Przetargi.pl
USŁUGA CATERINGOWA DLA KLIENTÓW NOCLEGOWNI, MIESZKAŃ WSPOMAGANYCH I TRENINGOWYCH (CHRONIONYCH), I/LUB DLA UCZESTNIKÓW DDS+, UCZESTNIKÓW PROGRAMU OPIEKA WYTCHNIENIOWA OPS W MIĘDZYRZECZU W 2024 ROKU

OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ ogłasza przetarg

  • Adres: 66-300 Międzyrzecz, ul. Wojska Polskiego 13B
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95742 78 27
  • Data zamieszczenia: 2023-12-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
    ul. Wojska Polskiego 13B
    66-300 Międzyrzecz, woj. lubuskie
    tel. 95742 78 27
    REGON: 003131659
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://miedzyrzecz.naszops.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGA CATERINGOWA DLA KLIENTÓW NOCLEGOWNI, MIESZKAŃ WSPOMAGANYCH I TRENINGOWYCH (CHRONIONYCH), I/LUB DLA UCZESTNIKÓW DDS+, UCZESTNIKÓW PROGRAMU OPIEKA WYTCHNIENIOWA OPS W MIĘDZYRZECZU W 2024 ROKU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przygotowywanie i wydawanie posiłków będzie odbywać się 6 dni w tygodniu w tym gorący posiłek przez co najmniej 6 dni w tygodniu (od poniedziałku do soboty). 2. Gorący posiłek stanowi zamiennie: zupa z wkładką mięsną (mięso lub kiełbasa min. 100g) o temp. 85°C o gramaturze co najmniej 450g i pieczywem co najmniej 300g lub drugie danie o temp. 85°C co najmniej 250g np. pierogi ruskie lub z mięsem, naleśniki, łazanki, bigos, gołąbki, fasolka po bretońsku, leczo, wątróbka, spaghetti i itp. – z napojem (kompot, sok) co najmniej 200 ml.3. Posiłki będą wydawane od poniedziałku do soboty od godz. 1200 do godz. 1430 w lokalu Zamawiającego tj. Noclegowni pl. Powstańców Wielkopolskich 1 66-300 Międzyrzecz oraz dostarczane do budynku mieszkań wspomaganych i treningowych (mieszkań chronionych) w Kęszycy Leśnej 27, Gm. Międzyrzecz.1. Przygotowywanie jednodaniowych obiadów (zupa lub drugie danie) z napojem i ich dowóz w pojemnikach Wykonawcy, transportem Wykonawcy przez 6 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w piątek posiłęk dwudaniowy), z wyłączeniem dni wolnych od pracy, oraz i dostarczenie do siedziby Dziennego Domu Senior+ w Międzyrzeczu przy ul. Mieszka I 21 66-300 Międzyrzecz, oraz uczestników programu Opieka wytchnieniowa z lokalizacją Kęszyca Leśna 27, 66-300 Międzyrzecz w okresie od dnia podpisania umowy nie wcześniej niż od dnia 1.01.2024 r. do 31.12.2024 r. 2. Dziennie liczba obiadów wyniesie średnio około 34 obiadów dziennie (w skali rocznej), nie więcej jednak niż 40. Rzeczywista ilość posiłków wynikać będzie z faktycznego zapotrzebowania Zamawiającego i może ulec zmianie w zależności od ilości osób objętych usługą, przy czym Wykonawca nie będzie rościł pretensji, ani żądał rekompensaty finansowej, jeżeli ilość ta będzie mniejsza niż szacowana.3. Dostarczane obiady powinny spełniać co najmniej niżej wymienione parametry (na jedną porcję obiadową): a. zupa 450 mlb. ziemniaki, ryż, kasza, makaron 200 g c. mięso (gotowy wyrób) 100 g d. ryba 120 g e. danie mięsne w sosie 230 g f. surówka lub warzywa gotowane dwa rodzaje łącznie 200 gg. dania mączne 300 g h. napój (kompot, sok) 200 ml4. Drugie danie przynajmniej 3 x w tygodniu powinno być mięsne. 5. Posiłki powinny być urozmaicone, a ich skład nie powinien się powtarzać w ciągu 5 dni. Z jadłospisu wyłącza się dania słodkie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający stawia warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:4.1) W zakresie doświadczenia;Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:a) wykaże się wykonaniem usług cateringowych o łącznej wartości co najmniej 75 000,00 zł brutto (słownie: siedemdziesiąt pięć tysięcy złotych), zrealizowanej w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługa została wykonana oraz załączy dowody określające, czy ta usługa została wykonana należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługa została wykonana, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jestw stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy;4.2) W zakresie potencjału technicznego;Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:a) dysponuje co najmniej 1 (jednym) samochodem przystosowanym i dopuszczonym przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego do przewozu żywności.b) dysponuje lokalem gastronomicznym, który spełnia wymagania dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki tj. posiadającym decyzję właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu i o jego wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (t.j. Dz. U. z 2023, poz. 1605 ze zm.).4.3) W zakresie potencjału zawodowego;Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:a) dysponuje personelem posiadającym odpowiednie kwalifikacje, doświadczenie i wykształcenie, oraz ważne badania wydane zgodnie z odpowiednimi przepisami zapewniającymi prawidłowe wykonanie przedmiotu umowy, tj. co najmniej jedną (1) osobą posiadającą kwalifikacje do wykonywania zawodu kucharz oraz posiadającą aktualne orzeczenia lekarskie wydane do celów sanitarno-epidemiologicznych.9.3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-11

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach