Przetargi.pl
Świadczenie usług prowadzenia kuchni i dystrybucji posiłków w Domu Pomocy Społecznej im. J.Gawła w Stalowej Woli

Dom Pomocy Społecznej im. J. Gawła w Stalowej Woli ogłasza przetarg

  • Adres: 37-450 Stalowa Wola, ul. Dmowskiego 2a
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 015 8442039 , fax. 015 8442315
  • Data zamieszczenia: 2015-01-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej im. J. Gawła w Stalowej Woli
    ul. Dmowskiego 2a 2a
    37-450 Stalowa Wola, woj. podkarpackie
    tel. 015 8442039, fax. 015 8442315
    REGON: 83041072900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług prowadzenia kuchni i dystrybucji posiłków w Domu Pomocy Społecznej im. J.Gawła w Stalowej Woli
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie kuchni i świadczenie przez Usługobiorcę na rzecz zamawiającego kompleksowych usług dla 88 osób, związanych z codzienną całodobową obsługą polegającą na: Przygotowaniu całodziennych posiłków (śniadanie, II śniadanie w diecie cukrzycowej, dwudaniowy obiad z kompotem, posiłek dodatkowy, kolacja) z uwzględnieniem specyfiki pensjonariuszy DPS wraz z dietami: lekkostrawną, cukrzycową i wątrobową (zgodnie z zaleceniami lekarza oraz w oparciu o zalecane normy żywienia). Diety winny być opracowane przez uprawnionego dietetyka, a podmiot realizujący nasze zamówienie zobowiązany będzie do przestrzegania standardów dietetycznych i formalnego ich potwierdzenia. Posiłki mają być przygotowywane (gotowane) ze świeżych produktów nabywanych przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) i innych obowiązujących w tym zakresie jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Dobowa kaloryczność posiłków ma się mieścić w granicach 2200-2400 kcal. Posiłki mają być przygotowane i wydawane zgodnie z poniższym harmonogramem: POSIŁEK GODZ. WYDAWANIA śniadanie 8:00 -10:00 II śniadanie (przy diecie cukrzycowej) 10:00-11:00 obiad 13:00-15:00 Posiłek dodatkowy 15:30-16:30 Kolacja 18:00-20:00 2.Usługobiorca zobowiązany jest do: Przygotowywania tzw. suchego prowiantu dla pensjonariuszy w dniach, w których wyjeżdżać oni będą na wyjazdy okolicznościowe. Rodzaj i ilość porcji uzgadniane będą z uprawnionym przedstawicielem Zamawiającego . W ramach suchego prowiantu muszą znaleźć się ciepłe napoje w termosach zabezpieczonych przez Usługobiorcę. Przygotowanie tradycją przyjętych potraw świątecznych ( Boże Narodzenie, Wielkanoc) oraz właściwej oprawy tych posiłków. Codzienne przygotowanie ciepłej herbaty w 6 termosach, 3 bochenków chleba o gramaturze po 700g, 3 porcji masła (smarowne lub mieszanka z olejem) do smarowania pieczywa o gramaturze 100 g każda , 3 porcji po 25 dkg każda, sera białego i 3 słoików dżemu o gramaturze po min. 270g , które codziennie odbierane będą przez pracowników Zamawiającego z przeznaczeniem na rozstawienie w kuchenkach piętrowych do wykorzystania przez mieszkańców. Przygotowanie dwóch imprez okolicznościowych : Święto rodziny : grochówka 350ml x 150 porcji Kiełbasa grillowa 150g x 150 porcji Chleb zwykły 120 g x 150 porcji Musztarda 20g x 150 porcji Keczup 20g x 150 porcji Ciasto cukiernicze 100g x 150 porcji Kawa rozpuszczalna 250 ml x 150 porcji Herbata ekspresowa lipton 150 szt. Cukier 150 porcji Pożegnanie lata : grochówka 350ml x 300 porcji Kiełbasa grillowa 150g x 300 porcji Chleb zwykły 120 g x 300 porcji Musztarda 20g x 300 porcji Keczup 20g x 300 porcji Ciasto cukiernicze 100 g x 300 porcji Kawa rozpuszczalna 250 ml x 300 porcji Herbata ekspresowa lipton 300 szt. Cukier 300 porcji dostosowania kuchni wraz z zapleczem do wymogów stawianych przez system HACCP oraz do jego stosowania. Odbiorze i utylizacji resztek pokonsumpcyjnych Utrzymaniu czystości pomieszczeń, urządzeń, sprzętu itp. wykorzystywanych przez Usługobiorcę oraz czasowa ich konserwacja oraz konserwacja pomieszczeń będących w dzierżawie Usługobiorcy. 3.Dystrybucja posiłków dla pensjonariuszy DPS będzie polegała na podaniu posiłku w oknie dystrybucyjnym dla mieszkańców mogących samodzielnie się obsłużyć oraz przygotowaniu śniadania i kolacji w punkcie wydawania ( skąd odbierane będą przez pracowników zamawiającego) dla mieszkańców spożywających posiłki w pokojach. Posiłek obiadowy dla mieszkańców spożywających go w pokojach będzie rozwożony na poszczególne piętra tzw. bemarem i wydawany przez pracowników Usługobiorcy opiekunkom mającym dyżur na poszczególnych piętrach. 4.Usługobiorca zobowiązany jest do zabezpieczenia i dystrybucji posiłków dla pensjonariuszy DPS w okresie przejściowym, jakim będzie okres przejęcia i uruchomienia kuchni wraz z pomieszczeniami towarzyszącymi oraz sprzętem i wyposażeniem od poprzedniego Usługobiorcy. UWAGA! Ilość posiłków może ulegać zmianie w zależności od ilości pensjonariuszy. Fakt taki będzie zgłaszany przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Podstawą do obliczania należności za każdy okres obrachunkowy jest iloczyn wydanych przez Wykonawcę całodobowych zestawów posiłków, pomnożonych przez jednostkową cenę usługi. Fakturowanie będzie się odbywało 2 razy w miesiącu: tj 15-tego i ostatniego dnia miesiąca. Do faktur Wykonawca załącza specyfikację wydanych posiłków. Należności będą płatne, po dokonaniu przez Zamawiającego kompensat not obciążeniowych za najem . na konto Wykonawcy w banku w terminie 14 dni od daty otrzymania faktury. 5.Oferent zobowiązany jest do: a)Doposażenia kuchni w niezbędny sprzęt i urządzenia zapewniający prawidłowe jej funkcjonowanie tj: Kotły warzelniane elektryczne po min. 80L - szt.2 Kuchenka gazowa 4-palnikowa szt.1 Kuchenka gazowa 2-palnikowa szt.1 Piec konwekcyjny 10-półkowy Zmywarka naczyń Zamrażarka skrzyniowa Patelnia gazowa Garnki Pojemniki GN Patelnie na palniki gazowe Mikser/blender Krajalnica Sprzęt i urządzenia wymienione powyżej stanowią własność Wykonawcy i po zakończeniu kontraktu zostają przez niego zdemontowane i zabrane. Wyposażenia jadalni w niezbędny sprzęt: sztućce, kubeczki, talerze głębokie, płytkie, talerzyki w ilości po 120 szt. ( wymagane stałe utrzymanie stanu ilościowego i jakościowego), garnitury do przypraw, koszyki na pieczywo, obrusy (cerata), termosy na napoje oraz termosy posiłkowe (wykorzystywane do przewożenia posiłków podczas imprez plenerowych i wycieczek) Przejąć w dzierżawę pomieszczenia (o łącznej powierzchni 343,14 m2) i opłacać comiesięcznie czynsz w wysokości 5,20 zł/m2 na rzecz zamawiającego. Opłacać wykorzystywane media : Energia elektryczna Woda i ścieki Gaz Wywóz nieczystości stałych Dostawa mediów: Energia elektryczna, woda i ścieki oraz gaz ziemny, jest opomiarowana i rozliczenia będą następowały pomiędzy Wykonawcą a dystrybutorem, w związku z czym zachodzi obowiązek podpisania stosownych umów pomiędzy Wykonawcą a dystrybutorami. opłacać podatek od dzierżawionej nieruchomości związanej z prowadzeniem działalności gospodarczej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: jednostkowy koszt wsadu do kotła
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.stalowowolski.pl (zakładka:jednostki organizacyjne; pozycja Dom Pomocy Społecznej)
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach