Przetargi.pl
Świadczenie usług prowadzenia kuchni i dystrybucji posiłków w Domu Pomocy Społecznej im. J.Gawła w Stalowej Woli

Dom Pomocy Społecznej im. J. Gawła w Stalowej Woli ogłasza przetarg

  • Adres: 37450 Stalowa Wola, ul. Dmowskiego
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 158 442 039 , fax. 158 442 315
  • Data zamieszczenia: 2017-10-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej im. J. Gawła w Stalowej Woli
    ul. Dmowskiego
    37450 Stalowa Wola, woj. podkarpackie
    tel. 158 442 039, fax. 158 442 315
    REGON: 83041072900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług prowadzenia kuchni i dystrybucji posiłków w Domu Pomocy Społecznej im. J.Gawła w Stalowej Woli
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie kuchni i świadczenie przez Wykonawcę na rzecz zamawiającego kompleksowych usług dla 88 osób, związanych z codzienną całodobową obsługą polegającą na: • Przygotowaniu całodziennych posiłków (śniadanie, II śniadanie w diecie cukrzycowej, dwudaniowy obiad z kompotem, posiłek dodatkowy, kolacja) z uwzględnieniem specyfiki pensjonariuszy DPS wraz z dietami: lekkostrawną, cukrzycową i wątrobową (zgodnie z zaleceniami lekarza oraz w oparciu o zalecane normy żywienia). Diety winny być opracowane przez uprawnionego dietetyka, a podmiot realizujący nasze zamówienie zobowiązany będzie do przestrzegania standardów dietetycznych i formalnego ich potwierdzenia. Posiłki mają być przygotowywane (gotowane) ze świeżych produktów nabywanych przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 28 listopada 2014r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2015 poz.35.) i innych obowiązujących w tym zakresie jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Dobowa kaloryczność posiłków ma się mieścić w granicach 2200-2400 kcal. - Przygotowywania tzw. suchego prowiantu dla pensjonariuszy w dniach, w których wyjeżdżać oni będą na wyjazdy okolicznościowe. Rodzaj i ilość porcji uzgadniane będą z uprawnionym przedstawicielem Zamawiającego . W ramach suchego prowiantu muszą znaleźć się ciepłe napoje w termosach zabezpieczonych przez Wykonawcę. - Przygotowanie tradycją przyjętych potraw świątecznych ( Boże Narodzenie, Wielkanoc) oraz właściwej oprawy tych posiłków. - Codzienne przygotowanie ciepłej herbaty w 6 termosach, 3 bochenków chleba o gramaturze po 700g, 3 porcji masła (smarowne lub mieszanka z olejem) do smarowania pieczywa o gramaturze 100 g każda , 3 porcji po 25 dkg każda, sera białego i 3 słoików dżemu o gramaturze po min. 270g , które codziennie odbierane będą przez pracowników Zamawiającego z przeznaczeniem na rozstawienie w kuchenkach piętrowych do wykorzystania przez mieszkańców.  Przygotowanie dwóch imprez okolicznościowych w każdym roku obowiązywania umowy na świadczenie usług: • Święto rodziny : forszmak 350ml x 300 porcji Kiełbasa grillowa 150g x 300 porcji Chleb zwykły 120 g x 300 porcji Musztarda 20g x 300 porcji Keczup 20g x 300 porcji Ciasto cukiernicze 100g x 300 porcji Kawa rozpuszczalna 250 ml x 300 porcji Herbata ekspresowa lipton 300 szt. Cukier 300 porcji • Pożegnanie lata : forszmak 350ml x 300 porcji Kiełbasa grillowa 150g x 300 porcji Chleb zwykły 120 g x 300 porcji Musztarda 20g x 300 porcji Keczup 20g x 300 porcji Ciasto cukiernicze 100 g x 300 porcji Kawa rozpuszczalna 250 ml x 300 porcji Herbata ekspresowa lipton 300 szt. Cukier 300 p  Przygotowania na każdą niedzielę stycznia 2018 i 2019 r oraz na dzień 02.luty każdego roku poczęstunku deserowego w postaci ciast pieczonych w ilości po 60 porcji o gramaturze 100-130 g  Przygotowania 5 razy w sezonie wiosenno-letnim zaopatrzenia na spotkania grillowe mieszkańców w postaci : Porcja kiełbasy 150g x 150 porcji x 5 Chleb 100g x 150 porcji x5 Ketchup 20g x 150 porcji x5 Musztarda 20g x 150 porcji x5  dostosowania kuchni wraz z zapleczem do wymogów stawianych przez system HACCP oraz do jego stosowania.  Odbiorze i utylizacji resztek pokonsumpcyjnych  Utrzymaniu czystości pomieszczeń, urządzeń, sprzętu itp. wykorzystywanych przez Wykonawcę oraz czasowa ich konserwacja oraz konserwacja pomieszczeń będących w dzierżawie Wykonawcy. 3. Dystrybucja posiłków dla pensjonariuszy DPS będzie polegała na podaniu posiłku w oknie dystrybucyjnym dla mieszkańców mogących samodzielnie się obsłużyć oraz przygotowaniu śniadania i kolacji w punkcie wydawania ( skąd odbierane będą przez pracowników zamawiającego) dla mieszkańców spożywających posiłki w pokojach. Posiłek obiadowy dla mieszkańców spożywających go w pokojach będzie rozwożony na poszczególne piętra tzw. bemarem i wydawany przez pracowników Wykonawcy opiekunkom mającym dyżur na poszczególnych piętrach. 4. Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia i dystrybucji posiłków dla pensjonariuszy DPS w okresie przejściowym, jakim będzie okres przejęcia i uruchomienia kuchni wraz z pomieszczeniami towarzyszącymi oraz sprzętem i wyposażeniem od poprzedniego Wykonawcy. 5. Wykonawca zobowiązany jest do: a) Doposażenia kuchni w niezbędny sprzęt i urządzenia zapewniający prawidłowe jej funkcjonowanie tj:  Kotły warzelniane elektryczne po min. 80L – szt.2  Kuchenka gazowa 4-palnikowa szt.1  Kuchenka gazowa 2-palnikowa szt.1  Piec konwekcyjny 10-półkowy  Zmywarka naczyń kapturowa gastronomiczna  Zamrażarka skrzyniowa 700L -1 szt.  Chłodziarki 1200L - 2 szt.  Patelnia gazowa  Garnki  Pojemniki GN  Patelnie na palniki gazowe  Mikser/blender  Krajalnica  Naświetlacz jaj Sprzęt i urządzenia wymienione powyżej stanowią własność Wykonawcy i po zakończeniu kontraktu zostają przez niego zdemontowane i zabrane. b) Wyposażenia jadalni w niezbędny sprzęt: sztućce, kubeczki, talerze głębokie, płytkie, talerzyki w ilości po 120 szt. ( wymagane stałe utrzymanie stanu ilościowego i jakościowego), garnitury do przypraw, koszyki na pieczywo, obrusy (cerata), termosy na napoje oraz termosy posiłkowe (wykorzystywane do przewożenia posiłków podczas imprez plenerowych i wycieczek) c) Przejąć w dzierżawę pomieszczenia (o łącznej powierzchni 343,14 m2) i opłacać comiesięcznie czynsz w wysokości 1 450,67 zł netto/ 1784/32 zł brutto na rzecz zamawiającego. d) Opłacać wykorzystywane media : - Energia elektryczna - Woda i ścieki - Gaz. - Wywóz nieczystości stałych Dostawa mediów: Energia elektryczna, woda i ścieki oraz gaz ziemny, jest opomiarowana i rozliczenia będą następowały pomiędzy Wykonawcą a dystrybutorem, w związku z czym zachodzi obowiązek podpisania stosownych umów pomiędzy Wykonawcą a dystrybutorami. e) opłacać podatek od dzierżawionej nieruchomości związanej z prowadzeniem działalności gospodarczej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach