkół i przedszkoli oraz świetlic: * Szkoła Podstawowa w Perłach - 34 posiłki, * Zespół Szkół w Radziejach (szkoła podstawowa i gimnazjum) - 45 posiłki, * Szkoła Podstawowa w Węgielsztynie - 25 posiłków, * Oddział przedszkolny przy szkole w Perłach - 6 posiłków, * Oddział przedszkolny przy szkole w Radziejach - 4 posiłków, * Oddział przedszkolny przy szkole w Węgielsztynie - 5 posiłków, * Świetlica socjoterapeutyczna DOM przy SP nr 1 w Węgorzewie - 21 posiłków, * Ognisko Wychowawcze Przyjazny Kącik przy SP nr 2 w Węgorzewie - 13 posiłków. Żywienie dzieci odbywać się będzie w dniach zajęć w szkołach, w okresie od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. zgodnie z harmonogramem ustalonym z Zamawiającym - łącznie 198 dni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zlecenia żywienia w okresie ferii, wakacji lub w innych uzasadnionych przypadkach w ramach realizacji niniejszego zamówienia. Szacunkowa dzienna ilość posiłków to: * do szkół ok. 104, łącznie w okresie objętym zamówieniem ok. 20 592 posiłki, * do przedszkoli ok. 15, łącznie w okresie objętym zamówieniem ok. 2 970 posiłków, * do świetlic ok. 34, łącznie w okresie objętym zamówieniem ok. 6 732 posiłków. Dostarczane posiłki muszą być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, przygotowane zgodnie z zasadami żywienia dzieci, smaczne i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Urozmaicenie posiłków musi dotyczyć: doboru posiłków, barwy, smaku, zapachu, konsystencji i sposobu przyrządzania potraw. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić: zalecaną wartość energetyczną dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym, normy produktów dla każdej z grup oraz wartość odżywczą przygotowanych posiłków. Wykonawca gwarantuje, że przygotowanie posiłków będzie przeprowadzane zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami). W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Wykonawca zobowiązany będzie do przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji i wydawania posiłków. Za przygotowanie posiłków o nieodpowiedniej jakości lub niezgodnej z ustalonym jadłospisem na Wykonawcę zostanie nałożona kara pieniężna. Zobowiązuje się Wykonawcę do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu 10 dni wystąpiła powtarzalność tego samego posiłku. Posiłki do szkół i oddziałów przedszkolnych muszą być przygotowywane według wcześniej ustalonego dekadowego jadłospisu, który Wykonawca będzie zobowiązany przedstawić Dyrektorom Szkół z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym, kalorycznym, jak i wagowym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę oraz nałoży na niego karę pieniężną. Posiłki powinny być dostarczane od poniedziałku do piątku do świetlic w godzinach 8.00 - 9.00, natomiast do szkół i oddziałów przedszkolnych w godzinach 9.00 - 12.00. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości i higieny przewożonych potraw - posiłki mają być dostarczane w pojemnikach przystosowanych do kontaktu z żywnością (posiadające atesty). Dowiezione i podane w szkołach i oddziałach przedszkolnych posiłki mają być zawsze gorące. O czystość termosów zadba Wykonawca. Wykonawca zapewnia naczynia jednorazowe (talerze, sztućce, kubki), na których będą spożywane posiłki oraz opakowanie kanapki (II śniadania). Wykonawca odbiera resztki posiłków i zużyte naczynia. Wykonawca powinien dysponować pracownikami, którzy posiadają aktualne wymagane do prowadzenia żywienia zbiorowego karty lub książeczki zdrowia oraz dysponować środkiem transportu do przewozu posiłków (właściwy stan sanitarno-techniczny potwierdzony przez Państwową Inspekcję Sanitarną). Powyższe zakresy usług są jedynie ilościami szacunkowymi określonymi dla potrzeb przeprowadzenia niniejszego postępowania. Zamawiający zastrzega sobie prawo i dopuszcza możliwość zlecenia mniejszej lub większej ilości poszczególnych usług, w zależności od bieżących potrzeb w/w placówek. Przewidywane ilości poszczególnych usług będących przedmiotem niniejszego zamówienia nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia roszczeń przez Wykonawcę, co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego usług w toku realizacji umowy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy w świadczeniu usług w zakresie żywienia zbiorowego
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.wegorzewo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach