Przetargi.pl
DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW DLA SP ZOZ SANATORIUM MSWiA W JELENIEJ GÓRZE

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA ogłasza przetarg

  • Adres: 58-560 Jelenia Góra, ul. Cervi 14
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 075 7552064 w.4026 , fax. 075 7551093
  • Data zamieszczenia: 2009-06-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA
    ul. Cervi 14 14
    58-560 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie
    tel. 075 7552064 w.4026, fax. 075 7551093
    REGON: 23008105500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanatorium.agat.ta.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW DLA SP ZOZ SANATORIUM MSWiA W JELENIEJ GÓRZE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.01131321-0 Jabłka kg 2000 Wielkość: średnia i równa Jakość: Bez oznak nadpsucia, Nie uszkodzone świeże 2.01131322-7 Gruszki kg 240 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone , świeże , dojrzałe , 3.01131111-5 Banan kg 400 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone , dobrej jakości 4.01131111-8 Kiwi kg 160 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone , dobrej jakości 5.01131240-8 Mandarynki kg 350 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone , dobrej jakości, dojrzałe 6.01131220-2 Pomarańcze kg 150 Jakość: Bez oznak nadpsucia, Nie uszkodzone , dobrej jakości, dojrzałe, średniej wielkości 7.01131210-9 Cytryny kg 220 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone , dobrej jakości 8.01131332-0 Brzoskwinie kg 70 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone , dobrej jakości 9.01131332-0 Nektarynki kg 100 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone , dobrej jakości 10.01131334-4 Śliwki kg 150 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone , dobrej jakości ,dojrzałe 11.01131313-1 Truskawki kg 100 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone fizycznie, dobrej jakości ,dojrzałe 12.01131230-5 Grapefruit kg 150 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone fizycznie, dobrej jakości ,dojrzałe 13.01131333-7 Wiśnie kg 40 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone fizycznie, dobrej jakości,dojrzałe 14.01121200-14 Melon szt 30 Jakość: Bez oznak nadpsucia, Nie uszkodzone fizycznie, dobrej jakości ,dojrzałe 15.01131314-8 Maliny kg 40 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone fizycznie, dobrej jakości ,dojrzałe 16.01131340-9 Winogrona kg 380 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone fizycznie, dobrej jakości ,dojrzałe 17.01121400-5 Kapusta biała kg 500 Jakość: dobrej jakości, Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie . 18.01121400-5 Kapusta Czerwona kg 500 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie . 19.01121400-5 Kapusta pekińska kg 540 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 20.01121400-5 Kapusta włoska kg 160 Jakość: dobrej jakości , Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 21.01121111-2 Buraki kg1400 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzone fizycznie 22.01121111-2 Czosnek kg 10 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzony fizycznie 23.01121112-9 Marchew kg 2500 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 24.01121110-5 Pietruszka Kg 650 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 25.01121300-4 Pora Kg 190 Jakość: dobrej jakości , Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 26.01121110-5 Seler Kg 700 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzony fizycznie 27.01121114-3 Rzodkiewka /pęczki Pęcz.300 Jakość: dobrej jakości , Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 28.01121114-3 Rzodkiew biała Kg 150 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 29.01121230-2 Ogórki świeże Kg 800 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzone fizycznie 30.01121230-2 Papryka świeża Kg 500 Jakość: dobrej jakości , Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 31.01121240-5 Pomidory Kg 2100 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzone fizycznie 32.01121300-4 Koper zielony Pęcz.700 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzony fizycznie 33.01121300-4 Pietruszka natka Pecz.750Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 34.01121310-7 Sałata szt 2000 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 35.01121300-4 Szczypior Pęcz. 400 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzony fizycznie 36.01121260-1 Pieczarki Kg 180 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzone fizycznie 37.01121400-5 Brokuły Szt 40 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzone fizycznie 38.01121113-6 Cebula Kg 360 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 39.01121420-1 Kalafior Kg 160 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzony fizycznie 40.01121212-0 Fasolka szparagowa Kg 50 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 41.01121250-8 Arbuz Kg 660 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzony fizycznie 42.15331130-7 Ogórki kwaszone Kg 600 Jakość: dobrej jakości , twarde, Nie uszkodzone fizycznie 43.15331142-4 Kapusta kwaszona Kg 850 Dobrej jakości 44.0112130021 Sałata lodowa szt 40 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzona fizycznie 45.01131340- Morele kg 30 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzone fizycznie 46,011313 Ananas szt 30 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzony fizycznie 47.0112290022 Czereśnie Kg 20 Jakość: Bez oznak nadpsucia,Nie uszkodzone fizycznie, dobrej jakości ,dojrzałe 48.0112290022 Ziemniaki Kg 12000 Jakość: dobrej jakości ,Bez oznak nadpsucia , nie uszkodzone fizycznie 49.0112114-3 Rzepa kg 100 Dobrej jakości ,nie uszkodzona fizycznie ,
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 011313210
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności , jeżeli ustawy nakładają obowiązek takich uprawnień 1.2 Posiadający niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym , a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4 Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych( tj. Dz.U. Nr 233, poz.1655 z 2007 r. oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 ). 1.5.Złożą ofertę zgodną z przedmiotem zamówienia, w której wszystkie zaoferowane artykuły wymienione w siwz powinny być I gatunku, dobrej jakości o odpowiedniej barwie, zapachu i smaku , świeże. Zgodne z wymogami systemu HACCP. 1.6 złożą ofertę, w której marża zaoferowanych artykułów będzie stała i niezmienna przez cały okres trwania umowy, 1.7 Złożą dokumenty określone w pkt. 7 SIWZ. 2 .Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. Z ubiegania się o zamówienie publiczne wyklucza się wykonawców , którzy : nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienia publiczne, art. 22 Prawa zamówień publicznych, wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności, chyba , że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnienie tych warunków z zastrzeżeniem art.26 ust 3. 3.Zamawiający odrzuca ofertę wykonawcy : - niezgodną z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do składania ofert, zawierającą inne omyłki polegające na niezgodności ofert z SWIZ powodujące istotne zmiany w treści oferty, lub w obliczeniu ceny , który w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgłosił się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny nieważnej na podstawie odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Informacja o oświadczeniach i dokumentach jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Zamawiający wymaga od wykonawców złożenia wypełnionych druków stanowiących załączniki do SIWZ: wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 1, wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 2, oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, ponadto oświadczenie, że wszystkie oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu i posiadają wszelkie wymagane na terenie kraju atesty i posiadają ważne terminy do spożycia - załącznik nr 3, aktualny wypis z rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem lub inny dokument stwierdzający status prawny Wykonawcy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw lub usług, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców- załącznik nr 4.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanatorium-agat.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach