SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ SZPITAL POWIATOWY W PISZU ogłasza przetarg
- Adres: 12-200 Pisz, SIENKIEWICZA 2
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 874254500
- Data zamieszczenia: 2023-06-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ SZPITAL POWIATOWY W PISZU
SIENKIEWICZA 2
12-200 Pisz, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 874254500
REGON: 790316961 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalpisz.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługę w zakresie żywienia pacjentów SP ZOZ Szpitala Powiatowego w Piszu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie i dostarczanie całodziennych posiłków pacjentom szpitala (według zapotrzebowania ) na n/w oddziały:Oddział: 1) Chirurgii Ogólnej 2) Chirurgii Ortopedyczno-Urazowej 3) Położniczo-Ginekologiczny4) Wewnętrzny 5) Dziecięcy6) Anestezjologii i Intensywnej Terapii7) Zakaźny 9) Szpitalny Oddział Ratunkowy2. Zakres zamówienia:1) Średnia roczna ilość wynosi około 26645 osobodni ; miesięcznie – 2190 osobodni tj. 73 dziennie. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres trwania umowy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:zamawiający wymaga złożenia aktualnej pozytywnej opinii (decyzji) właściwego dla siedziby wykonawcy Państwowego Inspektora Sanitarnego, na prowadzoną działalność żywienia zbiorowego oraz aktualną opinię sanitarną wydaną przez Stację Sanitarno – Epidemiologiczną dopuszczającą transport do przewożenia artykułów żywnościowych.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:wykonawca przedstawi opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia – co najmniej na sumę gwarancyjną 250 000 złi minimum 100.000 zł dla jednego zdarzenia.4) zdolności technicznej lub zawodoweja) wykonawca wykaże, że wykonał lub wykonuje co najmniej 1 usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia realizowanego w formie cateringu o wartości rocznej min. 300.000,00 zł brutto, polegające na usłudze żywienia pacjentów wykonanego,a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanego w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem:- wartości,- przedmiotu,- dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługa została wykonana, z załączeniem dowodów określających czy ta usługa została wykonana lub jest wykonywana należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługa była wykonana, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych jest wykonywana, a jeżeli z uzasadnionej przyczynyo obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty wspólnej wykonawcy składają zgodnie z wyborem jeden wspólny wykaz lub oddzielne wykazy. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeśli wykonawcy składający ofertę wspólną będą spełniać go łącznie. Wykaz należy przygotować zgodnie z załącznikiem nr 6 do swz. W przypadku gdy jakakolwiek wartość dotycząca ww. warunku wyrażona będzie w walucie obcej, zamawiający przeliczy tą wartość zgodnie ze średnim kursem walut NBP dla danej waluty z daty wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego (za datę wszczęcia postępowania zamawiający uznaje datę umieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie oraz na stronie internetowej). Jeżeli w tym dniu nie będzie opublikowany średni kurs NBP, zamawiający przyjmie kurs średni z ostatniej tabeli przed wszczęciem postępowania.Przez jedną usługę należy rozumieć jeden kontrakt / umowę.Zamawiający nie dopuszcza łączenia kilku usług i sumowania ich wartości w celu wykazania spełniania przedmiotowego warunku udziału w postępowaniu.b) wykaz zawierający dokładną lokalizację kuchni podstawowej i kuchni awaryjnej na wypadek niemożliwości realizacji usługi z kuchni podstawowej, oraz wykaz co najmniej 2 środków transportu ( wraz z podaniem marki samochodów i nr rejestracyjnych) – wykonawca załączy własny wykaz zawierający wymagane informacjec) wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego,w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usługi wraz z informacjami na temat ich: kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także z zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacja o podstawie do dysponowania tymi osobami – załącznik nr 7 do SWZ
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-06-16
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa całodniowego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku ul. Topolowej 8, od 01.01.2021 do 31.12.2021.
Dodano: 2020-12-07 - Usługa w zakresie żywienia pacjentów SP ZOZ Szpitala Powiatowego w Piszu
Dodano: 2020-10-12 - Usługa w zakresie żywienia pacjentów SP ZOZ Szpitala Powiatowego w Piszu
Dodano: 2020-09-11 - Przygotowanie i dostawa całodniowego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku przy ul. Topolowej 8, od 01.01.2020 do 31.12.2020.
Dodano: 2019-11-20 - Usługa żywienia pacjentów SPZOZ Szpitala Powiatowego w Piszu
Dodano: 2019-04-01 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Spolecznej "Senior" w Kamińsku, oraz obiadów dla seniorów uczęszczających do Dziennego Domu "Senior+" w Kamińsku przy ul. Topolowej 8 w okresie od 01.01.2019 do 31.12.2019 r.
Dodano: 2018-11-22 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Kamińsku, oraz obiadów dla seniorów dla seniorów uczęszczających do Dziennego Domu "Senior +" w Kamińsku przy ul. Topolowej 8 w okresie od 02.01.2018 do 31.12.2018r.
Dodano: 2017-12-18 - Obsługa Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Malinówka
Dodano: 2017-06-07