Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 05-822 Milanówek, ul. Fiderkiewicza 41
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 7249792, 7558635 , fax. 022 7249083
- Data zamieszczenia: 2015-06-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Fiderkiewicza 41 41
05-822 Milanówek, woj. mazowieckie
tel. 022 7249792, 7558635, fax. 022 7249083
REGON: 00219573000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.milanowek.naszops.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie obiadów dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Milanówku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie obiadów dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Milanówku. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i wydawanie 2-daniowych obiadów dla klientów Ośrodka w dniach od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy), w liczbie nie przekraczającej średnio dziennie 35 obiadów. W skład każdego obiadu wchodzi min.: zupa, drugie danie i kompot lub owoc. Zamawiający wymaga zachowania minimalnej gramatury przygotowywanych i wydawanych posiłków: 1) zupa - 250 ml; 2) ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza, makaron) - 200 gram; 3) kotlet schabowy, mielony - 100 gram; 4) porcje ryby - 100 gram; 5) surówka lub zamiennie jarzynka - 100 gram; 6) pierogi - 250 gram; 7) danie półmięsne - 300 gram (np. bigos, fasolka po bretońsku, placek po węgiersku); 8) naleśniki - 160 gram; 9) gulasz - 160 gram; 10) udko kurczaka - 250 gram; 11) kompot - 200 ml lub owoc. Wykonawca realizujący przedmiot zamówienia zobowiązany będzie do przygotowania co najmniej trzy razy w tygodniu obiadu mięsnego. Zamawiający wymaga, aby miesięczny jadłospis opierał się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, podrobów, ryb. Wartość kaloryczna każdego posiłku powinna być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych nie pracujących fizycznie. Obiady powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Sposób przygotowania posiłków powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U z 2015 r. poz. 594). Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków w dniu ich wydawania, bezwzględnie świeżych i każdego dnia innego. Zamawiający nie dopuszcza przygotowania posiłków w dni poprzednie i powtarzalności posiłków w okresie kolejnych 10 dni kalendarzowych. Porcje obiadu powinny być równe dla wszystkich uprawnionych. Wykonawca zobowiązany jest do wydawania obiadów posiadających odpowiednią gramaturę i kaloryczność oraz każdy obiad musi być gorący w chwili wydania. Posiłki będą wydawane przez Wykonawcę w dniach od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, o których mowa w ustawie z dnia 18 stycznia 1951 r. o dniach wolnych od pracy (tekst jednolity Dz.U. z 2015roku, poz. 90). Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania obiadów w godzinach od 13:00 do 15:00 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość stołówki od dworca PKP (centrum miasta)
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://milanowek.naszops.pl/bip/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- świadczenie usług cateringowych w siedzibie MR na rzecz komórek organizacyjnych
Dodano: 2016-06-22 - Organizacja i obsługa poczęstunku dla 2 500 osób podczas obchodów 72. rocznicy Powstania Warszawskiego.
Dodano: 2016-06-14 - świadczenie usług cateringowych w siedzibie MR na rzecz komórek organizacyjnych
Dodano: 2016-06-10 - Obsługa gastronomiczno - kelnerska XVI Konferencji Wirtualny Uniwersytet w dniach 22-23.06.2016 r., znak sprawy ZP/U/SE/44/2016
Dodano: 2016-05-24 - Obsługa gastronomiczno - kelnerska XVI Konferencji Wirtualny Uniwersytet w dniach 22-23.06.2016 r., znak sprawy ZP/U/SE/37/2016
Dodano: 2016-05-12 - Zapewnienie usługi gastronomicznej podczas projektu Pikniku Pracowniczego i Regat o Puchar Rektora Politechniki Warszawskiej, który odbędzie się w dniach 21-22 maja 2016 r.
Dodano: 2016-04-29 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz Instytutu Lotnictwa
Dodano: 2016-04-15 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-04-15 - Usługa cateringowa z usługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 16.04.2016r. Nr postępowania: ZP/U/KK/11/2016
Dodano: 2016-03-15 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby UKSW w Warszawie
Dodano: 2016-02-29