Samorządowe Przedszkole ogłasza przetarg
- Adres: 26-020 Chmielnik, ul. Sienkiewicza 8
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 41 354 22 66 , fax. 41 354 22 66
- Data zamieszczenia: 2013-02-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samorządowe Przedszkole
ul. Sienkiewicza 8 8
26-020 Chmielnik, woj. świętokrzyskie
tel. 41 354 22 66, fax. 41 354 22 66
REGON: 29001422400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.chmielnik.com
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw i owoców do stołówki przedszkolnej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców stosownie do bieżących potrzeb do stołówki przedszkolnej w siedzibie Zamawiającego, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent) w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia . Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w dni robocze w godzinach od 7 00 do 8 00, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach Zamawiającego. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni . Ilości warzyw i owoców - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1 do SIWZ: Cebula-30kg Marchew jadalna-300kg Seler (korzeń)-100kg Pietruszka (korzeń)-100kg Ogórek sałatkowy-200kg Pietruszka natka (w pęczkach)-30szt. Koper świeży (w pęczkach)-30szt. Rzodkiewka (w pęczkach)-30szt. Kapusta biała (sztuka minimum 2kg)-40szt. Kapusta czerwona (sztuka minimum 2kg)-30szt. Kalafior (sztuka minimum 1,5kg) -50szt. Buraki czerwone -200kg Botwina świeża w sezonie-20kg Kapusta kiszona -150kg Kapusta pekińska (sztuka minimum 1,2kg) -40szt. Pomidory-60kg Gruszki w sezonie-200kg Jabłka-400kg Śliwki w sezonie -200kg Truskawki świeże w sezonie -100kg Banany-300kg Kiwi-60kg Pomarańcze-300kg Mandarynki-300kg Sałata zielona-50kg Brzoskwinia-100kg Nektaryna-100kg - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chmielnik.com
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów spożywczych do stołówki przedszkolnej
Dodano: 2016-07-22 - Dostawa produktów spożywczych do stołówki przedszkolnej.
Dodano: 2016-07-12 - Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej
Dodano: 2016-07-06 - DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWEK SZKOLNYCH ZESPOŁU PLACÓWEK OŚWIATOWYCH W KIJACH
Dodano: 2016-06-27 - Dostawa artykułów ogólnospożywczych
Dodano: 2016-05-04 - DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
Dodano: 2016-04-27 - Zakup i dostawę produktów spożywczych Nr sprawy EZP-252-7/2016
Dodano: 2016-03-25 - Dostawa pieczywa i świeżych wyrobów piekarskich do stołówki szkolnej
Dodano: 2016-03-22 - Dostawa artykułów ogólnospożywczych do Internatu Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Kielcach
Dodano: 2016-02-04 - Dostawa artykułów żywnościowych do dwóch Szkół: ZS w Kostomłotach Drugich i ZS w Ćmińsku
Dodano: 2016-02-01