Dom Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych ogłasza przetarg
- Adres: 28210 Bogoria, Pęcławice Górne
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 156877366 , fax. 6877366
- Data zamieszczenia: 2017-11-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych
Pęcławice Górne 23
28210 Bogoria, woj. świętokrzyskie
tel. 156877366, fax. 6877366
REGON: 26056228000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpspeclawice.ugu.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa obiadów do Domu Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
3.1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa obiadów do Domu Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych. 3.1.2. Obiady będą dostarczane codziennie 7 dni w tygodniu w termosach w godz. 12:00-13:00 zgodnie z dostarczanym odpowiednio wcześniej jadłospisem dekadowym. 3.1.3. Potrawy powinny być ciepłe, nie podgrzewane w Domu Pomocy Społecznej. 3.1.4. Obiady powinny być dostarczane do budynku samochodem dostosowanym do przewożenia żywności, personel sam wydaje obiad. Termosy są jedynie płukane, nie wyparzane i zabierane dnia następnego. Transport na koszt dostawcy przez 7 dni w tygodniu od poniedziałku do niedzieli. 3.1.5. Do zup wymagających pieczywa będzie dostarczany chleb - 2 kromki na jednego mieszkańca, do zup z makaronem – makaron w osobnych pojemnikach. 3.1.6. Raz w tygodniu - w piątki obiad bezmięsny, do drugiego dania ryba. Pierwsze danie – urozmaicone zupy. Drugie danie- ziemniaki 3-4 razy w tygodniu; ryż, kasza, makaron 1 raz w tygodniu; do posiłku: kotlet mielony, kotlet schabowy, udko, wątróbka drobiowa, sosy, gulasze, pulpety oraz urozmaicone surówki. Pierogi, naleśniki, gołąbki, łazanki, kluski śląskie, pyzy, kopytka, bigos, zapiekanka ziemniaczana lub makaronowa z mięsem i warzywami – 1 raz w miesiącu. Ciepły kompot codziennie do obiadu. 3.1.7. Łącznie Zamawiający zamówi 24 820 sztuk obiadów. 3.1.8. W sytuacji, kiedy mieszkaniec przebywa poza DPS, obiady odmawiane są telefonicznie danego dnia w godzinach 6.30 – 8.00. 3.1.9. Podane ilości przedmiotu zamówienia stanowią maksymalną ilość. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnej ilości asortymentu, o którym mowa w pkt 3.1.7. Minimalna liczba obiadów, która zostanie zamówiona to 16 000 sztuk. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna warunek za spełniony, gdy wykonawcy wykażą, że: a) posiadają aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie działalności w zakresie żywienia zbiorowego wydaną na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2017 r., poz. 149 ze zm.); b) wykażą, że wprowadzili i stosują system HACCP.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) Formularz Ofertowy sporządzony i wypełniony według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 1 do SIWZ, b) oświadczenia, o których mowa w pkt 6.1 SIWZ według wzoru stanowiącego załącznik Nr 2 i 3 do SIWZ, c) pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy (wykonawców występujących wspólnie), o ile ofertę składa pełnomocnik, d) zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w pkt 5.5.1 i 5.5.4 SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego. Z zobowiązania lub innych dokumentów potwierdzających udostepnienie zasobów przez inne podmioty musi bezspornie i jednoznacznie wynikać w szczególności: - zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; - sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę̨, przy wykonywaniu zamówienia; - zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; - czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postepowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringu — przygotowanie i dostarczenie całodniowego wyżywienia dla 20 Mieszkańców SCOM w Brudzowie w okresie od 03.06.2024 roku do 31.12.2024 roku.
Dodano: 2024-03-28 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior+ w roku 2024
Dodano: 2024-03-19 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla 15 dzieci w wieku 3-6 lat uczęszczających do świetlicy środowiskowej na Osiedlu Wzgórze w Starachowicach
Dodano: 2024-03-01 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2024-01-12 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2023-11-22 - Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci w wieku od 20 tygodnia do lat 3
Dodano: 2022-11-22 - Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci w wieku od 20 tygodnia do lat 3
Dodano: 2022-11-02 - Świadczenie usługi przygotowanie i dostawy wyżywienia dla 74 dzieci w wieku do 3 lat, które uczęszczają do Samorządowego Żłobka w Bilczy, w okresie od 3 października 2022 roku do 31 sierpnia 2023 roku
Dodano: 2022-09-16