Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków, suchego prowiantu oraz organizacja kolacji Wigilijnej i śniadania Wielkanocnego dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stalowej Woli

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli ogłasza przetarg

  • Adres: 37450 Stalowa Wola, ul. Romana Dmowskiego
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 15 642 63 82, 842 50 97 , fax. 15 844 79 97
  • Data zamieszczenia: 2018-11-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli
    ul. Romana Dmowskiego 1
    37450 Stalowa Wola, woj. podkarpackie
    tel. 15 642 63 82, 842 50 97, fax. 15 844 79 97
    REGON: 566029600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://stalowawola.naszops.pl/bip/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków, suchego prowiantu oraz organizacja kolacji Wigilijnej i śniadania Wielkanocnego dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stalowej Woli
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: a) Usługa przygotowania i wydawania posiłków, nastąpi od poniedziałku do piątku na terenie miasta Stalowa Wola z przeznaczeniem po jednym gorącym posiłku (porcji) dla każdej osoby. Klienci-świadczeniobiorcy spożywający gorący posiłek w lokalu Wykonawcy mają mieć możliwość zjedzenia gorącego posiłku na siedząco na plastikowych krzesełkach w godnych warunkach w liczbie minimalnie 15 osób równocześnie. Lokal musi być dostosowany dla osób niepełnosprawnych. Jednocześnie Zamawiający zastrzega, iż większość uprawionych klientów-świadczeniobiorców nie będzie spożywała posiłku w lokalu Wykonawcy – klient-świadczeniobiorca zabierze posiłek do domu we własnym naczyniu. b) Usługa wydawania suchego prowiantu na sobotę i niedzielę nastąpi wraz z gorącym posiłkiem wydanym w piątek. c) Usługa wydawania suchego prowiantu w dni ustawowo wolne od pracy nastąpi wraz z posiłkiem wydanym w dniu poprzedzającym dzień ustawowo wolny od pracy (ustawowo dni wolne od pracy: 1.05.2019 r. – środa; 3.05.2019 r. –piątek; 20.06.2019 r. – czwartek; 15.08.2019 r.- czwartek; 1.11.2019 r. – piątek, z wyjątkiem dnia 11.11.2019 r. – suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy zostanie wydany wraz z suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 8.11.2019 r.) d) Usługa przygotowania i wydania kolacji Wigilijnej oraz Śniadania Wielkanocnego w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego. e) Usługa przygotowania 5 spotkań integracyjnych dla uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS w Stalowej Woli w terminach wyznaczonych przez Zamawiającego i uzgodnionych z Wykonawcą w miesiącach: kwiecień 2019 roku – 1 spotkanie, lipiec 2019 roku – 1 spotkanie, październik 2019 roku – 1 spotkanie i grudzień 2019 roku – 2 spotkania. f) Usługa przygotowania i dowozu cateringu do MOPS w Stalowej Woli ul. Dmowskiego 1 w ilości 5 razy, dla uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS w Stalowej Woli w terminach wyznaczonych przez Zamawiającego i uzgodnionych z Wykonawca w miesiącach: maj 2019 roku, sierpień 2019 roku, wrzesień 2018 roku, listopad 2019 roku i grudzień 2019 roku. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1) Zamawiający przewiduje, ze wielkość zamówienia określonego w 3.2. a-c nie przekroczy codzienne wydawanie 320 porcji gorących posiłków, 320 porcji suchego prowiantu na sobotę i niedzielę oraz 320 porcji w dni ustawowo wolne od pracy oraz 320 porcji paczek świątecznych. 2) Wykonawca wydaje porcję gorącego posiłku oraz suchego prowiantu na sobotę i niedzielę oraz w dni ustawowo wolne od pracy klientowi-świadczeniobiorcy na podstawie wydanego przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli „bloczku posiłkowego”. Wykonawca będzie codziennie (tj. od poniedziałku do piątku zgodnie z deklaracją zawartą w Formularzu Ofertowym – Załącznik nr 1 do SIWZ informowany faksem lub drogą elektroniczną o ilości wydanych „bloczków posiłkowych” przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli, które uprawniają do wydania jednego gorącego posiłku lub suchego prowiantu). 3) Przewiduje się przygotowanie i wydanie kolacji Wigilijnej dla 100 osób oraz Śniadania Wielkanocnego dla 80 osób w lokalu Wykonawcy. 4) Obowiązującą formą wynagrodzenia jest wynagrodzenie kosztorysowe po przedłożeniu Zamawiającemu na koniec każdego miesiąca kalendarzowego faktury VAT wraz z załączoną do niej listą imienną osób skierowanych i spożywających posiłek, zawierającą imię i nazwisko, ilość wydanych posiłków oraz kwotę do zapłaty za każdą osobę (z wyszczególnieniem dla każdej osoby ilości wydanych posiłków typu: zupa wraz z kwotą, drugie danie wraz kwotą, danie jednogarnkowe wraz z kwotą, suchy prowiant na sobotę i niedzielę wraz z kwotą, suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy wraz kwotą, suchy prowiant na okres świąteczny Wielkanoc, Boże Narodzenie i Noworoczny wraz z kwotą) a także wraz z ilością bloczków posiłkowych, które zostały wydane klientom-świadczeniobiorcom w danym miesiącu kalendarzowym (płatna tylko za wydane posiłki). Lista ta powinna zawierać również podsumowanie zawierające ilość wydanych poszczególnych posiłków wraz z kwotą ,oraz powinna być sporządzona czytelnie – czcionka na wydruku 12. 3. Informacje szczegółowe dotyczące przedmiotu zamówienia: 2) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i podanie każdej osobie legitymującej się „bloczkiem posiłkowym” korzystającej ze świadczenia na podstawie decyzji administracyjnej wystawionej przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli jednego gorącego posiłku dziennie przez 5 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w lokalu Wykonawcy na terenie miasta Stalowa Wola w godzinach od 13:00 do 16:00. a) Gorący posiłek wydawany klientom-świadczeniobiorcom 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek. • zupa typu kapuśniak, grochówka, fasolowa, ziemniaczana, żurek o pojemności 500 ml z tzw. wkładką mięsną o gramaturze nie mniejszej niż 100 gram i pieczywa o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram. lub • zupa na kościach typu pomidorowa, ogórkowa, pieczarkowa, jarzynowa, barszcz czerwony o pojemności 500 ml, wraz z wydawaną kiełbasą o gramaturze nie mniejszej niż 100 g (minimalna zawartość mięsa 67%) –kiełbasa wydawana osobno, nie w zupie - oraz pieczywo o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram. Zamawiający przewiduje, wydanie zamiennie w/w zup 99 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. b) Gorący posiłek wydawany klientom-świadczeniobiorcom 2 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa. • „drugie danie” o gramaturze nie mniejszej niż 550 gram, przy czym zawartość mięsa powinna wynosić min. 100 gram, ziemniaki 300 gram na przemian z kaszą, makaronem 300 gram, surówka 150 gram. Zamawiający przewiduje, wydanie w/w drugiego dania 100 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. c) Gorący posiłek wydawany klientom-świadczeniobiorcom raz w tygodniu tj. piątek. • „danie jednogarnkowe” typu leczo, bigos, gulasz o pojemności 500 gram i pieczywo 150 gram przy czym zawartość mięsa powinna wynosić minimum 100 gram. lub • „danie jarskie” typu pierogi ruskie z omastą (minimum 650 kcal w tym minimum 60 g twarogu), pierogi z kapustą z omastą, kopytka z omastą, łazanki z omastą o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram. lub • ryba 100 g, ziemniaki 300 g, surówka 150g. Zamawiający przewiduje, wydanie naprzemiennie w/w dania jednogarnkowego lub dania jarskiego 50 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności jadłospisu częściej niż raz na 4 tygodnie podczas realizacji przedmiotu zamówienia. 3) Przedmiotem zamówienia jest podanie każdej osobie legitymującej się „bloczkiem posiłkowym” korzystającej ze świadczenia suchego prowiantu na sobotę i niedzielę, który wydawany jest w lokalu Wykonawcy wraz z gorącym posiłkiem wydanym w piątek z wyjątkiem dnia 3.05.2019r., gdy suchy prowiant na sobotę i niedzielę zostanie wydany wraz z suchym prowiantem w dni wolne ustawowo tj. w czwartek w dniu 2.05.2019 r. i wyjątkiem dnia 1.11.2019 r. gdy suchy prowiant na sobotę i niedzielę zostanie wydany wraz z suchym prowiantem w dni wolne ustawowo tj. w czwartek w dniu 31.10.2019 r: • Pieczywo min. 800 gram, konserwa mięsna lub pasztet wieprzowy lub drobiowy o gramaturze nie mniejszej niż 250 gram minimum 30% mięsa oraz kostka twarogu półtłustego o gramaturze 250 gram, w próżniowym opakowaniu, zawartość tłuszczu w 100 g min. 3 %; lub • Pieczywo min. 800 gram, dżem owocowy w słoiku o gramaturze min. 280 gram, minimum 40g% owoców na 100 g. produktu, ser topiony min. 100 gram (produkt seropodobny – zawartość sera min. 21%, białka mleka krowiego), konserwa rybna o gramaturze nie mniej niż 250 gram minimum 30% zawartości ryby. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. Zamawiający dopuszcza możliwość wydania kilku konserw, o łącznej gramaturze min. 250 gram spełniające powyższe wymogi. Zamawiający przewiduje, wydanie naprzemiennie co drugi tydzień wydanie w/w suchego prowiantu 51 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. 4) Przedmiotem zamówienia jest podanie każdej osobie legitymującej się „bloczkiem posiłkowym” korzystającej ze świadczenia na podstawie decyzji administracyjnej wystawionej przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli suchego prowiantu w dni ustawowo wolne od pracy po wcześniejszym uzyskaniu zgody Zamawiającego. Wykonawca wydaje suchy prowiant w lokalu Wykonawcy wraz z posiłkiem wydanym w dniu poprzedzającym dzień ustawowo wolny od pracy, z wyjątkiem dnia 11.11.2019 r. – suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy zostanie wydany wraz z suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 8.11.2019 r.. • Pieczywo 400 gram, konserwa mięsna lub pasztet wieprzowy lub drobiowy o gramaturze nie mniejszej niż 250 gram minimum 30% mięsa lub konserwa rybna o gramaturze nie mniejszej niż 250 gram minimum 30% zawartości ryby. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. Zamawiający dopuszcza możliwość wydania kilku konserw, o łącznej gramaturze min. 250 gram spełniające powyższe wymogi. Zamawiający przewiduje, wydanie w/w suchego prowiantu 6 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. 5) Przedmiotem zamówienia jest podanie każdej osobie legitymującej się „bloczkiem posiłkowym” korzystającej ze świadczenia suchego prowiantu wydawanego na okres świąteczny wydaje: a) Suchy prowiant wydawany na okres świąteczny „WIELKANOC” (od 20.04.2019r do 22.04.2019 r.) wydawany w lokalu Wykonawcy wraz z gorącym posiłkiem w dniu 19 kwietnia 2019 roku: • 1x Kiełbasa wiejska średnio drobiona, parzona (min 67% mięsa wieprzowego) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; • 1x Konserwa: zmielone mięso rybie z ryżem, cebulą, koncentratem pomidorowym, w oleju roślinnym, z dodatkiem różnych przypraw i soli (mięso ryby minimum 30%) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; • 1x Pulpety w sosie pomidorowym (masa mięsna 35%, koncentrat pomidorowy 6%, warzywa około 10%) o gramaturze nie mniejszej niż 480 gram; • 1x Konserwa mięsna ze smalcem w słoiku (minimum 68% mięsa na 100 gram konserwy) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; • 1x Konserwa mięsna (minimum 69% mięsa) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; • 2x Chleb o gramaturze nie mniejszej niż 650 gram; • 1x Babeczka drożdżowa z rodzynkami. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. b) Suchy prowiant wydawany na okres świąteczny „BOŻEGO NARODZENIA” (od 24.12. 2019 r. do 26.12.2019 r.) wydawany w lokalu Wykonawcy wraz z gorącym posiłkiem i suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 23 grudnia 2019 roku: • 1x Konserwa mięsna ze smalcem w słoiku (minimum 68% mięsa na 100 gram konserwy) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; • 1x Margaryna do smarowania pieczywa o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; • 1x Kiełbasa typu „żywiecka” wędzona, pieczona (mięso indycze, wieprzowe – ze 113,7 g mięsa wyprodukowano 100 g kiełbasy) o gramaturze nie mniejszej niż 600 gram; • 1x Gołąbki z ryżem w sosie (mięso minimum 20%, ryż 21%, warzywa, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, sól, cukier, przyprawy) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; • 1x Klopsiki w sosie (mięsna masa minimum 35%, kasza manna, woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy, zioła, sól) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; • 1x Konserwa wieprzowa wołowa i mieszana o gramaturze nie mniejszej 300 gram zawartość minimum 70% mięsa na 100 gram konserwy; • 2x Chleb o gramaturze nie mniejszej niż 650 gram; • 1x Śledź w pomidorach (minimum 50% ryby) o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram; • 1x Strucla z makiem o gramaturze nie mniejszej 500 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. c) Suchy prowiant wydawany na okres „NOWOROCZNY” (od 31.12.2019 r. do 1.01.2020 r.) wydawany w lokalu Wykonawcy wraz z gorącym posiłkiem i suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 30 grudnia 2019 roku: • 1x Fasolka po bretońsku (minimum: fasola biała 45%, kiełbasa 10%, 30% mięsa wieprzowego) o gramaturze nie mniejszej 480 gram; • 1x Klopsiki w sosie (mięsna masa minimum 35%, kasza manna, woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy, zioła, sól) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram • 1x Konserwa wieprzowa wołowa i mieszana o gramaturze nie mniejszej 300 gram zawartość minimum 70% mięsa na 100 gram konserwy; • 2x Chleb o gramaturze nie mniejszej niż 650 gram; • 1x Margaryna do smarowania pieczywa o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; • kostka twarogu półtłustego o gramaturze 250 gram, w próżniowym opakowaniu, zawartość tłuszczu w 100 g min. 3 %; Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. 6) Wykonawca przygotuje i wyda dla 100 osób kolacje Wigilijną w lokalu Wykonawcy, w którym równocześnie spożyje ją na siedząco, w godnych warunkach 100 osób, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym: • Barszcz czerwony z uszkami (z grzybami) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; • Pierogi z kapustą i grzybami o gramaturze nie mniejszej niż 250 gram; • Sałatka jarzynowa o gramaturze nie mniejszej niż 100 gram; • Ryba po grecku o gramaturze nie mniejszej niż 200 gram; • Śledź w oleju o gramaturze nie mniejszej niż 120 gram; • Kapusta zasmażana z grzybami i grochem o gramaturze nie mniejszej niż 200 gram; • Strucla z makiem o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram; • Kompot z suszem nie mniej niż 250 ml; • Pieczywo o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram; • Herbata nie mniej niż 250 ml. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję kolacji Wigilijnej dla jednej osoby. Wszelkie użyte, nazwy handlowe w opisie przedmiotu zamówienia prosimy traktować jako informacje uściślającą, wiążącą dla Wykonawcy. Dopuszcza się artykuły równoważne, artykuł równoważny musi spełniać walory jakościowe produktu wskazanego, w takich okolicznościach jeżeli Wykonawca zaoferował produkty równoważne to jest zobowiązany udowodnić równoważność produktu zaoferowanego z tym wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia składając wraz z ofertą dowody na równoważność. Termin kolacji Wigilijnej zostanie ustalony z Wykonawcą na miesiąc przed realizacją zamówienia. 7) Wykonawca przygotuje i wyda dla 80 osób Śniadanie Wielkanocne w lokalu Wykonawcy, w którym równocześnie spożyje ją na siedząco, w godnych warunkach 80 osób, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym: • Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską ( jajko 50 gram. ,kiełbasa wiejska mięso wieprzowe minimum 67%) o gramaturze nie mniej niż 300 gram; • Sałatka jarzynowa o gramaturze nie mniej niż 100 gram; • Śledź po japońsku minimum 120 gram; • Wędlina (40gram szynka wiejska mięso wieprzowe minimum 70%,40 gram baleron mięso wieprzowe minimum 63%); • Chrzan z jajkiem, śmietaną i majonezem minimum 20 gram; • Pieczywo o gramaturze nie mniej niż 150 gram. • Babka wielkanocna minimum100 gram, • Sernik minimum 100 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję Śniadania Wielkanocnego dla jednej osoby. Wszelkie użyte, nazwy handlowe w opisie przedmiotu zamówienia prosimy traktować jako informacje uściślającą, wiążącą dla Wykonawcy. Dopuszcza się artykuły równoważne, artykuł równoważny musi spełniać walory jakościowe produktu wskazanego, w takich okolicznościach jeżeli Wykonawca zaoferował produkty równoważne to jest zobowiązany udowodnić równoważność produktu zaoferowanego z tym wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia składając wraz z ofertą dowody na równoważność. Termin Śniadania Wielkanocnego zostanie ustalony z Wykonawcą na miesiąc przed realizacją zamówienia. 8) Usługa przygotowania 5 spotkań integracyjnych dla uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS w Stalowej Woli w terminach wyznaczonych przez Zamawiającego i uzgodnionych z Wykonawcą w miesiącach: kwiecień 2019 roku – 1 spotkanie, lipiec 2019 roku – 1 spotkanie, październik 2019 roku – 1 spotkanie i grudzień 2019 roku – 2 spotkania. a) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu kwietniu 2019 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Roladka drobiowa ze szpinakiem i serem feta nie mniej niż 140 gram; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; • Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; • Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; • Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną nie mniej niż 180 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. b) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu lipcu 2019 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Kotlet schabowy soute z pieczarkami nie mniej niż 150 gram/50 gram pieczarki; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe i surówka oraz białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; • Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; • Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; • Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną nie mniej niż 180 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. c) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu październiku 2019 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Filet rybny z miruny soute nie mniej niż 150 gram; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe i surówka oraz białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; • Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; • Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; • Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną nie mniej niż 180 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. d) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu grudniu 2019 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Roladka drobiowa z serem i szynką nie mniej niż 140 gram; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe i surówka oraz białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; • Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; • Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; • Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną nie mniej niż 180 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. e) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu grudniu 2019 roku dla 25 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Roladka drobiowa ze szpinakiem i serem feta nie mniej niż 140 gram; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe i surówka oraz białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; • Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; • Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; • Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną nie mniej niż 180 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. 9) Usługa przygotowania i dowozu cateringu do MOPS w Stalowej Woli ul. Dmowskiego 1 w ilości 5 razy, dla uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS w Stalowej Woli w terminach wyznaczonych przez Zamawiającego i uzgodnionych z Wykonawca w miesiącach: maj 2019 roku, sierpień 2019 roku, wrzesień 2018 roku, listopad 2019 roku i grudzień 2019 roku. a) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu kwietniu 2019 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Kotlet schabowy soute z pieczarkami nie mniej niż 150 gram/50 gram pieczarki; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. b) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu sierpniu 2019 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Filet drobiowy po zbójnicku nie mniej niż 100 gram; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. c) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu wrześniu 2019 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Kotlet schabowy panierowany nie mniej niż 100 gram; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. d) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu listopadzie 2019 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Stek mielony z cebulką nie mniej niż 103 gramy; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. f) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu grudniu 2019 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: • Filet drobiowy po zbójnicku nie mniej niż 100 gram; • Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; • Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. 10) Zamawiający zastrzega, aby posiłki sporządzone zostały z produktów zakupionych przez Wykonawcę, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Zamawiający nie dopuszcza przygotowywania zup na gotowych bazach w proszku. Posiłki muszą być sporządzone ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Zamawiający zastrzega, aby Wykonawca przygotowywał gorące posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018, poz.1541). 11) Posiłki muszą być sporządzone w dniu wydania oraz przy wydaniu muszą mieć odpowiednią temperaturę, wymaganą dla posiłków obiadowych. Posiłki spożywane prze klientów na miejscu nie mogą być podawane klientom-świadczeniobiorcom w naczyniach jednorazowych wraz z jednorazowymi sztućcami. 12) Zamawiający zastrzega możliwość wyrywkowych kontroli przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego w zakresie: a) jakości zakupionych produktów i wydawanych gorących posiłków, b) składu i gramatury posiłków, 13) Zamawiający jest uprawniony do prowadzenia u Wykonawcy kontroli w zakresie ochrony danych osobowych po uprzednim zgłoszeniu zakresu i terminu kontroli. 3.3. Zgodnie z art. 29 ust 3a ustawy Pzp. 1. Stosownie do art. 29 ust. 3a ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, Zamawiający wymaga w trakcie realizacji zamówienia zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę osób wykonujących przedmiot umowy – Załącznik nr 5 do SIWZ. 2. Zamawiający uprawniony jest w trakcie realizacji zamówienia do wykonywania czynności kontrolnych wobec Wykonawcy odnośnie spełniania przez niego wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących zamówienie. Zamawiający uprawniony jest w szczególności do: 1) żądania oświadczeń i dokumentów w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów i dokonywania ich oceny, 2) żądania wyjaśnień w przypadku wątpliwości w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów, 3) przeprowadzania kontroli na miejscu wykonywania świadczenia. 3. W trakcie realizacji zamówienia na każde wezwanie Zamawiającego w wyznaczonym w tym wezwaniu terminie, Wykonawca przedłoży Zamawiającemu wskazane poniżej dowody w celu potwierdzenia spełnienia wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę osób wykonujących usługę wskazaną w § 1 ust.1 Załącznik nr 5 do SIWZ: 1) oświadczenie Wykonawcy o zatrudnieniu na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności, których dotyczy wezwanie Zamawiającego. Oświadczenie to powinno zawierać w szczególności: dokładne określenie podmiotu składającego oświadczenie, datę złożenia oświadczenia, wskazanie, że objęte wezwaniem czynności wykonują osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę wraz ze wskazaniem liczby tych osób, rodzaju umowy o pracę i wymiaru etatu oraz podpis osoby uprawnionej do złożenia oświadczenia w imieniu Wykonawcy. 2) poświadczoną za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę kopię umowy/umów o pracę osób wykonujących w trakcie realizacji zamówienia czynności, których dotyczy ww. oświadczenie Wykonawcy. Kopia umowy/umów powinna zostać zanonimizowana w sposób zapewniający ochronę danych osobowych pracowników, zgodnie z obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych (tj. w szczególności bez imion, nazwisk, adresów, nr PESEL pracowników). Informacje takie jak: data zawarcia umowy, rodzaj umowy o pracę i wymiar etatu powinny być możliwe do zidentyfikowania; 3) zaświadczenie właściwego oddziału ZUS, potwierdzające opłacanie przez Wykonawcę składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne z tytułu zatrudnienia na podstawie umów o pracę za ostatni okres rozliczeniowy; 4) poświadczoną za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę kopię dowodu potwierdzającego zgłoszenie pracownika przez pracodawcę do ubezpieczeń, zanonimizowaną w sposób zapewniający ochronę danych osobowych pracowników, zgodnie z obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych. 4. Z tytułu niespełnienia przez Wykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane w punkcie 1 czynności, Zamawiający przewiduje sankcję w postaci obowiązku zapłaty przez Wykonawcę kary umownej w wysokości określonej w § 5 ust.4 - Załącznik nr 5 do SIWZ. Niezłożenie przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie żądanych przez Zamawiającego dowodów w celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę traktowane będzie jako niespełnienie przez Wykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane w § 1 ust.1 - Załącznik nr 5 do SIWZ, czynności. 5. W przypadku uzasadnionych wątpliwości co do przestrzegania prawa pracy przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się o przeprowadzenie kontroli przez Państwową Inspekcję Pracy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu zweryfikowania czy Wykonawca należy do grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 roku o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2018, poz. 798 ze zm.), o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp., Wykonawca w terminie 3 dni od zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie Internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp. przedkłada: oświadczenia Wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – Załącznik nr 4 do niniejszej SIWZ; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach