Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg
- Adres: 97200 Tomaszów Mazowiecki, ul. Cekanowska
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 447 237 353 , fax. 447 233 489
- Data zamieszczenia: 2018-12-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
ul. Cekanowska 5
97200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
tel. 447 237 353, fax. 447 233 489
REGON: 470072800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopstomaszow.naszops.pl/bip
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE WYŻYWIENIA DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU "TOMASZOWSKIE CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH” w okresie od 02.01.2019r. do 31.12.2019r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie wyżywienia dla uczestników projektu „Tomaszowskie Centrum Usług Społecznych”, którego realizatorem jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, Poddziałania IX.2.1 Usługi społeczne i zdrowotne. Projekt „Tomaszowskie Centrum Usług Społecznych" jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Realizacja przedmiotu zamówienia polegać będzie w szczególności na: - przygotowaniu posiłków: śniadań i obiadów, - dostarczaniu posiłków do Tomaszowskiego Centrum Usług Społecznych w Tomaszowie Mazowieckim, ul. Św. Antoniego 55, w pojemnikach zapewniających zachowanie temperatury wymaganej przez Zamawiającego oraz zachowanie odpowiednich warunków sanitarno-higienicznych obowiązujących w zbiorowym żywieniu (pojemniki zapewnia Wykonawca), - zapewnieniu przez Wykonawcę naczyń dostosowanych do rodzaju podawanych posiłków i sztućcy w ilości minimum odpowiadającej ilości zamawianych posiłków, - zapewnieniu przez Wykonawcę wózków transportowych w ilości min. 1 szt. wykorzystywanych do wydania posiłków, na czas wydawania posiłków, - rozstawieniu na każdym stole w jadalni oraz zapewnianiu ciągłego dostępu podczas posiłków do cukru w cukiernicach, pieprzu i soli oraz przyprawy do zup w płynie w przyprawnikach oraz serwetek gastronomicznych w serwetnikach, - myciu blatów stołowych w jadalni Zamawiającego po i przed każdym posiłkiem (Wykonawca zobowiązany jest do ciągłego utrzymania blatów stołowych w czystości), utrzymaniu w czystości przyprawników, cukiernic i serwetników oraz wózków transportowych, - porcjowanie posiłków dla uczestników projektu, spożywających posiłki w jadalni, - obowiązki opisane powyżej będą wykonywane codziennie, w dni robocze od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni wolnych od pracy). Przewidywana ilość posiłków (porcji) wynosi: 1) śniadania – 7.530; 2) obiady – 7.530. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykazanie przez Wykonawcę, że posiada aktualną decyzję, zezwolenie, opinię, protokół lub inny dokument Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej potwierdzający dopuszczenie żywienia zbiorowego w zakładzie gastronomicznym, w którym będą przygotowane posiłki oraz aktualną decyzję zezwalającą na transport artykułów żywnościowych wydaną przez właściwy organ.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy – jeżeli zostało ustanowione bądź do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie przedłożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza (dotyczy również spółki cywilnej); pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie przedłożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza. 2. Dokument(-y), np. zobowiązanie podmiotów, na zasobach których Wykonawca będzie polegał w trybie art. 22a ustawy Pzp, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, z treści których musi wynikać w szczególności: 1) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, 2) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego, 3) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego, 4) czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 02.01.2024 r. do 28.06.2024 r.
Dodano: 2023-11-30 - Świadczenie usług cateringowych w soboty, niedziele i święta w zakresie przygotowania i dostarczenia pakietów żywnościowych do Bursy Szkolnej Nr 12 w Łodzi w okresie od 01.01.23r. do 26.02.23r.
Dodano: 2023-01-13 - Zakup gorącego posiłku wraz z usługą wydania lub dowozu gorącego posiłku klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim w okresie od 02.01.2023 r. do 30.06.2023 r.
Dodano: 2023-01-05 - PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE WYŻYWIENIA DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU TOMASZOWSKIE CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH II w okresie od 01.01.2023 r. do 30.06.2023 r.
Dodano: 2022-12-15 - ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH WRAZ Z DYSTRYBUCJĄ POSIŁKÓW NA POSZCZEGÓLNE ODDZIAŁY SPEC. PSYCH. ZOZ W ŁODZI.
Dodano: 2022-12-09 - PRZYGOTOWYWANIE DOSTARCZANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH KLIENTOM MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W GŁOWNIE W ROKU 2023
Dodano: 2022-11-18 - Świadczenie usług cateringowych w soboty, niedziele i święta w zakresie przygotowania i dostarczenia pakietów żywnościowych do Bursy Szkolnej Nr 12 w Łodzi w okresie od 22.10.2022 do 31.12.2022 roku.
Dodano: 2022-10-27 - Świadczenie usług cateringowych w soboty, niedziele i święta w zakresie przygotowania i dostarczenia pakietów żywnościowych do Bursy Szkolnej Nr 12 w Łodzi w okresie od 22.10.2022 do 31.12.2022 roku.
Dodano: 2022-09-26 - Całodobowe żywienie pacjentów oraz posiłki profilaktyczne dla USK im. WAM-CSW w formie cateringu
Dodano: 2020-12-03 - PRZYGOTOWYWANIE DOSTARCZANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH KLIENTOM MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W GŁOWNIE W ROKU 2021
Dodano: 2020-11-24