Przetargi.pl
Dostawa przypraw sypkich, w płynie i używki, koncentratów, roślin strączkowych i soi do Zakładu Karnego w Zabrzu

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 41-806 Zabrze, ul. Janika 12
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 373 66 30 , fax. 0-32 373 66 66
  • Data zamieszczenia: 2013-11-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Janika 12 12
    41-806 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 0-32 373 66 30, fax. 0-32 373 66 66
    REGON: 00032102300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa przypraw sypkich, w płynie i używki, koncentratów, roślin strączkowych i soi do Zakładu Karnego w Zabrzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa przypraw sypkich, w płynie i używki, koncentratów, roślin strączkowych i soi do Zakładu Karnego w Zabrzu. Wspólny Kod CPV: 15.87.00.00 - 7, 15.86.00.00 - 4, 15.89.00.00 - 3, 03.22.00.00 - 9. Część I - Przyprawy sypkie, w płynie i używki: 1.Czosnek mielony -27 kg 2.Liść laurowy -17 kg 3.Majeranek -28 kg 4.Papryka mielona czerwona , smak słodki, kolor czerwony, konsystencja sypka, opak. 500-1000 g - 22 kg 5.Pieprz naturalny czarny mielony 84 kg 6.Przyprawa typu jarzynka- 517 kg 7.Przyprawa do gulaszu - 131 kg 8.Przyprawa do mięsa mielonego - 121 kg 9.Sól warzona spożywcza jodowana opakowanie 1000 g - ilośc 2210 kg 10.Ziele angielskie- 20 kg 11.Cukier waniliowy luzem - 7 kg 12.Cynamon -7 kg 13.Kwasek cytrynowy, produkt spożywczy w postaci drobnych kryształków bez grudek i zle-pów lub proszek-bezbarwny, smak silnie kwaśny, zapach bezwonny, opak. torebka perga-minowa lub z tworzywa sztucznego od 100-500 g- ilośc 31 kg 14.Przyprawa do bigosu -66 kg 15.Musztarda sarepska, konsystencja gęsta, kolor odpowiedni do danego towaru typu sarep-ska, opak. 1-10 kg - ilośc 315 kg 16.Kawa zbożowa -425 kg 17.Herbata granulowana czarna-po zaparzeniu esencjonalny napar, wyraźnie wyczuwalny smak herbaty, po zaparzeniu kolor ciemnobrązowy - ilośc 375 kg 18.Przyprawa do zup w płynie opak 1 litr , ekstrakt, słodki niemodyfikowany genetycznie, bez dodatków mięsnych, brak alergenów - ilości 1920 litrów 19.Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, produkt wyprodukowany z przedestylowanego alko-holu, pochodzenia rolniczego, barwa przezroczysta, konsystencja płynna, klarowna, smak i zapach mocno kwaśny, opak. Butelki szklane z nakrętką lub z tworzyw sztucznych(materiał opakowany dopuszczony do kontaktu z żywnością) poj. 1 litr .- 210 litrów Część II - Koncentraty zup i sosów: 1.Rosół z kury -430 kg 2.Zupa barszcz czerwony - 150 kg 3.Zupa grzybowa-190 kg 4.Zupa żurek w proszku- 175 kg 5.Sos cygański- 125 kg 6.Sos grzybowy-160 kg 7.Sos pieczarkowy- 135 kg 8.Sos pieczeniowy- 200 kg Część III -Rośliny strączkowe i soja: 1.Kostka sojowa - 370 kg 2.Schab sojowy - 290 kg 3.Fasola drobna -750 kg 4.Fasola biała duża - 420 kg 5.Groch łuszczony - 820 kg 6.Groch cały - 560 kg 7.Granulat sojowy - 350 kg Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje wyko-nawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do piątku w ilościach i terminach wskazanych przez zamawiającego, w godz. 7.30 - 12.30. Zamawiający będzie składał zamówienia telefonicznie, sukcesywnie, według potrzeb. Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu, oraz znakowanie na partii jak również na poszczególnych produktach. Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia telefonicznego, a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa, w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.z 2010r. Nr 136 poz.914 j.t.) oraz aktów wykonawczych wydanych na podstawie w/w ustawy. Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158700007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach