Przetargi.pl
Świadczenie usługi żywienia polegającej na przygotowywaniu, wydawaniu i udostępnieniu miejsca do wydawania na terenie miasta Chełma gorących posiłków dla beneficjentów Centrum Integracji Społecznej w Chełmie.

Centrum Integracji Społecznej w Chełmie ogłasza przetarg

  • Adres: 22-100 Chełm, Połaniecka
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 825637379 , fax. 825637379
  • Data zamieszczenia: 2016-11-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Integracji Społecznej w Chełmie
    Połaniecka 10
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    tel. 825637379, fax. 825637379
    REGON: 060715695
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi żywienia polegającej na przygotowywaniu, wydawaniu i udostępnieniu miejsca do wydawania na terenie miasta Chełma gorących posiłków dla beneficjentów Centrum Integracji Społecznej w Chełmie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zakres obejmuje świadczenie usługi żywienia w dni robocze (od poniedziałku do piątku) z wyjątkiem dni świątecznych i dni ustawowo wolnych od pracy, w godzinach 14.30 - 15.00, na terenie miasta Chełma. Przewidywana ilość osób – 15 dziennie. Prognozowana liczba gorących posiłków – 3.765 w okresie od daty zawarcia umowy do dnia 31.12.2017 r. Liczba osobodni roboczych – 3.765. 2. Zamawiający do godz. 9.00, każdego dnia poda Wykonawcy ilości gorących posiłków oraz sporządzi blankiet dla beneficjentów, zawierający: nr blankietu, datę, pieczątkę nagłówkową Zamawiającego oraz podpis osoby zatwierdzającej. Blankiet będzie wydawany przez Zamawiającego codziennie. 3. Pod pojęciem „gorących posiłków” , należy rozumieć obiad składający się z zupy – 400g, drugiego dania mięsnego lub jarskiego – 300g i napoju, o normach kalorycznych odpowiednich dla osób dorosłych . Gorące posiłki powinny być przygotowywane: 1) w postaci: duszonej, gotowanej lub pieczonej oraz powinny odpowiadać normom żywieniowym obowiązujących w punktach zbiorowego żywienia. 2) w dniu ich wydawania, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych, posiadających aktualne terminy ważności. 4. Wykonawca: 1) zobowiązany jest do świadczenia usługi żywienia: a) wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych oraz do przestrzegania przepisów w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia; b) zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosi odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne, książeczki zdrowia – dopuszczające do pracy przy żywieniu zbiorowym; c) przestrzegając zaleceń: Zamawiającego, Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż., systemu HACCP. 2) wskaże osobę nadzorującą do sprawowania bezpośredniego merytorycznego nadzoru nad realizacją przedmiotu zamówienia, z którą Zamawiający będzie miał skuteczny kontakt poprzez telefon: stacjonarny lub komórkowy. 3) wskaże lokal (miejsce) na terenie miasta Chełma (usytuowany w pobliżu siedziby Zamawiającego ze względu na harmonogram czasowy zajęć w ramach realizacji Indywidualnego Programu Zatrudnienia Socjalnego) i sposób wydawania gorących posiłków beneficjentom. Lokal (miejsce), w którym będą wydawane gorące posiłki musi spełniać n/w wymagania dotyczące: a) wyposażenia we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia, sprzęt, zastawę stołową, stoły, krzesła, miejsce do powieszenia wierzchniej odzieży, toaletę, b) zaplecza technicznego zapewniającego utrzymanie posiłków w odpowiednio wysokiej temperaturze – przez cały czas ich wydawania 4) zobowiązany jest do dostarczania Zamawiającemu tygodniowych jadłospisów i do powiadamiania o wszelkich przerwach w przygotowywaniu gorących posiłków. 5. Wykonawca jest zobowiązany do zachowania tajemnicy wszelkich danych przekazywanych przez Zamawiającego, dotyczących beneficjentów. Zachowanie tajemnicy danych oznacza w szczególności nie ujawnianie, nie narażanie na ujawnienie, nie przekazywanie informacji przez Wykonawcę osobom trzecim w żaden sposób ani dla żadnych celów. 6. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcy. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę, w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SIWZ), części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć Podwykonawcom i podania przez Wykonawcę firm Podwykonawców. 6.1 W przypadku zamówień na usługi, które mają być wykonane w miejscu podlegającym bezpośredniemu nadzorowi Zamawiającego, Zamawiający żąda, aby przed przystąpieniem do wykonania zamówienia Wykonawca, o ile są już znane, podał nazwy albo imiona i nazwiska oraz dane kontaktowe Podwykonawców i osób do kontaktu z nimi, zaangażowanych w takie usługi. Wykonawca zawiadomi Zamawiającego o wszelkich zmianach danych, o których mowa w zdaniu pierwszym, w trakcie realizacji zamówienia, a także przekaże informacje na temat nowych Podwykonawców, którym w późniejszym okresie zamierza powierzyć realizację usług. 6.2 Jeżeli zmiana albo rezygnacja z Podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny Podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż Podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. 6.3 Jeżeli powierzenie Podwykonawcy wykonania części zamówienia na usługi nastąpi w trakcie jego realizacji, Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi oświadczenie, o którym mowa w art. 25a ust. 1 ustawy, lub oświadczenia lub dokumenty potwierdzające brak podstaw wykluczenia wobec tego Podwykonawcy. 6.4 Jeżeli Zamawiający stwierdzi, że wobec danego Podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, Wykonawca obowiązany jest zastąpić tego Podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia wykonania części zamówienia Podwykonawcy. 6.5 Powierzenie wykonania części zamówienia Podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie tego zamówienia. 7. Stosownie do art. 29 ust. 3a ustawy, Zamawiający określa obowiązek zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wszystkie usługi dotyczące czynności objętych zakresem zamówienia, wskazanym w pkt. III.2 – 6 SIWZ, jeżeli wykonywanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (Dz. U. z 2014 r. poz. 1502 z późn. zm.). 7.1 Wykonawca złoży wykaz osób, które wykonują czynności wymienione w pkt.III.7 wraz z wyszczególnieniem przypisanych im czynności oraz oświadczenia że są one zatrudnione na podstawie umowy o pracę przed przystąpieniem do wykonywania usługi. 7.2 Każdorazowa zmiana wykazu osób, o którym mowa w pkt. III.7.1 SIWZ, nie wymaga aneksu do umowy (Wykonawca przedstawi korektę listy osób wykonujących zamówienie do wiadomości Zamawiającego). 7.3 Zatrudnienie przy realizacji zamówienia powinno trwać do końca upływu terminu wykonania zamówienia. W przypadku rozwiązania stosunku pracy przed zakończeniem okresu wykonywania zamówienia, Wykonawca lub Podwykonawca zobowiązuje się zatrudnić inną osobę do wykonywania danej czynności, pod warunkiem, że spełnione zostaną wszystkie powyższe wymagania dotyczące sposobu zatrudnienia osób przy realizacji zamówienia. 7.4 Zamawiający może przeprowadzać kontrole zatrudnienia osób wykonujących czynności, o których mowa w pkt. III.7 SIWZ, w trakcie realizacji zamówienia w celu weryfikacji rzeczywistego udziału osób zatrudnionych przy wykonywaniu zamówienia oraz może weryfikować na miejscu wykonywania czynności personalia osób wykonujących czynności. 7.5 Wykonawca lub Podwykonawca na każde żądanie Zamawiającego jest zobowiązany nie później niż w ciągu 2 dni od dnia wezwania przez Zamawiającego, przedstawić dokumenty potwierdzające, że osoby, o których mowa w pkt. III.7.1 SIWZ są zatrudnione na podstawie umowy o pracę (umowa o pracę, dokumentacja czasu pracy, itp.). 7.6 W przypadku powzięcia przez Zamawiającego informacji o naruszeniu przez Wykonawcę zobowiązania dotyczącego zatrudnienia osób, o którym mowa w pkt. III. 7 SIWZ, Zamawiający niezwłocznie zawiadomi o tym fakcie Państwową Inspekcję Pracy celem podjęcia przez nią stosownego postępowania wyjaśniającego w tej sprawie, a także zastrzega naliczenie kar umownych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach