Przetargi.pl
Dostawa wędlin do Kantyny w Zakładzie Karnym w Kamińsku, ul. XXX- lecia 1, 11 - 120 Górowo Iławeckie, Kamińsk

Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA" ogłasza przetarg

  • Adres: 77-330 Czarne, ul. Pomorska 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 59 833 36 79 , fax. 59 833 24 30
  • Data zamieszczenia: 2015-12-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA"
    ul. Pomorska 1 1
    77-330 Czarne, woj. pomorskie
    tel. 59 833 36 79, fax. 59 833 24 30
    REGON: 22115305000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pigbzamowieniapubliczne.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa wędlin do Kantyny w Zakładzie Karnym w Kamińsku, ul. XXX- lecia 1, 11 - 120 Górowo Iławeckie, Kamińsk
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiot zamówienia obejmuje : Dostawę wędlin do Kantyny w Zakładzie Karnym w Kamińsku, ul. XXX- lecia 1, 11 - 120 Górowo Iławeckie w na-stępujących ilościach, rodzaju oraz zgodnych z opisem produktów : L.p. Nazwa asortymentu J.m. Ilość 1. Kiełbaski suszone lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowo-drobiowe średnio rozdrobnione, wędzone, parzone, podsuszane. kg 400 2. Kiełbasa francuska lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowo-drobiowe średnio rozdrobnione, wędzone, parzone. kg 350 3. Kiełbasa zwykła lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowo-drobiowe średnio rozdrobnione, parzone z dodatkiem białka sojowego. PN-8-82007 kg 700 4. Kiełbasa krakowska podduszana - lub produkt równoważny; - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowe średnio rozdrobnione, podduszane. kg 270 5. Kiełbasa z beczki - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowo-drobiowe średnio rozdrobnione, wędzone, parzone i pieczone. kg 300 6. Kiełbasa mazurska - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowo-drobiowe średnio rozdrobnione, wędzone, parzone. kg 50 7. Kiełbasa złota - lub produkt równoważny; - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowo-drobiowe średnio rozdrobnione, parzone. kg 40 8. Kiełbasa cytrynówka - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowo-drobiowe średnio rozdrobnione, parzone. kg 35 9. Kiełbasa z komina - lub produkt równoważny; - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowo-drobiowe średnio rozdrobnione, parzone, podwędzane kg 15 10. Kiełbasa Żywiecka 430 g - lub produkt równoważny; - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowo-drobiowe grubo rozdrobnione, parzone, wędzone, poddu-szane, w słonce niejadalnej. szt. 260 11. Parówki Hod- Dog - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - skład; mięso wieprzowe, sól, glukoza, białko sojowe, stabilizator, przeciwutleniacz, przyprawy, ekstraty przypraw, aromaty, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwującą. kg 300 12. Serdelki Bydgoskie - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym - forma pakowania; folia (MAP) - skład; skład: MOM z indyka, MOM z kurczaka, potem woda, potem tkanka łączna wieprzowa, dalej MOM wieprzowy, tłuszcz wieprzowy, tłuszcz drobiowy, tkanka łączna drobiowa, kaszka manna, mąka ziemniaczana, błonnik sojowy, ekstrakty przypraw, barwniki, maltodekstryna... kg 30 13. Kurczak wędzony - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - kurczak wędzony, kg. 40 14. Pierś kurczęca wędzona - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - pierś kurczęca, sól, stabilizatory: E451, E450, E262, E330, dekstroza, przeciwutle-niacz: E316, substancje zagęszczające: E415, E412, wzmacniacz smaku: E621, aromaty, substancja konserwująca: E250 kg 250 15. Udo kurczęce wędzone - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - skład; noga z kurczaka, białko sojowe, substancje stabilizujące: tri i polifosforan sodu, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik pszenny, przeciwutleniacz: askor-binian sodu, glukoza, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, naturalne aromaty, konserwant: azotyn sodu. kg 240 16. Podudzie kurczęce wędzone - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - podudzie kurczęce 94 %, woda, skrobia ziemniaczana, sól, substancje stabilizujące E451i, E450i, przyprawy, przeciwutleniacz E316, substancja wzmacniająca smak i zapach E621, substancja konserwująca E250. Może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, selera, gorczycy, jaj, laktozy. kg 70 17. Hamburger - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - forma pakowania; folia (MAP) - pojemność 1 litr Wartość odżywcza 100 g produktu; - wartość energetyczna 60 kcal - białko 3,2 g - węglowodany 4,7 g - tłuszcz 3,2 g szt. 2000 18. Baleron - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: wędzona wędlina wyrabiana z karkówki bez kości w osłonce naturalnej lub sztucznej. kg 50 19. Szynka tradycyjna - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: Szynka wieprzowa wędzona, z dodatkiem soli peklującej i wody. szt. 50 20. Schab - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: polędwica wieprzowa wędzona, parzona ,z dodaną wodą kg 40 21. Polędwica z warzywami - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: woda, mięso z kurczaka, warzywa konserwowane, waga 2 kg pakowane VAC szt. 35 22. Pachwina wędzona - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: Skład; pachwina wędzona, przyprawy, sól kuchenna ważona, środek konserwujący-azotyn sodu 0,006% szt. 20 23. Schab plastry - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - schab w plastrach - opakowanie - folia VAC - gramatura 100 g szt. 25 24. Szynka gotowana plastry - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - szynka gotowana w plastrach - opakowanie - folia VAC - gramatura 100 g szt. 25 25. Szynka Bohuna plastry - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - szynka Bohuna w plastrach - opakowanie - folia VAC - gramatura 100 g szt. 25 26. Boczek gotowany - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - boczek gotowany - opakowanie - folia VAC kg 20 27. Boczek Duński - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - boczek wędzony, parzony kg 40 28. Smalec wyborowy - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - opakowanie papier - gramatura 200 g kg 50 29. Kiełbasa podwawelska - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - opakowanie; słoik szklany z nakrętką - skład; konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona z białkiem, sterylizowana gramatura; 280 g netto szt. 200 30. Specjał Dworski - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - opakowanie; słoik szklany z nakrętką - skład; konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona , sterylizowana gramatura; 300 g szt. 200 31. Świerzonka szlachecka w marynacie - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - opakowanie; słoik szklany z nakrętką - skład; konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona , sterylizowana gramatura; 300 g szt. 200 32. Żywiecka kiełbasa - lub produkt równoważny; Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznymi-lub użytkowo - funkcjonalnym: - opakowanie; słoik szklany z nakrętką - skład; konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona z białkiem, sterylizowana gramatura; 280 g netto szt. 200 3.2. Miejsce dostawy : Kantyna w Zakładzie Karnym w Kamińsku, ul. XXX- lecia 1, 11 - 120 Górowo Iławeckie, Kamińsk 3.3. Dostawy będą realizowane w ilościach uzgodnionych z pracownikiem Zama-wiającego na następujących warunkach: 1) dostawy będą odbywać się od poniedziałku do piątku; 2) szacowana wielkość dziennej dostawy ok. 500 zł ( Zamawiający dopuszcza za jego zgodą i na zasadach określonych przez Zamawiającego łączenie co-dziennych dostaw tj. zmniejszenie ich częstotliwości) 3) składanie zamówień- faks- mail. 3.4. Dostawa będąca przedmiotem zamówienia będzie realizowana przez Wyko-nawcę własnym transportem na jego koszt, z zapewnieniem wyładunku i możliwości sprawdzenia ilości i jakości dostawy. 3.5. Warunki jakie musi spełnić przedmiot dostawy i warunki dostawy: 3.6. Przedmiot dostawy musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego dla każdego rodzaju asortymentu i spełniać wymogi określone przepisami odręb-nymi a w szczególności; ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów, ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego, rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych, ustawy z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych. 3.7. dostarczony asortyment nie może nosić żadnych oznak uszkodzeń fizycznych i biochemicznych, 3.8. dostarczany towar musi być wolny od wad fizycznych i prawnych, 3.9. dostarczany towar musi być pełnowartościowy, z ważną datą do spożycia, 3.10. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w opakowaniach zbiorczych za-pewniających odpowiednie zabezpieczenie dostarczanego asortymentu. 3.11. W trakcie transportu Wykonawca zapewni nieprzerwany łańcuch chłodniczy, 3.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przedłużenia terminu obowiązywania umowy w sprawie udzielenia zamówienia do czasu wyczerpania asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, z zastrzeżeniem, że Zamawiający może w zależności od potrzeb zamówić większą ilość jednego z asortymentów będą-cych przedmiotem zamówienia, kosztem innego pod warunkiem, że ogólna wartość umowy nie ulegnie zmianie. 3.13. Zamawiający może nie wyczerpać całości asortymentu będącego przedmiotem umowy, bez żadnych konsekwencji. 3.14. Termin płatności wynagrodzenia należnego Wykonawcy wynosi 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury do siedziby Zamawiającego. 3.15. Zamawiający nie przyjmie faktury, jeżeli zostaną zgłoszone jakiekolwiek za-strzeżenia do przedmiotu dostawy. 3.16. Zamawiający ma prawo reklamować przedmiot dostawy. 3.17. Na rozpatrzenie reklamacji Wykonawca ma 12 godzin . 3.18. W przypadku uznania reklamacji Wykonawca w ciągu następnych 12 godzin po terminie zgłoszenia reklamacji, z uwzględnieniem godzin przyjmowania towaru obowiązujących u Zamawiającego: 1) usunie zgłoszone nieprawidłowości poprzez uzupełnienie dostawy w przypadku rozbieżności w ilości; 2) wymieni towar na nowy lub inny odpowiadający wymaganiom Zamawiają-cego - w przypadku zakwestionowania jakości. 3.19. Reklamacje Zamawiający będzie zgłaszał pocztą, telefonicznie lub faksem za potwierdzeniem, do osoby wskazanej przez Wykonawcę. 3.20. Nie udzielenie odpowiedzi na złożoną reklamację w ciągu 12 godzin od jej otrzymania przyjmuje się za uznanie reklamacji. 3.21. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dokumentów poświadczają-cych, że dostarczane produkty są zgodne z wymogami ustawy z dnia dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pigbzamowieniapubliczne.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach