POWIAT ŁĘCZYŃSKI ogłasza przetarg
- Adres: 21-010 Łęczna, Aleja Jana Pawła II 95A
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 82567 70 74 , fax. 817526464
- Data zamieszczenia: 2023-06-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: POWIAT ŁĘCZYŃSKI
Aleja Jana Pawła II 95A
21-010 Łęczna, woj. lubelskie
tel. 82567 70 74, fax. 817526464
REGON: 431019425 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatleczynski.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
SUKCESYWNE DOSTAWY MROŻONEK DO SIEDZIBY MŁODZIEŻOWEGO OŚRODKA WYCHOWAWCZEGO W PODGŁĘBOKIEM - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy mrożonek do siedziby Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość w/w artykułów spożywczych została określona w załącznik do formularza ofertowego nr 1 – mrożonki,Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów zgodnie z temperaturą zamrożenia, wysokiej jakości warzywa i owoce, opakowania hermetyczne z etykietą produktu i terminem ważności; filety rybne mrożone (szaterpack), bez lodu, wysokiej jakości z etykietą i terminem ważności, dostarczane zamrożone w temp. zgodnej z wymogami sanitarno- epidemiologicznymi, nie pochodzenia chińskiego, dostawy przynajmniej dwa razy w tygodniu, do godz. 10:00. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15331000-7
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: -zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;Zamawiający w odniesieniu do tego warunku nie określa minimalnego poziomu zdolności Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia,-uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru bezpieczeństwa żywności i żywienia zakładów, firm i producentów podlegających urzędowej kontroli przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Inspekcję Weterynaryjną na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 1 w związku z art. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132).-sytuacji ekonomicznej lub finansowej;Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż:1 000,00 zł-zdolności technicznej lub zawodowej:- w zakresie doświadczenia:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie należycie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonuje minimum jedną dostawę w zakresie obejmującym asortyment danego zadania, o wartości: 1 000,00 zł- w zakresie potencjału technicznegoZamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje odpowiednim taborem samochodowym tj. co najmniej jednym pojazdem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-06-20
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa warzyw przetworzonych, strączkowych
Dodano: 2023-10-26 - SUKCESYWNE DOSTAWY MROŻONEK DO SIEDZIBY MŁODZIEŻOWEGO OŚRODKA WYCHOWAWCZEGO W PODGŁĘBOKIEM
Dodano: 2023-04-20 - SUKCESYWNE DOSTAWY MROŻONEK DO SIEDZIBY MŁODZIEŻOWEGO OŚRODKA WYCHOWAWCZEGO W PODGŁĘBOKIEM
Dodano: 2023-03-21 - "Dostawy warzyw"
Dodano: 2020-07-08 - „Dostawa warzyw przetworzonych, przypraw, produktów rybnych i innych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Chełmie”.
Dodano: 2020-01-21 - Dostawa kiszonek do stołówki szkolnej od 01.02.2020 roku do 31.12.2020 roku dla Zespołu Szkół nr 12 w Lublinie przy ul. Sławinkowskiej 50
Dodano: 2020-01-03 - Dostawy różnych artykułów spożywczych
Dodano: 2019-03-22 - Dostawy różnych artykułów spożywczych
Dodano: 2018-03-26 - PN 3/Ż/2017 dostawy różnych artykułów spożywczych
Dodano: 2017-05-18 - PN 3/Ż/2017 dostawy różnych artykułów żywnościowych
Dodano: 2017-03-14