Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie obiadów dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Milanówku

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 05-822 Milanówek, ul. Fiderkiewicza 41
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 7249792, 7558635 , fax. 022 7249083
  • Data zamieszczenia: 2015-06-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Fiderkiewicza 41 41
    05-822 Milanówek, woj. mazowieckie
    tel. 022 7249792, 7558635, fax. 022 7249083
    REGON: 00219573000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.milanowek.naszops.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie obiadów dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Milanówku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie obiadów dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Milanówku. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i wydawanie 2-daniowych obiadów dla klientów Ośrodka w dniach od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy), w liczbie nie przekraczającej średnio dziennie 35 obiadów. W skład każdego obiadu wchodzi min.: zupa, drugie danie i kompot lub owoc. Zamawiający wymaga zachowania minimalnej gramatury przygotowywanych i wydawanych posiłków: 1) zupa - 250 ml; 2) ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza, makaron) - 200 gram; 3) kotlet schabowy, mielony - 100 gram; 4) porcje ryby - 100 gram; 5) surówka lub zamiennie jarzynka - 100 gram; 6) pierogi - 250 gram; 7) danie półmięsne - 300 gram (np. bigos, fasolka po bretońsku, placek po węgiersku); 8) naleśniki - 160 gram; 9) gulasz - 160 gram; 10) udko kurczaka - 250 gram; 11) kompot - 200 ml lub owoc. Wykonawca realizujący przedmiot zamówienia zobowiązany będzie do przygotowania co najmniej trzy razy w tygodniu obiadu mięsnego. Zamawiający wymaga, aby miesięczny jadłospis opierał się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, podrobów, ryb. Wartość kaloryczna każdego posiłku powinna być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych nie pracujących fizycznie. Obiady powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Sposób przygotowania posiłków powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U z 2015 r. poz. 594). Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków w dniu ich wydawania, bezwzględnie świeżych i każdego dnia innego. Zamawiający nie dopuszcza przygotowania posiłków w dni poprzednie i powtarzalności posiłków w okresie kolejnych 10 dni kalendarzowych. Porcje obiadu powinny być równe dla wszystkich uprawnionych. Wykonawca zobowiązany jest do wydawania obiadów posiadających odpowiednią gramaturę i kaloryczność oraz każdy obiad musi być gorący w chwili wydania. Posiłki będą wydawane przez Wykonawcę w dniach od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, o których mowa w ustawie z dnia 18 stycznia 1951 r. o dniach wolnych od pracy (tekst jednolity Dz.U. z 2015roku, poz. 90). Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania obiadów w godzinach od 13:00 do 15:00
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość stołówki od dworca PKP (centrum miasta)
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://milanowek.naszops.pl/bip/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach