Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE WYŻYWIENIA DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU TOMASZOWSKIE CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH II w okresie od 01.01.2023 r. do 30.06.2023 r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg

  • Adres: 97-200 Tomaszów Mazowiecki, Cekanowska 5
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 7237353 , fax. 44 7233489
  • Data zamieszczenia: 2022-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
    Cekanowska 5
    97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
    tel. 44 7237353, fax. 44 7233489
    REGON: 004700728
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopstomaszow.naszops.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE WYŻYWIENIA DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU TOMASZOWSKIE CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH II w okresie od 01.01.2023 r. do 30.06.2023 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia w trybie podstawowym jest przygotowanie i wydawanie wyżywienia dla uczestników projektu „Tomaszowskie Centrum Usług Społecznych II”, którego realizatorem jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, Poddziałania IX.2.1 Usługi społeczne i zdrowotne. Projekt „Tomaszowskie Centrum Usług Społecznych II" jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Realizacja przedmiotu zamówienia polegać będzie w szczególności na:- przygotowaniu i wydawaniu posiłków: śniadań i obiadów;- dostarczaniu posiłków dla uczestników projektu do Domów Dziennego Pobytu oraz Mieszkań Wspomaganych w Tomaszowie Mazowieckim, w pojemnikach zapewniających zachowanie temperatury wymaganej przez Zamawiającego oraz zachowanie odpowiednich warunków sanitarno-higienicznych obowiązujących w zbiorowym żywieniu (pojemniki zapewnia Wykonawca). Zamawiający dopuszcza możliwość dowozu posiłków do domów uczestników projektu z Domów Dziennego Pobytu z powodu zagrożenia epidemicznego COVID-19,- zapewnieniu przez Wykonawcę naczyń dostosowanych do rodzaju podawanych posiłków i sztućcy w ilości minimum odpowiadającej ilości zamawianych posiłków,- zapewnieniu przez Wykonawcę wózków transportowych w ilości min. 1 szt. wykorzystywanych do wydania posiłków, na czas wydawania posiłków,- rozstawieniu na każdym stole w jadalni oraz zapewnianiu ciągłego dostępu podczas posiłków do cukru w cukiernicach, pieprzu i soli oraz przyprawy do zup w płynie w przyprawnikach oraz serwetek gastronomicznych w serwetnikach,- myciu blatów stołowych w jadalni Zamawiającego po i przed każdym posiłkiem (Wykonawca zobowiązany jest do ciągłego utrzymania blatów stołowych w czystości), utrzymaniu w czystości przyprawników, cukiernic i serwetników oraz wózków transportowych,- porcjowanie posiłków dla uczestników projektu, spożywających posiłki w jadalni i w mieszkaniach wspomaganych,- obowiązki opisane powyżej będą wykonywane codziennie w Domach Dziennego Pobytu, w dni robocze od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni wolnych od pracy). Przewidywana ilość posiłków (porcji) wynosi:1) śniadania – 30 osób x 125 dni (Al. Piłsudskiego 34) + 30 osób x 125 dni (św. Antoniego 55) = 7.500 posiłków;2) obiady – 30 osób x 125 dni (Al. Piłsudskiego 34) + 30 osób x 125 dni (św. Antoniego 55) = 7.500 posiłków;- w przypadku osób przebywających w mieszkaniach wspomaganych mieszczących się przy ul. św. Antoniego 28, obiady wraz z usługą dowozu realizowane będą we wszystkie dni tygodnia. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się dowóz obiadu w soboty lub w dni poprzedzające święta. Przewidywana ilość posiłków (porcji) wynosi:1) obiady – 8 osób x 181 dni = 1.448 posiłków;Uwaga: Zamawiający ustanawia dodatkowe kryterium oceny ofert, tj. wydawanie śniadań i obiadów na talerzach ceramicznych oraz zapewnienie sztućców metalowych, jako fakultatywny element zamówienia dodatkowo punktowane przy ocenie wyboru oferty. Punkty za zapewnienie naczyń ceramicznych i sztućców metalowych oblicza się przyjmując za podstawę zapewnienia naczyń ceramicznych i sztućcy metalowych w celu podniesienia kultury podawania posiłków przypisując jej 40 pkt., zaś zastosowanie innych naczyń 0 pkt.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp dotyczące:2.1 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający odstępuje od określenia szczegółowych wymagań w tym zakresie.2.2 uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Wykazanie przez Wykonawcę, że posiada aktualną decyzję, zezwolenie, opinię, protokół lub inny dokument Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej potwierdzający dopuszczenie żywienia zbiorowego w zakładzie gastronomicznym, w którym będą przygotowane posiłki oraz aktualną decyzję zezwalającą na transport artykułów żywnościowych wydaną przez właściwy organ.2.3 sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Za minimalny poziom zdolności uznane zostanie, wykazanie przez Wykonawcę, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 20.000,00 zł.2.4 zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna spełnienie w/w warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że:2.4.1 dysponuje co najmniej dwoma osobami, które będą przygotowywać i wydawać posiłki (śniadania i obiady), posiadają przygotowanie zawodowe gastronomiczne, kucharz lub ukończony kurs gastronomiczny uprawniające do wykonywania usługi – załącznik nr 3;2.4.2 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał albo wykonuje usługę gastronomiczną na podstawie jednej lub wielu umów, polegającej na przygotowaniu i wydawaniu i dostarczaniu posiłków dla co najmniej 60 osób dziennie, średnio 5 razy w tygodniu, niezależnie od okresu jej wykonywania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-23

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach