Muzeum Śląskie w Katowicach ogłasza przetarg
- Adres: 40-205 Katowice, T. Dobrowolskiego 1
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. + 48 32 779 93 01
- Data zamieszczenia: 2024-03-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Muzeum Śląskie w Katowicach
T. Dobrowolskiego 1
40-205 Katowice, woj. śląskie
tel. + 48 32 779 93 01
REGON: 001094121 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://muzeumslaskie.pl/pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Muzeum Śląskiego w Katowicach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Muzeum Śląskiego w Katowicach polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków.Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem na obsługę danego wydarzenia odbywającego się we wskazanej lokalizacji i we wskazanym terminie. Charakter obsługiwanych wydarzeń: wernisaże, spotkania, bankiety, koncerty oraz konferencje organizowane przez Zamawiającego.2. Miejsca wykonania usługi:1) siedziba Muzeum Śląskiego w Katowicach, ul. T. Dobrowolskiego 1, Katowice; 2) stanowisko badań archeologicznych Zamawiającego w Samborowicach, 40-475 Samborowice, woj. śląskie.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany lokalizacji wykonania usługi cateringowej do wybranych wydarzeń w promieniu 20 km od ww. siedziby Zamawiającego. Wynajęcie miejsca świadczenia usługi i pokrycie kosztów z tym związanych leży po stronie Zamawiającego.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do SWZ (dalej „OPZ”). Ponadto Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia zgodnie z Istotnymi postanowieniami umowy - Załącznik nr 2 do SWZ.4. Wartość szacunkowa niniejszego zamówienia (bez podatku od towarów i usług VAT) wynosi 462 442,50 PLN, w tym:- zamówienie podstawowe: 149 175,00 PLN netto,- wznowienie zamówienia: 149 175,00 PLN netto,- zamówienia podobne: 164 092,50 PLN netto. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w rozdziale IV SWZ, oraz spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie;2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie;3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie;4) zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:a) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie co najmniej jedną umowę na sukcesywne świadczenie usług cateringowych, zrealizowaną przez okres co najmniej 6 miesięcy, w ramach której co najmniej: 1 raz przygotowano, dostarczono i podano poczęstunek w charakterze uroczystego przyjęcia (np. uroczystego lunchu, kolacji, bankietu) dla co najmniej 150 osób,oraz 4 razy (tj. dla 4 różnych wydarzeń) przygotowano, dostarczono i podano poczęstunek zawierające minimum ciepłe i zimne napoje oraz minimum zimny bufet (np. w charakterze lunchu bufetowego, przerwy kawowej, poczęstunku podczas wernisażu lub premiery spektaklu), dla co najmniej 50 osób każde zlecenie.Poprzez „jedną umowę” Zamawiający rozumie umowę/zlecenie bądź kilka umów/zleceń, w ramach której/których wchodziło wykonanie łącznie minimalnej ilości poczęstunków wskazanych w rozdziale V ust. 1 pkt 4) lit. a) SWZ, zrealizowanych dla jednego Zamawiającego/Zleceniodawcy przez okres co najmniej 6 miesięcy.W przypadku, gdy Wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji usług, o których mowa w rozdziale V ust. 1 pkt 4) lit. a) SWZ, które wykonywał lub nadal wykonuje wspólnie z innymi wykonawcami, Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał jedynie te usługi, w których wykonywaniu bezpośrednio uczestniczył lub uczestniczy.Zamawiający uznawał będzie nie tylko wykazanie się przez Wykonawcę doświadczeniem w oparciu o zamówienia już zrealizowane (zakończone), ale również zamówieniami wykonywanymi. W przypadku wykazywania przez Wykonawcę doświadczenia za pomocą usług wykonywanych (będących w trakcie wykonywania umowy) Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli do upływu terminu składania ofert część zamówienia w ramach takiej usługijest już faktycznie wykonana i spełnia ww. wymogi Zamawiającego. Powyższe oznacza, że wymagany okres wykonywania danej umowy, tj. co najmniej 6 miesięcy, musi dotyczyć części umowy już zrealizowanej.b) dysponuje co najmniej jedną osobą, która zostanie skierowana przez Wykonawcę do realizacji niniejszego zamówienia, w szczególności odpowiedzialną za koordynację wykonywania poszczególnych zleceń, obecną w miejscu ich realizacji. Kierowana osoba musi posiadać co najmniej roczne doświadczenie w koordynowaniu usług cateringowych w miejscu ich wykonywania, w ramach których była realizowania co najmniej jedna umowa dotycząca sukcesywnego świadczenia usług cateringowych realizowana przez okres co najmniej 6 miesięcy, obejmująca co najmniej: jedną usługę cateringową polegającą na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu poczęstunku w charakterze uroczystego przyjęcia (np. uroczystego lunchu, kolacji, bankietu) dla co najmniej 150 osób,oraz 4 usługi cateringowe (tj. dla 4 różnych wydarzeń) polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu poczęstunków zawierających każdorazowo minimum ciepłe i zimne napoje oraz minimum zimny bufet (np. w charakterze lunchu bufetowego, przerwy kawowej, poczęstunku podczas wernisażu lub premiery spektaklu), dla co najmniej 50 osób każde zlecenie.Poprzez jedną umowę Zamawiający rozumie umowę/zlecenie bądź kilka umów/zleceń w ramach której/których wchodziło wykonanie łącznie minimalnej ilości poczęstunków wskazanych w rozdziale V ust. 1 pkt 4) lit. b) zrealizowanych dla jednego Zamawiającego/Zleceniodawcy przez okres co najmniej 6 miesięcy.Wymieniony w rozdziale V ust. 1 pkt 4) lit. b) SWZ skład osobowy zespołu Wykonawcy nie wyczerpuje całości personelu niezbędnego do rzetelnego wypełnienia zobowiązań Wykonawcy.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-04-04
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu
Dodano: 2024-04-23 - Świadczenie usługi w zakresie żywienia dla SP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Nr 1 w Bytomiu
Dodano: 2024-04-05 - „Świadczenie usług cateringowych realizowanych na potrzeby spotkań i wydarzeń organizowanych na Stadionie Śląskim w Chorzowie”
Dodano: 2024-03-04 - Świadczenie usługi cateringowej w ramach świątecznego poczęstunku dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bielsku-Białej
Dodano: 2023-12-13 - Usługa cateringu
Dodano: 2023-11-17 - Usługa cateringowa
Dodano: 2023-10-29 - Kompleksowe świadczenie usługi cateringowej na rzecz Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2023-08-10 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do wybranych oddziałów Przedszkola przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Ciasnej oraz uczniów SP w Ciasnej z filią w Molnej.
Dodano: 2023-07-17 - Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu
Dodano: 2023-06-20 - Catering dla Przedszkola nr 51 w Zespole Edukacyjno-Artystycznym Przygoda w Rybniku
Dodano: 2023-05-24