Publiczna Szkoła Podstawowa z Oddziałami Dwujęzycznymi nr 1 im. Zofii Nałkowskiej w Kobyłce ogłasza przetarg
- Adres: 05-230 Kobyłka, Jezuicka 1
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-07-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Publiczna Szkoła Podstawowa z Oddziałami Dwujęzycznymi nr 1 im. Zofii Nałkowskiej w Kobyłce
Jezuicka 1
05-230 Kobyłka, woj. mazowieckie
REGON: 000799606 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://sp1.kobylka.szkolnastrona.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringowa na przygotowanie, dowóz oraz obsługę obiadów dla Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Dwujęzycznymi Nr 1 im. Zofii Nałkowskiej w Kobyłce na rok szkolny 2023/2024 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa żywienia uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Dwujęzycznymi Nr 1 im. Zofii Nałkowskiej w Kobyłce, polegająca na dostarczaniu i dystrybucji zestawów obiadowych około 285 uprawnionym uczniom Zamawiającego (usługa cateringowa). Liczba uczniów może ulegać okresowym zmianom. Usługa będzie realizowana w roku szkolnym 2023/2024.2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje w szczególności:a) przygotowywanie posiłków,b) dostarczanie posiłków,c) porcjowanie i dystrybucję posiłków,d) mycie i wyparzanie naczyń, sztućców i garnków,e) sprzątanie stołówki i kuchni,f) odbiór i utylizacja resztek pokonsumpcyjnych.Warunki realizacji przedmiotu zamówienia znajdują się w Załączniku 1 do SWZ –Wzór umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie niniejszego zamówienia publicznego ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu.2. Zamawiający stwierdzi, iż Wykonawca spełnił warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej, jeśli wykaże on, że:2.1. w zakresie wiedzy i doświadczenia: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał z należytą starannością co najmniej dwie umowy trwające nie krócej niż 9 miesięcy, polegające na usłudze żywienia co najmniej 200 dzieci w wieku przedszkolnym lub szkolnym, na kwotę o wartości co najmniej 300.000 zł brutto każda; lub co najmniej dwie umowy trwające nie krócej niż 9 miesięcy, polegające na usłudze żywienia co najmniej 200 osób w zakładach żywienia zbiorowego zamkniętego, na kwotę o wartości co najmniej 300.000 zł brutto każda.2.2. w zakresie potencjału technicznego:a) posiada wdrożony System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, np. system HACCP lub inny równoważny,b) zakład, w którym będą przygotowywane posiłki został wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz posiada zatwierdzenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej;2.3. w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej: jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 100.000,00 PLN (słownie: sto tysięcy złotych).UWAGA: W przypadku złożenia przez Wykonawcę (w celu oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu) oświadczeń lub dokumentów zawierających dane wyrażone w walucie innej niż PLN, Zamawiający jako kurs przeliczeniowy tej waluty przyjmie średni kurs NBP obowiązujący w dniu zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.3. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, warunek określony w pkt 2.1 i 2.3 będzie oceniany łącznie dla wszystkich Wykonawców, natomiast warunek określony w pkt 2.2 musi spełnić każdy w Wykonawców, który będzie realizował część przedmiotu zamówienia w zakresie przygotowywania posiłków.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-24
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Władysława Rdzanowskiego w Radziejowicach ul. Główna 2
Dodano: 2023-12-08 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Korytowie A w 2024 roku.
Dodano: 2023-12-08 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Radomiu
Dodano: 2023-10-29 - Usługa cateringowa na przygotowanie, dowóz oraz obsługę obiadów dla Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Dwujęzycznymi Nr 1 im. Zofii Nałkowskiej w Kobyłce na rok szkolny 2023/2024.
Dodano: 2023-10-06 - Usługa cateringowa na przygotowanie, dowóz oraz obsługę obiadów dla Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Dwujęzycznymi Nr 1 im. Zofii Nałkowskiej w Kobyłce na rok szkolny 2023/2024
Dodano: 2023-10-06 - Przygotowanie i dowóz posiłków na potrzeby Szkoły Podstawowej w Brześcach
Dodano: 2023-09-17 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Radomiu
Dodano: 2023-07-10 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Radomiu
Dodano: 2022-10-06 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Radomiu
Dodano: 2022-08-11 - Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do Szkół na terenie Gminy Warka na rok szkolny 2022/2023
Dodano: 2022-07-27