Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych na terenie Miasta Działdowo wraz z dostarczeniem i wydawaniem

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Działdowie ogłasza przetarg

  • Adres: 13-200 Działdowo, ul. Władysława Jagiełły 30
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 23 697 21 78 , fax. 23 697 09 81
  • Data zamieszczenia: 2015-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Działdowie
    ul. Władysława Jagiełły 30 30
    13-200 Działdowo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 23 697 21 78, fax. 23 697 09 81
    REGON: 00271040900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dzialdowo-mops.bip.net.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych na terenie Miasta Działdowo wraz z dostarczeniem i wydawaniem
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych na terenie Miasta Działdowo wraz z dostarczaniem i wydawaniem, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015r. poz. 594 ze zm.), ustawy z dnia 14 marca 1985r. Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( Dz.U. z 2015r., poz.1412 z późn.zm.), Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007 r. Nr 80, poz. 545 ze zm.), Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2015r.,poz.1256) oraz niniejszej specyfikacji. 2.Planowana ilość uczniów korzystających z obiadów w 2016r. to ok. 215 uczniów: Zadanie I - Szkoła Podstawowa Nr 4- ok.40 uczniów Zadanie II - Szkoła Podstawowa Nr 3 - ok. 130 uczniów Zadanie III - Gimnazjum Nr 1 - ok.10 uczniów Zadanie IV - Gimnazjum Nr 2 - ok.14 uczniów Ilość osób korzystających z posiłków może zmienić się w trakcie obowiązywania umowy. 5.Posiłki będą dostarczane przez wykonawcę w dni, w których odbywa się nauka w szkołach (ok.200 dni)w roku szkolnym w miesiącach: styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień, październik, listopad, grudzień 2016r. 6. Godziny dostarczania i wydawania posiłków zostaną uzgodnione po podpisaniu umowy. 7. Posiłek ma być dwudaniowy (zupa + drugie danie) i przynajmniej 2 razy w tygodniu winien być to posiłek mięsny a raz w tygodniu ryba. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności oraz podawane zgodne z wykazem wymagań, jakie zostały określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. Posiłki muszą być sporządzone w dniu dostawy i zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 8.Produkcja , przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Posiłki maja być urozmaicone i o odpowiedniej wartości odżywczej. 9. Posiłki do szkół należy dostarczać w ramach kosztów własnych a także zapewnić na własny koszt naczynia i sztućce wielokrotnego użytku. 10. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić miejsce wydawania posiłków w szkole. 11.Wykonawca zobowiązany jest do posprzątania po wydawanych posiłkach. Pod pojęciem posprzątanie Zamawiający rozumie: zabranie naczyń wielokrotnego użytku a także zabranie resztek i śmieci po wydanych posiłkach.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie żądał wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dzialdowo-mops.bip.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach